30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

DEM PARTİ KARS`TA YEREL SEÇİMİN İPTALİ İÇİN İL SEÇİM KURULUNA BAŞVURDU


Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), `taşımalı seçmenlerle halkın iradesinin gasp edildiği` gerekçesiyle Kars`ta seçimlerin yenilenmesi için il seçim kuruluna başvurdu. DEM Parti Kars İl Eş Başkanı Seyfettin Gönel, "Bizler Kars halkının gasp edilen hakkını yedirmeye asla izin vermeyeceğiz. İlçe seçim kuruluna itirazımızı yaptık, reddetmeleri üzerine bugün itibarıyla da Kars İl Seçim Kurulu`na itirazımızı yaptık, tüm hukuki ve idari süreci pes etmeden sonuna kadar götüreceğiz" dedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 14:57   Okunma : 301

TACETTİN DURMUŞ

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti), `taşımalı seçmenlerle halkın iradesinin gasp edildiği` gerekçesiyle Kars`ta seçimlerin yenilenmesi için il seçim kuruluna başvurdu. DEM Parti Kars İl Eş Başkanı Seyfettin Gönel, "Bizler Kars halkının gasp edilen hakkını yedirmeye asla izin vermeyeceğiz. İlçe seçim kuruluna itirazımızı yaptık, reddetmeleri üzerine bugün itibarıyla da Kars İl Seçim Kurulu`na itirazımızı yaptık, tüm hukuki ve idari süreci pes etmeden sonuna kadar götüreceğiz" dedi.

Kars`ta seçim sonucuna itiraz eden ve seçimin yenilenmesini talep eden DEM Parti, CHP, DEVA Partisi ve Gelecek Partililer ile birlikte Kars Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

"SEÇENLERİN İRADESİNE KAYYUM UYGULANDI"

DEM Parti Kars İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İktidar Kars`ta seçim öncesi, seçim sırasında ve seçim sonrasında halkın iradesine doğrudan kayyum atama hevesini devam ettirdi. Kars`ta seçim öncesi ve sırasında çeşitli hilelerle halkın iradesi yok sayıldı. Hiç beklenmeden sandık kayyumunu ilan ettiler. Şehrimizde de seçimden hemen önce getirdikleri ve seçimin hemen sonrasında aynı gün birçoğunun gittiği binlerce kolluk kuvvetiyle Kars`ın, Karslıların anayasal hakkı olan seçme hakkı ve biz burada bulunan adayların da seçilme hakkına el konulmuş, anayasal suç işlenmiştir. Belediyemize kayyum atayanlar, seçtiklerimizi yok sayanlar bu seçimde yine karşımızda birleşmişler ancak bu kez seçilenlere değil, seçenlerin iradelerine kayyum atamışlardır. Yaptıklarından utanmamakta açıkça da bu sayede kazandıklarını bilmektedirler. Utanmalarını beklersek; geçmişleri rantçılar ve hırsızlarla anılanlardan çok şey beklemek olur. Bugün dini duygularını dillerinden düşürmeyerek sömüren bu kişiler, Ramazan ayında olduğumuz bu günlerinde yemek yememekte ya da yemiyor görünmekte iken Allah katında günahının affı olmayan haklarımızı utanmadan yeme girişiminde bulunuyorlar.

"YEREL SEÇİMLER, BU ZORBALIĞA CEVAPTIR"

Ancak, bizler Kars halkının gasp edilen hakkını yedirmeye asla izin vermeyeceğiz. Bizlere oy verenlere onlar için çalışmaya, emek vermeye söz verdiysek, ilk sınavımız da oyları için mücadele olacaktır. Bildiğiniz üzere ilçe seçim kuruluna itirazımızı yaptık, reddetmeleri üzerine bugün itibariyle de il seçim kuruluna itirazımızı yaptık, tüm hukuki ve idari süreci pes etmeden sonuna kadar götüreceğiz. Türkiye genelindeki yerel seçimler bu kibirli zorbalığa iyi bir cevaptır. Van`da halkın zorbalığa verdiği cevap halkın iradesi karşısında putların nasıl kumdan kale olduğunu bir kez daha göstermiştir. Tüm kayyumlardan ve kayyum zihniyetlerinden kurtulana kadar mücadele edeceğimizi Kars halklarına sözümüz olsun. Demokratik ilkelere saygılı, barış içinde, özgür bir ortamda birlikte yaşadığımız bir Kars ve Türkiye için mücadele edeceğimizi herkes iyi bilmelidir."

"BU SEÇİM ÖLÜ DOĞMUŞTUR"

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir ise şunları söyledi:

"Seçim başlamadan önce itiraz süreçleri içerisinde yaklaşık 3 bin 800 kişi ile ilgili olarak bir itirazda bulunmuştuk. Aynı adreste birden fazla insanın bulunduğu tespit edilmiş ve bunların isimleri ile birlikte ilçe seçim kuruluna itirazda bulunmuştuk. Daha sonra itirazımız reddedildi. Daha sonra da İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu`yla genel merkezimiz aracılığıyla görüştük. Milli Savunma Bakanlığıyla da görüştük. Burada sadece bir tatbikat için geldikleri söylenen bizim tespit ettiğimiz 3 bin 800 kişi var. Farklı adreslerde kayıtlı olduklarını da gördük. Bu yaklaşık kullanılan oyun yüzde 10`unu geçmekte. Geçen seçimde 2019`da yerel seçimlerde HDP`nin yüzde 26, MHP yüzde 24, Cumhuriyet Halk Partisi de yüzde 22 oy almıştı. Bu seçimde 10`luk bir seçmen taşınması seçimin kaderini komple değiştirmiştir. Bununla ilgili biz konuyu bütün platformlarda dile getirdik. DEM Partisi de buna itirazlarda bulundu. Buradaki seçimin ölü doğduğunu tekrardan dile getirmek istiyorum ve seçimin iptali konusunda mücadelemiz devam etmektedir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA