30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

TKDF: “KADINLARIN EVLİ OLDUKLARI ERKEKLER, YÜZDE 49,1 İLE SALDIRGANLAR İÇERİSİNDE EN GENİŞ GRUBU OLUŞTURMAKTADIR``


Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Mart 2024 Veri ve Analiz Raporu`nu yayımladı. Rapora göre, Ev İçi Şiddet Acil yardım Hattı`na 1-31 Mart arasında toplam 328 çağrı geldi. Hatta ihbarı gelen ve yeni kayıt açılan toplam 88 şiddet vakasının 54`ü ev içi şiddet ihbarı. İhbar edilen şiddet vakalarının yüzde 46,43 psikolojik ve yüzde 34,53 fiziksel şiddet vakaları. Rapora göre, kadınların evli oldukları erkekler, yüzde 49,1 ile saldırganlar içerisinde en geniş grubu oluşturmakta.

 

Tarih : 6 Nisan 2024 Cumartesi 13:41   Okunma : 286

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Mart 2024 Veri ve Analiz Raporu`nu yayımladı. Rapora göre, Ev İçi Şiddet Acil yardım Hattı`na 1-31 Mart arasında toplam 328 çağrı geldi. Hatta ihbarı gelen ve yeni kayıt açılan toplam 88 şiddet vakasının 54`ü ev içi şiddet ihbarı. İhbar edilen şiddet vakalarının yüzde 46,43 psikolojik ve yüzde 34,53 fiziksel şiddet vakaları. Rapora göre, kadınların evli oldukları erkekler, yüzde 49,1 ile saldırganlar içerisinde en geniş grubu oluşturmakta.

TKDF, Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Mart 2024 Veri ve Analiz Raporu`nu yayımladı. TKD tarafından paylaşılan rapor şöyle:

``Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) tarafından yürütülen Ev İçi Şiddet Acil yardım Hattı 1-31 Mart 2024 tarihleri arasında toplam 328 çağrı almıştır. Bu çağrıların 39`u İstanbul`dan gelmiştir. İstanbul`u, Aydın ili 8 çağrıyla izlemiştir. Bu iller ile birlikte toplam 22 ilden çağrı gelmiştir. Bu iller şöyle sıralanmaktadır: Ankara:5 Antalya:4 Aydın:8 Balıkesir:2 Bursa:3 Çanakkale:1 Denizli:4 Erzurum:1 Gaziantep:3 Hatay:5 Isparta:1 İstanbul:39 İzmir:4 Kocaeli:1 Mersin:2 Muğla:1 Ordu:4 Samsun:1 Şanlıurfa:1 Tekirdağ:1 Tokat:1 Yozgat:1.

En çok çağrının geldiği İstanbul ilinde çağrıların ilçelere göre dağılımı ise şu şekilde olmuştur: Beykoz:2 Çekmeköy:7 Kadiköy:1 Maltepe:1 Pendik:2 Sancaktepe:1 Ümraniye:1 Arnavutköy:1 Bağcilar:2 Bahçelievler:1 Başakşehir:2 Büyükçekmece:1 Esenler:1 Eyüp:1 Fatih:3 Kağithane:1 Küçükçekmece:1 Şişli:6. Çağrıların şehir ve ilçeler arasındaki dağılımı göstermektedir ki, şehirlerin gelişmişlik seviyeleri, sosyoekonomik durumları fark etmeksizin farklı şehir ve ilçelerden şiddet ihbar çağrıları gelmiştir.

2007`DEN GÜNÜMÜZE EV İÇİ ŞİDDET HATTINA GELEN TOPLAM ÇAĞRI 93 BİN 329 OLDU”

15 Ekim 2007`den günümüze ev içi şiddet hattına gelen toplam çağrı 93 bin 329 olmuştur. Bu çağrılar içerisinde Türkiye`nin tüm illerinden gelen ihbarlarla birlikte çok sayıda ülkeden (Almanya, Fransa, Finlandiya, Portekiz, Suudi Arabistan, İtalya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Hollanda, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Suriye, İsviçre, İran, Tunus, İngiltere, İsveç, Romanya, Libya, Japonya, Ukrayna, Gürcistan, Kenya, Kanada, Kazakistan, Yunanistan, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Kıbrıs) gelen ev içi şiddet ihbarları yer almaktadır. Mart ayı içerisinde Hollanda, Belçika ve İngiltere`den birer çağrı alınmıştır.

``88 ŞİDDET VAKASININ 54`Ü EV İÇİ ŞİDDET İHBARI``

Mart 2024 ayı içerisinde Ev içi Şiddet Acil Yardım Hattı`na ihbarı gelen ve yeni kayıt açılan toplam 88 şiddet vakasının 54`ü ev içi şiddet ihbarıdır. Bu şiddet ihbarlarının 38`i evli olan partner şiddeti ihbarlarıdır. 12 çağrı sığınak talebinde bulunmuştur. Acil müdahale gerektiren 1 vaka ihbarı olmuştur. 69 çağrıya hukuki bilgilendirme yapılmıştır. 27 çağrı karakola, 23 çağrı ise barolara yönlendirilmiştir. Mart ayı içerisinde hatta gelen şiddet ihbarlarında belirtilen maruz kalanların yaşları 01-80 arasında değişmiştir. Gelen aramalar göstermektedir ki, şiddete maruz kalanlarının büyük çoğunluğu kadınlardır (yüzde 95,5). Bu oranı yüzde 3 ile kız ve oğlan çocuklar izlemektedir.

``İHBAR EDİLEN ŞİDDET VAKALARININ ÖNEMLİ ÇOĞUNLUĞU PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDET VAKALARI”

İhbar edilen şiddet vakalarının önemli çoğunluğu psikolojik ve fiziksel şiddet vakalarıdır (psikolojik şiddet yüzde 46,43; fiziksel şiddet yüzde 34,53). Bu şiddet türlerinin dışında gelen çağrıların yüzde 9,52`si sosyal şiddet, yüzde 2,38`i cinsel şiddet ve yüzde 7,14 ekonomik şiddeti ihbar eden çağrılar olmuştur. Burada şunu belirtmekte fayda bulunmaktadır: Her ne kadar analiz yaparken şiddet türlerini birbirlerinden kavramsal olarak ayırmak kolayken, gerçek hayatta bu durum o kadar kolay olmamaktadır. Çoğu vakada birçok şiddet türü birlikte yer alabilmektedir, fakat bir ya da iki tanesi mağdur üzerindeki derin etkileri nedeni ile diğerinden öne çıkmakta ve mağdur tarafından dile getirilmektedir. Aynı zamanda fiziksel şiddet dışındaki şiddet türleri mağdurlar tarafından bilinmiyor olabilir. Ayrıca, farklı şiddet türleri biliniyor olsa dahi ihbarda bulunmak, o konuda yardım talep etmek için yeterince acil ve ciddi bir durum olarak değerlendirilmiyor olabilir.

``KADINLAR EN ÇOK EN YAKINLARINDAKİ ERKEKLER TARAFINDAN ŞİDDETE UĞRAMAKTA”

Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı`na gelen çağrılar göstermektedir ki, kadınlar en çok en yakınlarındaki erkekler tarafından şiddete uğramaktadır. Gelen çağrılar kadına karşı şiddetin en güvenli yer olduğu varsayılan ev içerisinde eşler ve diğer aile bireyleri tarafından uygulandığını göstermektedir. Kadınların evli oldukları erkekler, yüzde 49,1 ile saldırganlar içerisinde en geniş grubu oluşturmaktadır. Eşleri, yüzde 6,7 ile maruz kalanların babaları izlemektedir. Aynı zamanda aile içerisinde genel anlamda anne, baba, ağabey, abla, kız ve oğlan çocuklar şiddet uygulayanlar olarak maruz kalanlar ya da ihbarda bulunanlar tarafından belirtilmiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA