29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ BAŞLADI... VATANDAŞ BİLET FİYATLARINA TEPKİLİ: "BİLET FİYATLARI İNANILMAZ ARTMIŞ. YÜZDE 100 ORANINDA BİR ARTIŞ VAR"


Ramazan Bayramı nedeniyle 9 güne çıkan tatili memleketlerine veya tatile giderek değerlendimek isteyen vatandaşlar bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Vatandaşlar, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde (AŞTİ) ANKA Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu. Üniversite öğrencisi Rabia Manda, "Bilet fiyatları inanılmaz artmış. Yüzde 100 oranında bir artış var. 200 liraya aldığım bileti 450 liraya aldım" dedi. Mehmet Aydın ise “Ben Ankara`ya geçen hafta geldim iş için. Fakat bir hafta içerisinde fiyatlar yüzde 30-40 bandında artmış görünüyor. Bir hafta içerisinde bu kadar zam gelmesi çok abes bir durum" diye konuştu. 

 

Tarih : 6 Nisan 2024 Cumartesi 10:56   Okunma : 302

HABER: ZEYNEP BOZUKLU / KAMERA: ONUR BİNGÖL

Ramazan Bayramı nedeniyle 9 güne çıkan tatili memleketlerine veya tatile giderek değerlendimek isteyen vatandaşlar bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Vatandaşlar, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde (AŞTİ) ANKA Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu. Üniversite öğrencisi Rabia Manda, "Bilet fiyatları inanılmaz artmış. Yüzde 100 oranında bir artış var. 200 liraya aldığım bileti 450 liraya aldım" dedi. Mehmet Aydın ise “Ben Ankara`ya geçen hafta geldim iş için. Fakat bir hafta içerisinde fiyatlar yüzde 30-40 bandında artmış görünüyor. Bir hafta içerisinde bu kadar zam gelmesi çok abes bir durum" diye konuştu. 

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla memleketlerine veya tatile gitmek isteyen vatandaşlar otobüs bileti fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösterdi. Bayram öncesi bilet fiyatlarının yükseltildiğini söyleyen vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı`na görüşlerini anlattı.

"9 GÜN BAYRAM TATİLİNDEN DOLAYI FIRSATÇILIK YAPILDI"

İzmir`e gideceğini söyleyen Mehmet Aydın, “Ben Ankara`ya geçen hafta geldim iş için. Fakat bir hafta içerisinde fiyatlar yüzde 30-40 bandında artmış görünüyor. Bir hafta içerisinde bu kadar zam gelmesi çok abes bir durum. Yakıt fiyatlarına bakıyorsunuz öyle bir durum yok. Demek ki 9 günlük bayram tatilinden dolayı fırsatçılık yapıldı bence."

"BAYRAM OLDUĞU İÇİN EKSTRA BİR ZAM VAR"

Üniversite öğrencisi Baturalp Koyun ise, "Bayramda aile ziyareti için gidiyorum. Bilet fiyatları çok arttı bu zamanda ve şu an bayram olduğu için ekstra bir zam var. O yüzden kolay bir şekilde bilet alamıyorum. Ben biletimi 800 liraya aldım. Sadece gidiş bu fiyat" dedi.

"ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI`NIN TARİFESİ İLE YÜZDE 35 ZAM YAPILDI"

Firma yetkilisi Çetin Önal ise bilet fiyatlarıyla ilgili, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`nın bize vermiş olduğu tarife üzerinden bilet bazında yüzde 35 fiyat artışı oldu" diye konuştu.

Önal, "28 Şubat itibarıyla ayın 9`una kadar aşırı talep var. Türkiye geneline dönüş de dahil 500`e yakın ek seferimiz var. Ana seferlerin dışında. Doluluk oranı olarak, Güneydoğu ve Doğu`ya talep yoğun" ifadelerini kullandı.

Uzun yol kaptanı Onur Akbulut, fiyatlarda yüzde 100`lük bir artış söz konusu olduğunu kaydetti.

"HER GİDİŞİMDE FARKLI BİR FİYAT OLUYOR"

Mustafa Hasırcı ise şunları söyledi:

"Adana`ya gidiyorum. Ben biletimi 15 gün önce aldım. Buna rağmen 200 lira fark ile aldım. Şimdi sorduğumda ise 30 lira daha artmış. Normalde ben 400 liraya giderken şimdi 600 liraya gidiyorum. Her gidişimde farklı bir fiyat oluyor. Dolayısıyla ekonomime zarar veriyor."

"PARA DURUMU YÜZÜNDEN İNSANLAR GİDEMİYOR"

Firma yetkilisi Şahsen Yılmaz, "Otobüslerimiz yeni yeni dolmaya başladı. Ek seferimiz şu anda yok. Olur diye düşünmüştük ama normal otobüs seferleri dolmadı ki ek sefer koyalım. Para durumu yüzünden insanlar gidemiyor. İnsanlar bin 200 lira verip gidemiyor. Yolcu da haklı" dedi.

Üniversite öğrencisi Rabia Manda, "Bursa`ya ailemin yanına gideceğim. Bilet fiyatları inanılmaz artmış. Yüzde 100 oranında bir artış var. 200 liraya aldığım bileti 450 liraya aldım" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA