27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, TOROSLAR’DA “MERSİN’DE YENİ BİR SAYFA AÇTIK”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar`daki mahallelerin sakinleriyle bir araya geldi. 5 yıldır kenti akılla yönettiklerini vurgulayan Seçer, “Güzel ve değerli işler yaptık. Çünkü çok emek var. 11 binden fazla belediye çalışanının, Mersin`in 5 yıllık hizmetlerinde emeği var” diye konuştu. 

 

Tarih : 25 Mart 2024 Pazartesi 10:53   Okunma : 253

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar`daki mahallelerin sakinleriyle bir araya geldi. 5 yıldır kenti akılla yönettiklerini vurgulayan Seçer, “Güzel ve değerli işler yaptık. Çünkü çok emek var. 11 binden fazla belediye çalışanının, Mersin`in 5 yıllık hizmetlerinde emeği var” diye konuştu.  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Adayı Vahap Seçer, Toroslar ilçesine çıkarma yaptı. Toroslar`da Arslanköy, Güzelyayla, Ayvagediği, Gözne, Düğdüören ve Kaşlı Mahalle halkıyla buluşan Seçer`e ziyaretlerinde; CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız eşlik etti. 

İlk olarak Arslanköy Mahallesi`ne giden Seçer, burada davul zurna eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Cumhuriyet Alanı`nda esnafı selamlayan Seçer, daha sonrasında da Arslanköylü yurttaşlarla bir araya geldi. Burada yurttaşlara seslenen Seçer, 5 yıl boyunca hizmet yaptığını ve bu sayede vatandaşlardan rahat bir şekilde oy istediğini söyledi. Arslanköy`e yaptıkları hizmetleri anlatan Seçer, görev alanlarında olmayan noktalarda da halkın mağdur olamaması için devreye girdiklerini kaydetti.

Büyükşehir olarak tarıma ayrı önem verdiklerini kaydeden Seçer, sulama borusu, fide-fidan, makine-ekipman, küçükbaş hayvan ve yem desteği gibi üretici ve yetiştiricilere sağladıkları tarımsal destekleri sıralayarak, üreten insanın her zaman yanında olduklarını belirtti. MESKİ tarafından Arslanköy`e yapılan yatırım ve çalışmaları da aktaran Seçer, şunları söyledi:

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE PARTİCİLİK OLMAZ

“Görüyorsunuz CHP`li belediyeler icraat yapıyor. Belediye seçimlerinde particilik olmaz. Kim hizmet yapıyor, halkı, kadını, çocuğu, ihtiyaç sahibini düşünüyor; mazlumun yanında duruyorsa onun yanında durun ki o insana güç verin. Biz bunu istiyoruz. Güzel ve değerli işler yaptık. Çünkü çok emek var. 11 binden fazla belediye çalışanının, Mersin`in 5 yıllık hizmetlerinde emeği var. 1 Nisan`dan sonra görevimize devam edeceğiz. Abdurrahman kardeşimiz de Toroslar`ın yeni belediye başkanı olarak yıldız gibi doğacak. Çok daha güzel hizmetler yapacağız.”

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Arslanköy`ün Toroslar`ın makus tarihini değiştirmeye kararlı olduğunu belirtti. Toroslar`ın 30 yıldır hak ettiği değeri görmediğine dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:

“5 yıldır Büyükşehir Belediyemiz kentimize ciddi yatırımlar yaptı. Hem kırsal mahallelerimize hem merkez mahallelerimize. Özellikle kırsal mahallerimize tarımsal alanda çok önemli desteklerde bulundu ve bunların tamamı sürdürülebilir destekler. Şimdi de bunların sonuçları alınmaya başlandı. Vahap başkanımızın seçimlerde büyük bir farkla kazanacağını hepimiz görüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin gücüne Torosları da katarak buraya çok daha güzel hizmetler vereceğiz. Sizlerin sadece oyunu değil desteğini istiyorum.”

HER YERE AYNI HİZMET

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Başkan Seçer`in göreve geldiği günden itibaren her ilçenin ve mahallenin ihtiyacı olan sorunlarını dinlediğini, projeler ürettiğini ve bu projeleri uygulamaya koyduğunu söyledi. Gezdikleri her bölgede bunu gördüklerini söyleyen Kış, “2019 yılından beri Başkanımız Vahap Seçer özellikle kırsal kesimin ihtiyacı olan tüm çalışmaları gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise Başkan Seçer`in imkanlar ölçüsünde Arslanköy için gerekli olan tüm çalışmaları yaptığını hatırlatarak, “Başkanımız, ayrım yapmadan, insanları ötekileştirmeden Arslanköy`e nasıl hizmet getiriyorsa emin olun her yere aynı hizmet gidiyor” diye konuştu. 

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de şunları dile getirdi:

“Torosları geziyoruz, bütün ilçeleri geziyoruz. Büyükşehrimizden her yerde güzel bir memnuniyet var hizmetlerden dolayı. Şimdi bu hizmetleri Toroslar`da da tamamlamak üzere sizlerden öyle destek istiyoruz. Abdurrahman Yıldız`a oylarınızı bekliyoruz.”

GÜZELYAYLA`YA KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMASI MÜJDESİ 

Seçer, Arslanköy ziyaretinin ardından Güzelyayla Mahallesi`ne geçti. Burada da yurttaşlar ile bir araya gelen Seçer, esnaf ziyareti de yaptı, “Hayırlı işler” diledi. Güzelyayla Mahallesi`nde konuşan Seçer, mahalleye yol, içme suyu gibi hizmetlerin yanı sıra birçok sosyal ve tarımsal destekte de bulunduklarını aktardı. Güzelyayla`da içme suyu probleminin olmadığını belirten Seçer, kanalizasyon hattı çalışmasını da 2025 programına aldıklarının müjdesini verdi. 

Yapılan hizmet ve destekleri halkın gördüğünü belirten Seçer, hizmetlerden memnun olan herkesin oyuna talip olduklarını vurgulayarak, “Seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız. Vatandaşlarımızın desteğini alarak hizmetin, sandıktan nasıl çıktığını Türkiye`ye göstereceğiz” dedi. 

AYVAGEDİĞİ MAHALLESİ`NE DE SESLENDİ 

Seçer ardından da Ayvagediği Mahallesi`ne geçti. Burada da hem esnaf hem de yurttaşlar ile bir araya gelen Seçer`e yoğun bir ilgi vardı. Ayvagediği`ne 2020 yılında geldiğinde su sorununun gündemde olduğunu ve o gün verilen sözlerin tamamının yerine getirildiğini söyleyen Seçer, yayla bölgelerinin 3 temel sorunu olan; temiz içme suyu, yol ve kanalizasyon konularında çok önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Seçer, “‘Bu sorunu kökünden kazıyacağız` demiştik. Sadece buranın değil bu bölgenin tüm su sorunu çözüldü” dedi.

Söz konusu çalışmaların sadece para harcamak ve yatırım yapmakla değil planlamayla gerçekleştirildiğine dikkati çeken Seçer, Ayvagediği`nin resmi nüfusunun 1354 olmasına karşın yaz nüfusunun 50-70 bin civarında olmasını baz alarak hareket ettiklerini söyledi. Tarımsal desteklerde de bölge halkına katkı sağlandığını aktaran Seçer, belediye başkanının her soruna yetişmesi gerektiğini söyledi. 

Hafta sonu yapılacak olan seçimlerde Mersinlilerin hizmete oy vereceğine inandığını belirten Seçer, şöyle devam etti:

“MERSİN`DE YENİ BİR SAYFA AÇTIK”

“Ben eminim yurttaşlarım bu dönemde hizmete oy verecek. Canı yürekten inanıyorum. Mersin`in her bölgesine mevcut şartları en iyi şekilde değerlendirerek değerli hizmetler yaptık. Mersin`de yeni bir sayfa açtık. Belediyeciliğin ideolojik olmaması gerektiğini, herkesi kucaklaması gerektiğini, özellikle Mersin`in hassasiyetlerini bilerek herkesi kucaklayarak belediye başkanlığı yaptık. Hizmet için varız, hizmet için devam edeceğiz. 31 Mart yerel seçimleri var. İdeolojik bir seçim değil. Bir partinin görüşü, ideolojisi seçilmeyecek, hizmet insanı seçeceksiniz. Ayvagediği halkından şunu istiyorum; eğer mevcut belediye başkanı size yeterli hizmet verdiyse, sizlerin sorununu çözdüyse elinizi vicdanınıza koyup, hizmetin devamı için Başkanınız Seçer`e destek olacaksınız. Bize oy veren de sağ olsun vermeyen de sağ olsun. Kimseyi ayırmadan ve üzmeden görev yapmak esastır. Biz ayrım yapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz.”

Ayvagediği Mahallesi`nin ardından da Gözne Mahallesi`ne geçen Seçer Gözne halkının yoğun ilgisi ile karşılandı. Seçer, Gözne`nin; özellikle yaz aylarında nüfusunun çok arttığının bilinciyle çalışmaları planladıklarını ve uygulamaya koyduklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"BÜYÜKŞEHİR GÖZNE`YE DOKUNDU"

“Buraya yaptığımız hizmet sadece yerleşik halka değil, buraya yayla için gelenlere de. Hakikaten elimizi buradan çekmedik. Sıcak asfalt kullandık, bize ait olan olmayan birçok yollarda da çalışma yaptık. Yerleşik halka tarım destekleri de yaptık. Kadın Dairemiz kadınlar için dokuma atölyesi de açtı. Kısacası Büyükşehir bu bölgeye dokundu.”

Gözne-Ayvagediği Paket Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi`nin yapımının tamamlandığını söyleyen Seçer, şunları belirtti:

“Gözne`ye hayırlı olsun. Uzun süredir beklenen bir durumdu. Çalışmalar devam edecek ve kanalizasyon sorununu tamamen bitireceğiz. Su sorunumuz bitti, tarihe karıştı. Burada en kurak sezonda bile bu sorunları yaşamıyorsunu. Biz güçlü belediyeyiz biz. Biz yaparsak en iyisini yaparız.”

DÜĞDÜÖREN VE KAŞLI HALKINDAN COŞKULU KARŞILAMA

Daha sonrasında da Düğdüören Mahallesi`ne geçen Seçer, burada meşaleler ve davul zurna eşliğinde coşku ile karşılandı. Düğdüören`de gerçekleşen Halk Buluşması`na Kaşlı Mahalle halkı da katıldı. Düğdüören ve Kaşlı halkına seslenen Başkan Seçer, Düğdüören ve Kaşlı`nın sosyal hizmetler kapsamında yapılan bütün projelerden yararlandığını söyledi. Büyükşehir`e ait yolların yapıldığını, tarımsal desteklerin tamamından yararlanıldığını belirten Seçer sözlerini, şöyle sonlandırdı:

“Özellikle sosyal politikalarda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye`nin örnek belediyesi. Kadına, çocuğa, tarıma verdiği destekler, yaptığı projeler Türkiye`de örnek projelerdir. Hizmetlerimiz devam edecek. Sizlerin desteğiyle Türkiye`nin rekor oyunu Mersin Büyükşehir Belediye seçimlerinde çıkaracağız.”

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA