30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI LÂL DENİZLİ`DEN FESTİVALE DAVET: ``DÜNYANIN HER YERİNDEN TURİSTLERİMİZİ AĞIRLAMAK İSTİYORUZ``


Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Alaçatı Ot Festivali`nin uluslararası arenada birçok kent festivalleri gibi dünyanın her yerinden turistlerimizi ağırlamak istediğimiz bir festival haline dönüşmesini arzu ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Nisan 2024 Pazar 14:45   Okunma : 303

HABER: FATİH ÖZKILINÇ KAMERA: KERİM UĞUR

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Alaçatı Ot Festivali`nin uluslararası arenada birçok kent festivalleri gibi dünyanın her yerinden turistlerimizi ağırlamak istediğimiz bir festival haline dönüşmesini arzu ediyoruz” dedi.

İzmir`in Çeşme ilçesinde 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 13. Alaçatı Ot Festivali tanıtım toplantısı yapıldı. Bu yıl "Öz`e Dönüş" konseptiyle 13`üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan festivalin Alaçatı Değirmenler`de gerçekleşen lansman toplantısı Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, müzisyen Ayhan Sicimoğlu, basın mensupları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Farklı coğrafyalarından yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalin tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, bu seneki temanın "Şevketi Bostan”lı lezzetler olarak belirlendiğini söyledi. Bu yıl neden "Öz`e Dönüş" konseptinin seçtiklerini de aktaran Denizli, “Festivalin bazı unsurları, bizlerin alışkın olduğu o ilk Alaçatı Ot Festivali ruhundan biraz uzaklaşmıştı.  Bu nedenle biz de nasıl tekrar o ilk başlangıç ruhuna  vurgu yaparız ve özlediğimiz Alaçatı Ot Festivalini sağlarız derken konsepti bile öze dönüş yaptık. Bu senenin otu da Şevketi Bostan olacak. Şeflerimiz, Şevketi Bostan ile farklı lezzetler hazırlayıp gelen misafirlere sunacaklar” dedi.

``FESTİVALİN İLK RUHUNA AİT BİRÇOK ÖĞEYİ GÖRECEĞİZ``

Festivallerin kentleri diri tuttuğunu, turizmi canlandırdığını dile getiren Denizli, şunları kaydetti: 

``Dünya`da da birçok kentin en büyük gelir kaynağı bu tip festivallerdir. Bu nedenle aslında festivalimizi bu sene bir miktar ama asıl önümüzdeki sene istediğimiz seviyeye getirebileceğimiz birkaç uygulamamız olacak. Bu sene bazı şeyler benim tam istediğim gibi olacak. Bazı şeyler de aslında uzun hazırlık süreçleri gerektiren uygulamalar. Aslında iyi bir festivali hayata geçirmek için birkaç aylık ön çalışma yapmak ve tamı tamına idealini kurduğumuz festivale ulaşmamız bir sonraki seneyi bulacak. Buna rağmen bu sene geçmişteki o ilk ruhuna ait birçok ögeyi festivalimizde göreceğiz.” 

``EĞLENCESİZ OLMAZ``

Esnafın ve turizmcilerin bütün sene Alaçatı Ot Festivali`ni beklediğini dile getiren Denizli, festivalin sadece gastronomi değil aynı zamanda bir eğlence festivali olduğunu da vurguladı. Denizli, ``Alaçatı Ot Festivali sadece gastronomi değil, aynı zamanda bir eğlence festivali. Alaçatı Ot Festivali`nde eğlencesiz olmaz.  Ayhan Sicimoğlu, Mor ve Ötesi sahne alacak. Her yaş grubuna hitap edecek bir eğlence programı hazırladık. Yediden yetmişe dillerde dolaşan şarkıların sahiplerini de burada yer vermek istedik. Akşamları kapanışlarımızda da güzelce herkes eğlensin diye. Güzel bir festival geçmesini temenni ediyorum`` ifadelerini kullandı.

``FESTİVAL TÜM ALAÇATI`YA YAYILMALI``

Festivalin tüm Alaçatı`ya yayılması gerektiğini dile getiren Denizli, şöyle devam etti:

``Benim hayalim zaten Alaçatı`nın bir bütün olarak kullanıldığı yani sadece bir sokağın canlandırıldığı değil ama bu sene bir miktar önümüzdeki sene özellikle bütün Alaçatı`nın farklı farklı noktalarını canlandırdığımız sadece stantlarımızı ve otlarımızı değil ama esnafımızın da para kazanacağı bir konsepte dönüştürmeyi önemsiyoruz. En büyük hedefimiz burada tüm festival boyunca gelen misafirlerin günübirlikten ziyade burada kalmalarını sağlayacak dokunuşları hayata geçirmek.``

``EGE OTLARINI DÜNYA TANIYACAK``

13. Alaçatı Ot Festivali tanıtım toplantısının ardından ANKA Haber Ajansı`nın sorularını da yanıtlayan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli,  şunları kaydetti:

``Alaçatı Ot Festivali`nin uluslararası arenada birçok kent festivalleri gibi dünyanın her yerinden turistlerimizi ağırlamak istediğimiz bir festival haline dönüşmesini arzu ediyoruz. Uluslararası standart kazanıp burada misafir edeceğimiz, yurt dışından gelen insanlara da farklı alternatif alanlar sunmayı istiyoruz. O zaman etkinlik bütünlüğümüzde de yalnızca Türk sanatçılarda değil ama belki dünyanın dört bir yanından gelecek olan sanatçılarla da özdeşleşebilecek bir festivale dönüştürmeyi arzu ediyoruz.

Ege otlarımızı dünyaya tanıtacak, dünyaya tanıtmak için daha büyük girişimler yapacak bir vizyonumuz var. Son yıllarda Ege Bölgesi gastronomi alanına ciddi yatırımlar yapmış durumda. Özellikle İzmir`de Michelin yıldızı veya Michelin tavsiyesi almış restoranlarımız var. Bu nedenle artık İzmir ve ilçeleri gastronomi alanında dünyanın rotasına girmiş durumda. Bu nedenle bunu arttıracak yatırımlar yapıp Ege mutfağının, dünyada da tanınacağı ve dünyadaki ünlü şeflerin bir şekilde Ege otlarının değerlendirecekleri bir ortam yaratmak en büyük arzumuz.``

 

 

 

 

 

 

...

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.VİDEO

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI LAL DENİZLİ`NİN LANSMAN KONUŞMASI

2.VİDEO 

LANSMANDAN DETAY GÖRÜNTÜ

LAL DENİZLİ İLE RÖPORTAJ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA