28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VAHAP SEÇER’DEN DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCLERİ BİRLİĞİ’NE ZİYARET


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`ni ziyaret etti. Büyükşehir olarak ikinci 5 yılda hem destek kapasitesi artırımı hem öneriler çerçevesinde yeni projeler yapabileceklerini belirten Başkan Seçer, “Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun” diye konuştu.

 

Tarih : 20 Mart 2024 Çarşamba 14:10   Okunma : 288

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`ni ziyaret etti. Büyükşehir olarak ikinci 5 yılda hem destek kapasitesi artırımı hem öneriler çerçevesinde yeni projeler yapabileceklerini belirten Başkan Seçer, “Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Başkan Adayı Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`ni ziyaret etti. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile geride kalan 5 yıllık süreçte iş birliği içerisinde çalıştıklarını aktaran Başkan Seçer, birlik üyelerinden önemli anlamda yararlandıklarını, bu ilişkinin ikinci 5 yıllık dönemde de devam edeceğini umut ettiğini söyledi. 

Özellikle ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim` projesi kapsamında güzel bir iş birliğine imza atıldığını söyleyen Seçer, şöyle konuştu:

“Projenin özellikle ilk 2 yılı hayvanlarımızın tamamını birlik aracılığı ile üreticilerden aldık. Proje ile beraber 300 işletme kazandırmış olduk. Yani 7 bin 500 baş damızlık koyun keçi bölgenin hayvancılık popülasyonuna dahil oldu. Bunun bir yerel yönetim ölçeğinde yapılan ve sonuç alıcı güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. İkinci 5 yılda bunu açıkçası genişletmeyi de düşünebiliriz. Bence çok önemli bir proje. Birçok belediyenin örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Hatta Bakanlığa model olabilecek bir çalışma olarak değerlendirebiliriz. Buradaki temel amaç insanlara sürekli üretimi öğretmek, rızıklarını bir yardımla değil de kendi alın terleri ile kazanmasının yolunu açmak, onlara vesile olmak. Burada amaç sadece para değil. Adamın eli iş tutuyor, çalışkan, düzgün, sermayesi yok. Al diyorsun sana bir fırsat. Bunun birkaç yönü var. Biri ekonomik, yani üretim. Biri hayvancılık. Irk olarak daha kaliteli popülasyon artıyor. Bu proje birkaç şeye birden dokunuyor. Bu ve benzer projelerin yaygınlaşması lazım.”

Büyükşehir olarak konar-göçer Yörük üreticileri ilgilendiren, özellikle yaz aylarında dağ konakladıklarında, orada işlerine yarayacak bazı alet ekipman ihtiyaçlarında hibe desteği sağladıklarını hatırlatan Seçer, şöyle devam etti:

“Güneş paneli konusunda iyi bir başlangıç yaptık. İlk yıl 360 aileye, yüzde 50 hibeli dağıtmıştık. Yine bu yılda 400 aileye dağıtacağız. Önümüzdeki dönem programlarını hem güneş paneli açısından kapasite arttırabiliriz, hem öneriler çerçevesinde yeni projeler de yapabiliriz. Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun.”

5 yıllık görev süresi içerisinde kırsal mahallelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da kısa bilgiler veren Seçer, şunları dile getirdi:

“Yol konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 2014`ten bu yana, görev ve yetki alanları içerisinde, yani idari sınırların belediye sınırları olduğu son 10 yılın en önemli atağının bu son 3-4 yılda yapıldığını söyleyebilirim. Son 3 yıl bize ait olan ilçe merkezlerinin köylere ulaşımını sağlayan grup yollarında muazzam bir devrim yaptığımızı söyleyebilirim. Özellikle Yörüklerin yaz ve sonbahar dönemindeki göç yollarını, bunların birçoğu da bizim görev alanımız olmamasına rağmen sırf o insanların o üretimi için, o çabayı gösteren insanlara destek olalım diye o yolları dahi yaptık. Bu konuda da ikinci 5 yılda da aynı anlayışla çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” 

Kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini kaydeden Seçer, şöyle konuştu:

“ÜRETİM YAPAN HERKES BÜYÜKŞEHİR`DEN DESTEK ALIYOR”

“Arıcılar da küçük çapta balıkçılık yapanlar da, seracılar da, besiciler de bizden destek alıyor. Fide fidan desteği de sulama borusu desteği de alıyor vatandaş. Herkes destek alıyor. Esas olan desteklerin yerine gitmesi. İnsan fıtratıdır kolay elde ettiğimiz bir şeyin değerini bilmeyiz. Hibe sistemini, yani belli bir miktarda bizim karşılamamız belli miktarda üreticinin bunu karşılaması işin değeri açısından bence yarar sağlıyor. 

“TARIMSAL GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ BU YIL BAŞLIYOR”

Sulama kooperatiflerinin güneş enerji santrali taleplerinin bir miktarını biz karşılayacağız. Sadece sulama borusu desteğine ayırdığımız bütçe 65 milyon lira. Her yıl 100 kilometre sulama borusu desteği veriyoruz. Aslında bu çok önemli ve birçok bölgeye örnek olacak bir proje.”

Tarımsal üretimin ve hayvancılığın bilinçli yapılması gerektiğine dikkati çeken Seçer, bu bilinç ile ikinci 5 yıllık dönemde Tarımsal İnovasyon Merkezi`ni kuracaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA TARIMSAL İNOVASYON MERKEZİ`Nİ DE KURACAĞIZ”

“Tarım yapıyoruz ama bilinçli tarım yapalım. Hayvancılık yapıyoruz, bilinçli yapalım. Önümüzdeki 5 yılda Tarımsal İnovasyon Merkezi`ni kuracağız. İçerisinde hem eğitim verebildiğimiz hem kompost gübre üretebildiğimiz hem sera kurup tatbikat yapabileceğimiz bir deney alanı, fide-fidan üretim alanı olacak. Güzel bir kompleks kuralım. Çocukları getirelim. Burada tarım, tarım bilinci, toprak bilinci, çevre, küresel ısınma konularında bilinçlendirelim. Çok önemli. Çevre faktörleri tarımsal üretime de direkt tesir ediyor. Kuraklık, aşırı yağışlar, küresel iklim değişikliği, çevre kirliliği tarıma tesir ediyor. Eğitim şart, eğitim olmazsa olmuyor.” 

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan da 5 yıl boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını kaydederek, “Ülkemizin kalkınması için üretime destek verilmesi lazım. Belediyecilikte, çöp toplamak ve park yapmanın dışında üretime destek olunursa, ülkenin katma değeri açısından daha yüksek getirisi olacaktır” dedi. 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA