27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor`da; "Bazı arkadaşlarımız diğer siyasi partilerde siyaset yapıyorlar, `biz de Kürt`üz` diyorlar. Öyle bir şey yok. Kürt olanlar Meclis`te Kürt halkı için mücadele edenlerdir, Kürtçe konuşanlardır. Kürt dilinin yasal statüye kavuşması için mücadele edenlerdir. Kürt olanlar Ankara`daki JİTEM ittifakıyla, kurt ittifakıyla iş tutmazlar” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2024 Perşembe 16:07   Okunma : 304

TACETTİN DURMUŞ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor`da; "Bazı arkadaşlarımız diğer siyasi partilerde siyaset yapıyorlar, `biz de Kürt`üz` diyorlar. Öyle bir şey yok. Kürt olanlar Meclis`te Kürt halkı için mücadele edenlerdir, Kürtçe konuşanlardır. Kürt dilinin yasal statüye kavuşması için mücadele edenlerdir. Kürt olanlar Ankara`daki JİTEM ittifakıyla, kurt ittifakıyla iş tutmazlar” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars`ın Digor ilçesi ve Dağpınar beldesinde düzenlenen halk buluşmalarına katıldı. Bakırhan, şunları söyledi:

"DİLİMİZİ YOK SAYANLARI SANDIĞA GÖMÜN"

"Değerli Digorlu hemşehrilerim, onurlu Digor halkı, fedakar Digor halkı. Büyük büyük bedeller ödenmiş Digor halkı. Emin olun sizlere her zaman onur duydum, gurur duydum. 4 yıl boyunca Kars`ta il başkanlığı yaptığım dönemlerde hem bu mücadeleye hem partimize en büyük desteği, en büyük katkıyı sizler verdiniz. Sizler bu topraklarda bize dilimizi, kültürümüzü ve mücadeleyi aşıladınız. Bugün geçmişinize sahip çıkma günüdür. DEM Parti sizin için vardır, size hizmet etmek için var. Bizler koltuk için yokuz. DEM Parti bizim evimizdir, aşiretidir ve ailemizdir. Digor halkı evinin ve partisinin kapısını yıllardır biliyor. İnşallah 31 Mart`ta da Digor halkı yeniden tekrar demokratik toplumcu yerel yönetimler anlayışımızı Digor`da da hakim kılmak için kendi adaylarına ve yoldaşlarına, kardeşlerine oyunu verecektir. Emin olun her buradan geçtiğimizde yüreğimizde bir yara var. Digor Belediyesi bu hizmetsizliği hak etmiyor. Digor halkı en iyisine layıktır. Kürtçe de söyledim size söz veriyorum eş başkan kaldığım sürece Digor Belediyesi`ni hak ettiği hizmete kavuşturmak için Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerinin aracını, gerecini, olanaklarını Digor Belediyesine hizmet etmesi için seferber edeceğimin sözünü veriyorum. Sizlerden de bir söz istiyorum; dilimizi yok sayan, dilimize `bilinmeyen dil` diyen, Kürt insanının yaşadığı her toprak parçasına ‘teröristan` diyen bu anlayışı lütfen sandığa gömün.

"SİZİN ÖDEDİĞİNİZ BEDELİ HİÇBİR İLÇEMİZ ÖDEMEDİ"

Bazı arkadaşlarımız diğer siyasi partilerde siyaset yapıyorlar, `biz de Kürt`üz` diyorlar. Öyle bir şey yok. Kürt olanlar Meclis`te Kürt halkı için mücadele edenlerdir, Kürtçe konuşanlardır. Kürt dilinin yasal statüye kavuşması için mücadele edenlerdir. Kürt olanlar Ankara`daki JİTEM ittifakıyla, kurt ittifakıyla iş tutmazlar. Emin olun DEM Parti`nin dışında verdiğiniz her oy Devlet Bahçeli`ye, ırkçı şoven, sizi reddeden, Şeyh Sait Efendi`ye hakaret edenlere gidecektir. Sizler onurlu insanlarsınız. Sizler partinize ve adayınıza sahip çıkacak ve adayınızı kazandıracaksınız. Sizin ödediğiniz bedeli inanın neredeyse hiçbir ilimiz ilçemiz ödemedi. Şimdi geçmişe, geçmişte verdiğimiz bedele ve mücadeleye sahip çıkma günüdür.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA