28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MERSİN İŞ DÜNYASI KULÜBÜ`YLE BİR ARAYA GELDİ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Adayı Seçer, Mersin İş Dünyası Kulübü ile iftarda bir araya geldi. Başkan Seçer’e, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da eşlik etti.

 

Tarih : 19 Mart 2024 Salı 10:37   Okunma : 355

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İş Dünyası Kulübü ile iftarda bir araya geldi. Başkan Seçer, “5 yıl boyunca STK`lar ile yürüdük, doğru kararlar aldık, rahat ettik. Aldığımız kararlarda ilgili bir sivil toplum desteği vardı yanımızda. Onların görüşleri de bizim için önemliydi. Bu da bizi rahatlattı. İkinci dönemde bunu daha da sağlamlaştırarak devam edeceğiz” dedi.  

Programda, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlerinin yer aldığı video gösteriminin ardından Başkan Seçer söz aldı. Görevde olduğu 5 yıllık süre içerisinde hem yeni projeleri hayata geçirdiklerini hem rutin belediyecilik hizmetlerini tahkim ettiklerini söyleyen Başkan Seçer, yönetim anlayışının halkın memnuniyeti odaklı olduğunu belirtti.

Belediyecilikte iki temel unsur olduğuna dikkati çeken Seçer, şunları kaydetti:

“SAĞLAM BİR FİNANS VE İNSAN KAYNAĞI AYAĞINIZ OLMALI”

“İlk olarak sağlam bir finans ayağınız ikinci olarak ise insan kaynağı ayağınız olacak. Bu iki sağlam basan ayağınız olmazsa kurumda bir sıkıntı olur. Belediyecilik; özel bir kurumu yönetmekten bir takım farklılıklar gösterir ama özünde birdir. Nihayetinde tüccar değilim ama yatırım, alım-satış yapıyorum, para harcıyorum. Çünkü kamu görevi yapıyorum. Öyle kararlar alırız ki kamu yararını gözettiğimiz anda biz işin maliyet unsurunu kar-zarar analizini yapmayız. Bizim için esas olan halkın memnuniyetidir. Yaptığımız sosyal destekler bunun en güzel göstergesi.” 

Göreve geldiklerinde devraldıkları borcu, geçen 5 yılda artan döviz kuruna rağmen büyük oranda azalttıklarını hatırlatan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin mali disiplini sağlamış, ne yaptığını bilen ve işlerini kaliteli yapan bir belediye olduğunu vurguladı. İkinci 5 yılda çok daha rahat ilerleyeceklerini ve tarım, sosyal politikalar, kadın ve sağlık alanlarında gerçekleştirdikleri politikaların zenginleşerek devam edeceğini aktaran Seçer, şöyle devam etti:

“YÜZDE 90`A YAKLAŞAN BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRME ORANIMIZ VAR”

“Çevre temizliğinden temiz içme suyuna, sinekle mücadeleye, yeşil bir Mersin`e ve park alanlarımızın daha güzel olmasına kadar rutin işlerimiz de artarak devam edecek. İkinci 5 yılda hizmetlerimize devam edeceğiz. Yüzde 90`a yaklaşan bir proje gerçekleştirme oranımız var. Bizim yıllık yatırım programı gerçekleşme oranlarımız da ona yakın.” 

İkinci 5 yılda en önemli projelerinden birinin raylı sistemler olduğunu vurgulayan Seçer, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“ANA GAYEMİZ MERSİN METROSUNU BİTİRMEK”

“Bizim ana gayemiz Mersin metrosunu bitirmek. İkinci dönemimizde bitecek, hiçbir engel yok. 12 kilometre de Tarsus Tramvayı var. Altyapı Genel Müdürlüğü`nden proje onayını bugün aldık. Emin olun çok değerli, çok önemli çalışmalar yaptık. İkinci 5 yılda Mersin`in raylı sistemle tanışmasıyla beraber ne kadar büyük emek verdiğimizi, ne kadar değerli çalışma yaptığımızı göreceksiniz.” 

Önem verdikleri en önemli projelerden diğerinin ise Sosyal Konut olduğunu vurgulayan Seçer, şunları dile getirdi:

“BELEDİYE EVLERİ MODELİNİ GETİRECEĞİZ”

“Sosyal belediyecilikte, sosyal devlet anlayışında öne çıkan ülkelerde olan belediye evleri modelini getireceğiz. Toplu sosyal konut yapıp bunu uygun şartlarda vatandaşlarımıza kazandırmak istiyoruz. Kira öder gibi mülkiyetini alsınlar. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Mutlaka önümüzdeki 5 yıl üzerine titreyeceğimiz, çalışacağımız ve başaracağımız en önemli projelerden bir tanesi bu.” 

Büyükşehir`in sorumluluk alanındaki imar çalışmalarını tamamladıklarını belirten Seçer, çalışmalar sonucunda Müftü Deresi`nin iki yanında 500 dönüm alan çıkardıklarını ve bu alanları da park alanı olarak işaretlediklerini söyledi. Söz konusu alanı Müftü Deresi Yaşam Vadisi olarak yapacaklarını aktaran Seçer, “Mersinimize; 500 dönümlük, içinde farklı fonksiyonlar yüklediğimiz muazzam bir park kazandıracağız. Yeşil alanlarımız mümkün oldukça artsın istiyoruz” dedi. 

68`ler Barış Ormanı`nı da yenilediklerini ve Mersin`e kazandırdıklarını hatırlatan Seçer, “5 yıl önceki halini bilenler biliyor. Bir de şimdi gidin görün. Oraya da çok büyük emek ettik. Çok sayıda insan orada sabah sporunu yapıyor. Çok güzel bir park haline geldi” diye konuştu.  

Mersin`in bir veri bankasına sahip olmadığına dikkati çeken Seçer, kenti olası afetlere hazırlamak adına Dirençli Kent Mersin projesini hayata geçireceklerini söyledi. Bu kapsamda Afet İşleri Dairesi Başkanlığı`nı kurduklarını aktaran Seçer, şehrin bina stok envanterini çıkartacaklarını duyurdu. Seçer, şunları aktardı:

“BU KENTİN DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

“Zamana ihtiyaç var ama bu kentin de dönüşüme ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi`nin yetkisinde, Mersin bu konuyu yıllara sarih çalışıp devam etsin ve çözsün. Bu dönüşümler 3-5 yılda olacak işler değil. Sosyal konut meselemiz de aslında bununla ilintili. Yerinde, yani kentsel dönüşüm yaparsınız, risk taşıyan binaları dönüştürürsünüz, yeni sosyal konutlar yaparsınız, insanlara oradan yer verirsiniz. Yerleri boşaltmalarını sağlarsınız. Bu çalışmayı bir şekilde bir yerden başlatıp devam ettirmek zorundasınız. Yoksa kentimiz bugün değil ama ileride mutlaka çok ciddi acılarla karşılaşabilir diye düşünüyorum.”

Turizm alanında da ciddi çalışmalara imza attıklarını söyleyen Seçer, Tarsus Tarihi Kent Merkezi, Karamancılar Konağı Restorasyonu, Kilikya Yolu Projesi gibi çalışmalar ile kent turizminin canlandırılmasına katkı sağlayacak hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti. 

“TARSUS FESTİVALİ`Nİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Mersin`de öne çıkarılması gereken bölgeleri ayrım yapmaksızın üzerine çalıştıklarını belirten Seçer, “Kentimizin neresi neye uygunsa orayı öne çıkarmak lazım. Tarsus`taki tarih Türkiye`nin hiçbir yerinde yok. Dünyanın sayılı yerlerinde var. Neden Tarsus`u öne çıkarmayalım, bir hazine. Tarsus Festivali`ni çok önemsiyoruz, Gelecek yıl daha da zengin olacak” dedi. 

Seçer, açılışı 29 Ekim 2023`te gerçekleştirilen Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi`nin de şimdiye kadar çevre illerden gelen öğrencilerle birlikte 55 bin öğrenciyi ağırlayarak turizme katkı sunduğunu sözlerine ekledi.  

Kentte olumlu bir havanın oluşmasında sadece Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin değil, siyasetçisinden bürokratına, iş insanlarından sivil toplum kuruluşlarına (STK) kadar toplumun tüm paydaşlarının katkısı olduğunu da ekleyen Seçer sözlerini, şöyle tamamladı:

“5 yıl boyunca STK`lar ile yürüdük, doğru kararlar aldık, rahat ettik. Birçok konuda toplum karşısında yanımızda onları bulduğumuz için sert eleştirilerle çok rahat mücadele edebildik. Hatta sert eleştiri almadık bile. Çünkü aldığımız kararlarda ilgili bir sivil toplum desteği vardı yanımızda. Çünkü onların görüşleri de bizim için önemliydi. Bu da bizi rahatlattı. İkinci dönemde bunu daha da sağlamlaştırarak devam edeceğiz. Çünkü bizim de işimiz kolaylaşıyor. Hem vicdanen rahat ediyorsunuz, hem kararları doğru alıyorsunuz.” 

Konuşmasının ardından iş dünyasından katılımcıların sorularına tek tek yanıt veren Seçer, yenilenebilir enerji konusunda iyi bir yol kat ettiklerini belirtti. Seçer, 2019 yılında yüzde 1,5 yenilenebilir enerji miktarlarını 2024 itibarıyla yüzde 21`e çıkardıklarını ve yıl sonu bu oranın yüzde 46 olacağını belirtti.   

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA