17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

ASU KAYA`DAN İKTİDARA ÇAĞRI: VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN, DEPREM BÖLGESİNDE İNSANLAR EV BEKLİYOR


CHP Osmaniye milletvekili Asu Kaya, ANKA`nın haberiyle gündeme getirdiği depremde evi yıkıldığı için barakada yaşamak zorunda kalan Osmaniyeli depremzede Iraz Ziyan`ı ziyaret etti. 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen köylerdeki barınma sorununun devam ettiğini belirten Kaya, iktidara “Verdiğiniz sözleri tutun. Bu insanlar ev bekliyor, barınak bekliyor” diye seslendi.

 

Tarih : 6 Nisan 2024 Cumartesi 14:25   Okunma : 356

CHP Osmaniye milletvekili Asu Kaya, ANKA`nın haberiyle gündeme getirdiği depremde evi yıkıldığı için barakada yaşamak zorunda kalan Osmaniyeli depremzede Iraz Ziyan`ı ziyaret etti. 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen köylerdeki barınma sorununun devam ettiğini belirten Kaya, iktidara “Verdiğiniz sözleri tutun. Bu insanlar ev bekliyor, barınak bekliyorlar” diye seslendi.

Osmaniye`nin Sumbas ilçesinin Kalfalar Mahallesi`nde depremde ağır hasar alan evi yıkıldığı için keçilerinin yanındaki bir barakada yaşamak zorunda kalan 60 yaşındaki Iraz Ziyan`ın durumunu ANKA yaptığı haberle gündeme getirdi. Sadece 2200 lira sosyal yardım alabilen Ziyan`ı CHP Osmaniye milletvekili Asu Kaya ziyaret etti.

Depremden sonra eşinin rahatsızlandığını, iyileşemediğini ve şimdi bakımevinde olduğunu anlatan Ziyan, yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Köylerine ev yapılırsa o eve geçeceğini söyleyen depremzede kadın, köyde hiç kimsesi olmadığını belirtti.
CHP`li Asu Kaya da yetkililere çağrıda bulundu ve şöyle konuştu:

"Depremde yıkılan köy evleri yapııyor ama yetersiz. Çok yavaş. bu civarda yapılan bir köy evi olmadığını öğrendik. Köy evi yapılmış olsa Iraz Hanım o eve geçecek ve huzurlu, güvenli bir şekilde yaşayacak. Ama deprem konutları çok yavaş ilerliyor. Depremin üzerinden bir yıl geçti, ikinci yıldayız. İnsanlar hala yoksulluğu, yokluğa mahkum edilmiş durumda. Hâlâ bir barınma krizi deprem bölgesinde devam ediyor. Buradan sesleniyorum. Deprem konutlarını hızlandırın, köy evlerini hızlandırın. Bu insanlar dağda bayırda, kulübelerin içindeler. Deprem bölgesinde insanlar artık konteynerlerden, kulübelerden kalıcı konutlara geçmek istiyorlar. Biran evvel köy evlerini yapın. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki`ye sesleniyorum. Verdiğiniz sözleri tutun. Bu insanlar ev bekliyor, barınak bekliyorlar."
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA