27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ


18 Mart Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir`de Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılan törende Havran Mütfüsü dua ederken Atatürk`ün adını anmadı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı önce mütfüyü uyardı ardından da AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok`a ‘Bu konuda sizden de hassasiyet beklerdik` dedi. Ancak Ok, kalabalığı provoke edici sözler kullanınca ortam gerildi ve AKP`li grup CHP`lilerin üzerine yürüdü. Anıt başında başlayan tartışma köyde de devam etti. AKP`li grup, Kocaseyit Meydanı`nda halk buluşması yapan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın`a da saldırı girişiminde bulundu. İki tarafı sakinleştirmek için jandarma devreye girdi ve AKP`lileri araçlarına bindirerek köyden uzaklaştırdı.

 

Tarih : 18 Mart 2024 Pazartesi 17:14   Okunma : 274

18 Mart Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir`de Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılan törende Havran Mütfüsü dua ederken Atatürk`ün adını anmadı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı önce mütfüyü uyardı ardından da AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok`a ‘Bu konuda sizden de hassasiyet beklerdik` dedi. Ancak Ok, kalabalığı provoke edici sözler kullanınca ortam gerildi ve AKP`li grup CHP`lilerin üzerine yürüdü. Anıt başında başlayan tartışma köyde de devam etti. AKP`li grup, Kocaseyit Meydanı`nda halk buluşması yapan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın`a da saldırı girişiminde bulundu. İki tarafı sakinleştirmek için jandarma devreye girdi ve AKP`lileri araçlarına bindirerek köyden uzaklaştırdı.

Havran`ın Kocaseyit Mahallesi`nde, Çanakkale Zaferi`nin kahramanlarından Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılan 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Törene, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Havran İlçe Müftüsü Sedat Karali, anıt mezar başında yaptığı duada, Türkiye Cumhuriyeti`nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün adını anmadı. Bunun üzerine CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Müftü Karali`ye Atatürk`ün adını anmadığı hatırlatmasında bulunmasına karşın Karali, Atatürk`ten söz etmedi. Milletvekili Sarı, “Çanakkale Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı saymadan yapacağınız bir dua toplumsal anlamda kabul görecek bir dua değildir. Bu hassasiyetimize özen göstermenizi bekleriz” ifadelerini kullandı. Müftü Karali ise “Gösterdik” yanıtını verdi. Sarı ise, “Anmadınız ama andığınızı duymadık” dedi. Etraftaki vatandaşlar da Müftü Karali`nin geçen yıl yapılan törende de Atatürk`ü anmadığını söyledi.

Dua sonrası Milletvekili Sarı, törende bulunan AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok`a “Sayın vekilim sizin de Atatürk`ün adını anmayan müftü beye tepki göstermenizi, yanımızda olmanızı isterdik. Sizden de bu konuda hassasiyet beklerdik” demesi üzerine Ok, sesini yükselterek ortamı provoke etti. Ok`un sözlerinden sonra törene katılmak için gelen AKP`liler hep bir ağızdan bağırmaya başlayıp, CHP`lilerin üzerine yürüdü. Gerilimi yükselten AKP`li gruba Jandarma ekipleri müdahale etti.

AKP`Lİ GRUP YENİDEN SALDIRDI

Törendeki gerilimin ardından CHP`li grup, seçim çalışmaları kapsamında halk buluşması yapmak için Kocaseyit Mahallesi`ne geldi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, konuşmasında törende yaşananları hatırlatınca mahallenin meydanında bulunan AKP`li grup, sözlü olarak başlattığı saldırıyı fizikiye dönüştürdü. Jandarma ekipleri AKP`li gruba yeniden müdahale etti. Sakin olunması yönünde yapılan çağrılara karşın AKP`li grup, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın`ın konuştuğu sırada da saldırı girişiminde bulundu. Jandarma ekipleri AKP`li grubu araçlarına bindirerek mahalleden uzaklaştırdı. CHP`lilerin konvoyu da Kocaseyit Mahallesi`nden Havran`a Jandarma ekiplerinin eskortluğunda yol aldı.

`OK, PROVOKASYONA MAHAL VERDİ`

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, olay sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma sebebiyle Seyit Onbaşı`nın memleketindeyiz, Kocaseyit Köyü`ndeyiz. Seyit Onbaşı`nın anıt mezarı başında yapılacak törene eşlik etmek üzere partili arkadaşlarımızla birlikte hocamızın yapmış olduğu duaya eşlik ettiğimiz esnada ne yazık ki Çanakkale Zaferimizin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü anmamasından dolayı program bitişinde müftümüzü uyararak bu hassasiyetimizi dile getirdim. ‘Yapmış olduğunuz duada, ki bugün 18 Mart, böylesine önemli, şehit ve gazilerimizi andığımız bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e vurgu yapmaması, onu anmaması bizi derinden yaraladı. Çıkışta, nereden başlasam bilemiyorum. MHP`de, İYİ Parti`de milletvekilliği yapmış, oradan gelmiş ittifakımızı satmış, AK Parti`ye geçmiş koltuk sevdalısı milletvekili İsmail Ok`a, bu süreçte vermiş olduğum tepkiye destek olması gerektiği vurgusunu yaptım. O buradan siyaset yapmayı, hamaset yapmayı tercih etti. Bizim partimizin milliyetçi değerlerini, Atatürkçü değerlerini hiçe sayarak büyük bir provokasyona mahal verdi. Kendisini buradan esefle kınıyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA