30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

PARTİLER, PEK ÇOK SEÇİM BÖLGESİNDE SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ... PARTİLERİN İLÇE SEÇİM KURULU KARARLARINA İTİRAZ SÜRESİ SAAT 17.00`DE SONA ERİYOR


Partiler, 31 Mart`ta yapılan yerel seçimlerinin sonuçlarına bir çok il, ilçe ve beldede itiraz etti. CHP, il bazında Hatay ve Kırklareli olmak üzere 43 ilçe ve beldede itiraz başvurusu yaparken, AKP ise daha önce kendisinde olan ancak seçimlerde CHP`nin kazandığı yerlerde seçim sonuçlarına itiraz etti. Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP ise birbirlerinin kazandığı bazı yerlerde sonuçlara itiraz etti. Partilerin itiraz başvurularına ilçe seçim kurullarının verdiği kararlara itiraz süresi bugün saat 17.00`de sona eriyor. İl seçim kurulları, ilçe seçim kurullarının kararlarına yapılan itirazları 7 nisan saat 17.00`ye kadar karara bağlayacak.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 15:31   Okunma : 279

Partiler, 31 Mart`ta yapılan yerel seçimlerinin sonuçlarına birçok il, ilçe ve beldede itiraz etti. CHP, il bazında Hatay ve Kırklareli olmak üzere 43 ilçe ve beldede itiraz başvurusu yaparken, AKP ise daha önce kendisinde olan ancak seçimlerde CHP`nin kazandığı yerlerde seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP ise birbirlerinin kazandığı bazı yerlerde sonuçlara itiraz etti. Partilerin itiraz başvurularına ilçe seçim kurullarının verdiği kararlara itiraz süresi bugün saat 17.00`de sona eriyor. İl seçim kurulları, ilçe seçim kurullarının kararlarına yapılan itirazları 7 nisan saat 17.00`ye kadar karara bağlayacak.

31 Mart`ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından partiler birçok yerde sonuçlara itiraz etti. AKP, daha önce kendisinde olan ve seçimde kaybettiği birçok belediyenin seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulundu.

AKP ve MHP, CHP`nin İstanbul`da yeni 12 ilçeyi kazandığı seçimlerde Gaziosmanpaşa ve Beykoz`da sonuçlara itiraz etti. Beykoz`da yapılan itiraz reddedilirken, Gaziosmanpaşa`da ise oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Yapılan sayımda sonuç değişmedi ve belediye başkanlığı CHP`de kaldı.

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP de birçok yerde birbirlerinin kazandıkları belediye seçimi sonuçlarına itiraz etti. AKP, Gümüşhane`de MHP`nin adayının kazandığı seçime itirazda bulundu. AKP`nin itirazı kabul edilerek oylar yeniden sayıldı ancak sonuç değişmedi. Elazığ`ın Keban ilçesinde MHP`nin adayı kazanması üzerine AKP itiraz başvurusu yaptı. Ağın ilçesinde de AKP`nin kazandığı seçim sonuçları için AKP itirazda bulundu. Çorum`un Uğurludağ ilçesinde de AKP ve MHP, seçim sonuçları nedeniyle karşı karşıya geldi. MHP, sonuçlara itiraz etti.

CHP 43 YERDE İTİRAZ ETTİ

CHP, Ankara`da Kızılcahamam, Bala, Evren ve Altındağ`da, Adana`da Pozantı ve Yüreğir`de, Ağrı`da Patnos, Eskişehir`de Sivrihisar, Çanakkale`de Gelibolu ilçe belediyelerindeki seçim sonuçları ile Kırklareli ve Hatay belediye seçimlerinin de aralarında olduğu 43 il, ilçe ve beldede itiraz başvurusu yaptı.

CHP`nin kazandığı belediyelerle ilgili de AK Parti, MHP ve diğer partiler toplam 23 itiraz başvurusunda bulunuldu. 

PARTİLERİN SEÇİM SONUÇLARINA YAPTIKLARI İTİRAZLAR ŞÖYLE:

BAYBURT

Bayburt`ta MHP`nin Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı, sonuç değişmedi. Kesin olmayan sonuçlara göre, Bayburt Belediye Başkanlığına AK Parti`li Mete Memiş seçildi.

 

SAMSUN

Samsun`un Bafra ilçesinde seçimlere katılmadığı halde oy pusulasında Memleket Partisi`nin logosu ve bu logonun altında da DSP`nin adayı Murat Arabacı`nın ismi yer aldı. AK Parti adayı Hamit Kılıç`ın belediye başkanlığını kazandığı ilçede seçimin iptali için CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DSP, seçimlerin iptal edilmesi için başvuru yaptı. İlçe Seçim Kurulu 5 partinin talebini reddetti.

KOCAELİ

AK Parti`nin 1.395 oyla kazandığı Körfez ilçesinde CHP, sandıkların tamamına itiraz etti. İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

NEVŞEHİR

Ürgüp`te MHP temsilcileri, İlçe Seçim Kuruluna başvurarak 8 bin 952 seçmenin kayıtlı olduğu 27 sandık için sonuçlara itiraz etti.

Nevşehir`in Avanos ilçesinde AK Parti`nin resmi olmayan seçim sonuçlarına usulsüz değerlendirme yapıldığı gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurusu YSK tarafından reddedildi.

Ürgüp`te CHP`nin adayı Ali Ertuğrul Bul`un 5 bin 170 oy alarak seçimi kazanmasına, 5 bin 134 oy alan Mehmet Öz`ün partisi MHP itiraz etti. Oyların yeniden sayılması sonucu CHP`li Bul seçimi kazandı.

ELAZIĞ

Elazığ`ın Keban ilçesinde MHP`nin belediye başkan adayı Yücel Doğan, 891 oy alarak seçimleri kazandı. AKP`nin adayı Fethiye Atlı ise 768 oy aldı. AKP Keban İlçe Başkanı Turgay Toprak, MHP`li Yücel Doğan`ın Elazığ Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanlığından belirlenen sürede istifa etmediği için adaylığının geçerli olmadığı gerekçesiyle Keban İlçe Seçim Kurulu`na başvurdu.

Ağın ilçesinde AKP`nin belediye başkan adayı Şeref Çakar 538 oy, MHP`li Ali Uslu ise 476 oy aldı. Uslu`nun 62 oy farkla kaybettiği seçimin sonuçlarına MHP itiraz etti. Ağın İlçe Başkanı Emre Özer, Ağın İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazda, Ağın Belediye personeli Suat Uyanık`ın sahte su abonelikleri yaparak ilçeye usulsüz bir şekilde ikamet taşımasının yapıldığını ileri sürdü.

ÇORUM

Çorum`un Uğurludağ ilçesinde Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP, seçim sonuçları nedeniyle karşı karşıya geldi. Uğurludağ Belediye Başkanlığını 13 oy farkla AKP`li adayın kazandığı seçimin sonuçlarına MHP itiraz etti. Seçimlerde 92 oyun geçersiz sayıldığını belirten MHP`liler, oyların yeniden sayılmasını istedi. İlçe ve il seçim kurulunun itirazı reddetmesi üzerine MHP YSK`ya başvurdu.

ARTVİN

Artvin`in Yusufeli ilçesinde AKP`nin itirazı üzerine oyların sayımı yeniden yapıldı. Başkanlık yarışını 47 oy farkla önde bitiren CHP`nin adayı Barış Demirci`nin oyu 1 oy artarak fark 48`e çıktı. CHP`nin adayı Barış Demirci 1954 oy alarak başkan seçilirken, AKP`nin adayı Mustafa Demirkıran bin 918 oyda kaldı.

ARDAHAN

Ardahan`da belediyeyi CHP kazandı. AKP Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar ise seçimde ıslak imzalı tutanakların olmadığı ve sandık görevlisinin yerine başka bir görevli geldiği iddiasıyla seçimin iptali için ilçe seçim kuruluna başvurdu.

İZMİR

İzmir`in Dikili ilçesinde CHP`den aday gösterilmeyince bağımsız aday olan CHP`li Başkan Adil Kırgöz`ün gerisinde kalarak seçimi kaybeden Kemal Doyuran sonuçlara itiraz etti. Doyuran geçersiz sayılan 1545 oyun yeniden sayılmasını istedi.

Selçuk Belediyesi`nin eski başkanlarından eski CHP`li, bağımsız aday Hüseyin Vefa Ülgür, CHP`nin mevcut Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel`in 367 oy farkla kazandığı seçime itiraz etti. İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, sayımı tekrarladı. Yapılan son sayıma göre; geçersiz kabul edilen 1380 oya ait pusulalar yeniden değerlendirildi ve CHP`li Sengel, Ülger ile arasındaki oy farkını 374`e yükseltti.

CHP ise İzmir`de kaybettiği iki ilçeden biri olan Aliağa`da seçim sonuçlarına itiraz etti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa`nın DEM Parti`nin kazandığı Hilvan ilçesinde oy yakma görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Hilvan İlçe Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İlçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile mahallelerdeki muhtarlık seçimleri yeniden yapılacak. 

AKP, DEM Parti`nin seçimi kazandığı Ceylanpınar, Halfeti, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde de sonuçlara itiraz etti. AKP`nin bu dört ilçedeki itirazı reddedildi.

KARS

DEM Parti, taşımalı seçmenlerin oy kullandığı, hile ve usulsüzlükler yaşandığı iddiasıyla Kars`ta seçimlerin yenilenmesi için itiraz etti. İtirazın reddedilmesi üzerine DEM Parti İl Seçim Kuruluna başvuru yaptı.

KAYSERİ

Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesinde MHP`de olan belediye başkanlığını CHP`nin adayı kazandı. MHP sonuçlara itiraz etti ve seçimin yenilenmesine karar verildi. CHP, karara itiraz etti. 

ADIYAMAN

Adıyaman Besni`de CHP, kısıtlıların oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptalini istedi. Ancak itiraz reddedildi.

KIRKLARELİ

CHP, az bir oy farkıyla MHP`li adaya karşı kaybettiği Kırklareli`nde seçim sonuçlarına itiraz etti. İlçe seçim kurulu, CHP`nin itirazını reddetti. CHP, il seçim kuruluna yeniden itirazda bulundu. CHP, Kırklareli`nin Karahalil, Üsküp, Büyükkarıştıran ve Kaynarca beldelerindeki sonuçlara da itiraz başvurusu yaptı. 

İTİRAZLARLA İLGİLİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İlçe seçim kurullarından çıkacak kararlara karşı il seçim kuruluna bugün saat 17.00`ye kadar itiraz edilebilecek. Bu itirazların il seçim kurullarında 7 Nisan Pazar günü saat 17.00`ye kadar karara bağlanması gerekiyor.

İl seçim kurullarından çıkacak kararlara karşı YSK`ye itiraz etmek için son tarih ise 10 Nisan Çarşamba günü saat 17.00 olacak.

İl seçim kurulu kararlarına karşı olağanüstü itiraz için son tarih ise 14 Nisan Pazar günü saat 17.00 olarak belirlendi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA