27 Kasım 2025 Perşembe

17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Çocuğun Üstün Yararı İlkesi Birincil Öncelik Olmalıdır”


Türkiye Barolar Birliği tarafından ‘Yargı Kararlarında Çocuk Adaleti’ konulu sempozyum düzenlendi.

 

Tarih : 25 Nisan 2019 Perşembe 00:15   Okunma : 2162

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı ve TBB Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Burcu Düzen, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanları, baroların çocuk hakları merkezi başkanları ve TBB yönetim kurulunun katılımıyla,Türkiye Barolar Birliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen, üç oturumda gerçekleşen Sempozyum’da katılımcılar; ‘Çocuğun Cinsel İstismar Suçuna Yönelik Yargıtay İçtihatlarının ve Uygulamalarının Tartışılması’, ‘Medeni Hukuk Davalarında Çocuğun Katılım ve Görüşünü İfade Etme Hakkı’, ‘Çocuğun Üstün Yararı İlkesi Karşısında Erken Evlilik Olgusu’ konularında bilgilendirildi.

“ÇOCUKLAR CEZALANDIRILMAK YERİNE, TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRILMALIDIR”

Çocukların adaletli bir şekilde korumasını sağlamanın önemine vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Öncelikle çocuğun üstün yararı göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince, çocuğun hakları üstün tutulmalı ve birincil öncelik olmalıdır.Çocuk her türlü ayrımcılıktan uzak, eşit ve adil muamele görmeli, çocuğun kendi görüşlerini ifade etmesi ve bu görüşlere özen gösterilmesi hakkının daha da geliştirilmesi, her çocuğun istismar, sömürü ve şiddetten korunması, çocuğu koruma tedbirlerine riayet edilmesi, çocuk adaleti alanındaki her türlü politikada hukuka aykırılığın önlenmesi gerekmektedir.  Hukuk sitemimizde temel amaç; çocukların cezalandırılması değil, topluma yeniden kazandırılması olmalıdır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN BAROSU, TBB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA