27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VAHAP SEÇER`DEN ‘TARSUS OTO GALERİCİLER SİTESİ` İLE ‘TIRCILAR VE KAMYONCULAR KOOPERATİFİ`NE ZİYARET


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus Oto Galericiler Sitesi ile Tarsus Tırcılar ve Kamyoncular Kooperatifi`ni ziyaret etti.

 

Tarih : 22 Mart 2024 Cuma 09:06   Okunma : 307

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus Oto Galericiler Sitesi ile Tarsus Tırcılar ve Kamyoncular Kooperatifi`ni ziyaret etti.

Tarsus Tırcılar ve Kamyoncular Kooperatifi`nde konuşan Başkan Seçer, yaptıkları mesleğin zor bir iş olduğunu vurgulayarak, bölgenin de önemli bir geçim kaynağı olduğunu kaydetti. Son zamanlarda özellikle Mersin`de ticaretin artması ve kentte her sektörün gelişmesinin bu sektörü de bir hayli büyüttüğünü belirten Seçer, “İstanbul`dan sonra Türkiye`nin en büyük ikinci filosu Mersin. Her geçen gün de gelişiyor. Liman`da yük indirme, yükleme kapasitesi, sanayide ve tarımda üretim arttıkça sizlere ihtiyaç da artıyor” dedi.

Tırcılar ve kamyoncular için seyahat ettikleri yolların da çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Seçer, D-400 Karayolu`nun Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü`nün sorumluluğunda olduğunu belirterek, Karayolları`nın bu yolu programa alması gerektiğinden söyledi. Seçer, “Onun refüjlerinin mümkünse daraltılması, hiç olmazsa her kısma birer gidiş-geliş şerit atılması lazım. Otoyol tam kapasite çalışıyor ama otoyolun da bakıma ihtiyacı var” diye konuştu.

Konuların sürekli parlamentoda dile getirilmesinin ve gündem yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Seçer, şöyle devam etti:

“Siyaset böyle bir şey. Sürekli dile getirmek lazım. Direkt ve sürekli olarak söylemek lazım. Onun için memlekette belediye başkanıdır, milletvekilidir bütün yöneticiler bölgesinin sorunlarını bağırarak söyleyecek. Yoksa dönüp bakmazlar ama bağırdığın zaman milletvekilleri buraya geldiğinde hesap verecek.” 

“BİZ SOSYAL POLİTİKALARDA TÜRKİYE ÇAPINDA BİR BELEDİYEYİZ”

Merkezi hükümetin Mersin`e gereken yatırımları yapmadığının altını çizen Seçer, “Cumhur İttifakı`nın milletvekilleri de buraya geldiği zaman; ‘D-400 Karayolu buraya yakışıyor mu?` diye sorun. Şu anda Çeşmeli- Taşucu arası Temmuz ve Ağustos ayında adeta işkenceye dönüyor. 2 saatlik yolu 6 saatte çıkamazsınız. Yöneticiler bunu görecek ve tedbirini alacak. O yolun otobana kadar uzaması lazım. İhale yapılıyor, iptal oldu, yapıldı, giren olmadı; sürekli aksaklık. Şu güzelim Mersin`in yollarına bakın” dedi.

“MAYIS AYINDA LOJİSTİK MERKEZİ`Nİ AÇACAĞIZ”

Nakliyeciler Sitesi`nin artık çok atıl durumda olduğunu belirten Seçer, yeni bir Lojistik Merkezi inşaatının sonuna gelindiğini ve Mayıs ayında buranın açılışını yapacaklarını duyurdu. Seçer, Huzurkent`te yapılan Lojistik Merkezi`nin oldukça modern olduğunu ve içerisinde 180 araçlık tır parkı, banka, mescit, lokanta, park alanları gibi ihtiyaç duyulan her şeyin bulunduğu tam donanımlı bir merkez olduğunu dile getirdi.

DAR GELİRLİLERE ‘SOSYAL KONUT`; TARSUS`A İSE ‘SPOR VE TURİZM KOMPLEKSİ` MÜJDESİ

İkinci 5 yıllık görev süresinde dar gelirli vatandaşların yaşadığı ev ve kira problemini de ‘Sosyal Konut` projesi ile çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Seçer, Tarsus`a ‘Spor ve Turizm Kompleksi` kazandırılacaklarını da müjdeledi. Seçer, “Tarsuslular için otel yerine halka açık Mersin merkeze geldiğinizde sahildeki belediyelerin tesisleri gibi bir tesis yapacağız. Her yaşa uygun, aileler ve çocuklar için. Orada hem çocukların oyun alanları, hem kahvaltı alanları, hem tiyatro gösteri alanları hem de hafta sonu insanların güzel zaman geçireceği güzel bir sosyal alan alacak” diye konuştu.

“MERSİN METROSU VE TARSUS TRAMVAYI`NI YAPACAĞIZ”

Mersin Metrosu`nun temelini attıklarını ve Tarsus`a da tramvay yapacaklarını vurgulayan Seçer, “Seçimden sonra vatandaşlarımızın desteğiyle göreve devam edeceğiz ve Mersin Metrosu`nun inşaatı devam edecek. Tarsus`ta da otogar girişinden üniversiteye kadar toplam 12 kilometre tramvay olacak. Biz Ulaşım Master Planını da yaptırdık. Bir şehirde her şey planlı olursa sorun yaşamadan şehri geliştirebilirsiniz” diyerek kendilerinin planlı çalıştıklarını belirtti. Tarsus Tramvayı Projesi`nin yakın zamanda Bakanlık tarafından onaylanarak Ulaşım Master Planı`na alındığını aktaran Seçer, “Projesini de Altyapı Genel Müdürlüğü`ne onaylatıp önümüzdeki 5 yıllık dilimde etap etap 12 kilometrelik Otogar-Üniversite arası Atatürk Caddesi boyunca giden Tarsus Tramvayı`nı Tarsusluların hizmetine sunacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir`in yeni dönemde de hizmetlerine hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Seçer, “Yine köy yolları vatandaşlarımızın rahat seyahat etmesi için güzel yapılacak. Yol konusunda Türkiye`de en iyi kaliteli yol yapan belediyelerin başında Mersin Büyükşehir Belediyesi gelir. Yaptığımız ana caddeleri, grup yollarını görüyorsunuz. Baştan savma değil, gerçekten standardımız Karayolları standardında. Bu hizmetlerimiz devam edecek, tarım desteklerimiz devam edecek, sosyal politikalarımız ağırlık kazanacak. Kadına, çocuğa, yaşlıya, fakire, fukaraya hiçbir imkanımızı esirgemeyeceğiz” diye konuştu.

“SİZLERİN DESTEĞİYLE HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Hizmetlerinin devamı ve ilçe belediyeleriyle eşgüdümlü çalışabilmek için CHP`li adayları destekleme çağrısı yapan Seçer, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi`nin gücünü birleştirerek memleketimize hizmet etmesi, Tarsus`a çok daha farklı bir hizmet getirir. Hem Ali Boltaç`a hem şahsıma desteğinizi esirgemeyin. Sizlerin desteğiyle hizmetlerimize devam edeceğiz” diyerek, konuşmasına son verdi.

BOLTAÇ: “BİZ HİZMET ETMEK İÇİN GELİYORUZ”

Tarsus`a hizmet için yola çıktıklarını söyleyen CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Bizler hizmet etmek için geliyoruz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bunu gördük. İnsanlara dokunmayı, insanlara hizmet etmeyi, onların olanı onlara adil bir şekilde vermeyi gördük. Ayrım yapmayı, ötekileştirmeyi, kutuplaştırmayı değil, tam tersine kucaklamayı, kavramayı, beraber olmayı gördük. Herkese iyi hizmet edeceğiz. Çok çalışacağız, ahlaklı çalışacağız. Adil çalışacağız. Kimsenin hakkını yemeyeceğiz, kimsenin hakkını kimseye peşkeş çekmeyeceğiz” dedi.

YILDIRIM: “BAŞKAN SEÇER`İ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Yakın zamanda yapılacak olan yerel seçimleri hatırlatan Tarsus Tırcılar ve Kamyoncular Sitesi Hasan Yıldırım, “Vahap Seçer Başkanımızı lokalimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Uzun yıllardır kanayan bir yara olan nakliyeciler sitesini taşımak üzereyiz, son altyapısı bitmek üzere” diyerek, nakliyeciler siyesini yaptığı için Başkan Seçer`e teşekkür etti. Yıldırım, Seçer`in ikinci 5 yılda da seçilip projelerini bitirmesini temenni etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA