30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

ADIYAMANLILAR 47 YIL SONRA "DEĞİŞİM" DEDİ... "DAHA ÖNCE OYUMUZU TAYYİP BABAYA KULLANIYORDUK, HİZMET YOKTU PAHALILIK ÇOKTU. BU DÖNEM CHP`YE VERDİK"


31 Mart`ta yapılan yerel seçimlerde 47 yıl sonra CHP`nin adayı Abdurrahman Tutdere`nin belediye başkanı seçildiği Adıyaman`da ANKA Haber Ajansı Adıyaman halkına mikrofon uzattı. Adıyamanlılar, oy tercihlerindeki değişimin nedenlerini anlattı. Gülizar Özpolat, "Tutdere abimize, bu dönem oyumuzu CHP`ye verdik. Sonuna kadar yanında, arkasındayız. Daha önce oyumuzu Tayyip babaya kullanıyorduk. Hizmet yoktu pahalılık çoktu. Adıyaman halkının sesi duyulsaydı bu kadar sahipsiz perişan çaresiz kalmazdı. 1,5 senedir deprem oldu hala enkazlar yerde" diye konuştu. Mehmet Boyraz ise, "Umarım CHP iyi şeyler yapar. Artık sabit fikirli olmak istemiyoruz. Ben AK Parti`nin kaybetmesini istemezdim ama kaybetti. Mutlu muyum? Gerçekten mutluyum" dedi. 

 

Tarih : 7 Nisan 2024 Pazar 13:07   Okunma : 383

Haber: DİLAN KUTLU/ Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

31 Mart`ta yapılan yerel seçimlerde 47 yıl sonra CHP`nin adayı Abdurrahman Tutdere`nin belediye başkanı seçildiği Adıyaman`da ANKA Haber Ajansı Adıyaman halkına mikrofon uzattı. Adıyamanlılar, oy tercihlerindeki değişimin nedenlerini anlattı. Gülizar Özpolat, "Tutdere abimize, bu dönem oyumuzu CHP`ye verdik. Sonuna kadar yanında, arkasındayız. Daha önce oyumuzu Tayyip babaya kullanıyorduk. Hizmet yoktu pahalılık çoktu. Adıyaman halkının sesi duyulsaydı bu kadar sahipsiz perişan çaresiz kalmazdı. 1,5 senedir deprem oldu hala enkazlar yerde" diye konuştu. Mehmet Boyraz ise, "Umarım CHP iyi şeyler yapar. Artık sabit fikirli olmak istemiyoruz. Ben AK Parti`nin kaybetmesini istemezdim ama kaybetti. Mutlu muyum? Gerçekten mutluyum" dedi. 

Adıyaman, 6 Şubat 2023`te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük hasara yol açtığı kentlerden. Geçen yılki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ilk sırada yer aldığı, AKP`nin de 4 milletvekili çıkardığı kentte, seçmenler CHP`nin adayı Abdurrahman Tutdere`yi belediye başkanı olarak seçti. CHP`nin adayı Abdurrahman Tutdere 51 bin 299 oy alarak yüzde 49.74 oy oranıyla seçimi kazanırken, AKP`nin adayı Ziya Polat ise 28 bin 285 oy alarak yüzde 27.42`de kaldı. Bu sonuçlarla CHP, Adıyaman`da 45 yıl sonra belediye başkanlığını aldı.

ANKA Haber Ajansı Adıyamanlılara bu değişimin sebebini sordu.

Gülizar Özpolat, Adıyamanlıların depremi çok ağır yaşadıklarını belirterek, "Hâlâ bizim ana yollarımız bile yapılmadı. Dönem değişti, inşallah bu defa her şey daha güzel olacak. Tutdere abimizle biz bu dönem oyumuzu CHP`ye verdik. Sonuna kadar yanında, arkasındayız. Daha önce oyumuzu Tayyip babaya kullanıyorduk. Hizmet yoktu pahalılık çoktu. Her şey başını aldı gitti, yoksulluk çok. Hiç evine para girmeyen aileler var. Adıyaman halkının sesi duyulsaydı bu kadar sahipsiz perişan çaresiz kalmazdı. 1,5 senedir deprem oldu hala enkazlar yerde" diye konuştu.

"MİLLET ARTIK HİZMETE BAKIYOR"

Mustafa Yapıcı, Adıyaman halkının geçmişten bu yana sağ partilere oy verdiklerini belirterek, Adıyaman`a hizmet gelmediğini söylüyor. "Ben oyumu hep reise verdim" diyen 60 yaşındaki Yapıcı, "Kim belediye başkanı seçilirse Adıyaman`a hain. Çevre illerde şehrin alt yapıları olsun caddeleri olsun tertemiz. Adıyaman`a gelince kasaba görünümlü. isterse DEM Parti olsun, millet artık hizmete bakıyor" diyor.

"ARTIK SABİT FİKİRLİ OLMAK İSTEMİYORUZ"

Mehmet Boyraz ise 42 yaşında. Boyraz, "Sürekli Cumhurbaşkanı için `Evet` diyoruz. Bu belediye başkanı değil bir önceki başkan Hüsrev Kutlu milletin içinde dedi ki `siz bana değil partiye oy veriyorsunuz, benden hizmet beklemeyin` dedi. CHP`ye oy vermemizin sebebi değişiklik. Şu anda enkazlar bariz bir şekilde görünüyor, o psikolojiyi atlatmamız gerekiyor. Yeni yapılar olmasa bile eski enkazların kaldırılması gerekiyor. Şehirimizin sulanması gerekiyor çünkü bu tozdan boğulmak üzereyiz. Umarım CHP iyi şeyler yapar. Artık sabit fikirli olmak istemiyoruz, gerçekten bundan da artık sıkıldık. Ben AK Parti`nin kaybetmesini istemezdim ama kaybetti. Mutlu muyum? Gerçekten mutluyum" diye konuştu.

"YEDİLER İÇTİLER OTURDULAR"

Ramazan Kurtuluş, cebini göstererek, "Cep delik durmadan cebimizden çalıyorlar" diyerek Abdurrahman Tutdere`yi bu nedenle seçtiklerini söylüyor. Kurtuluş, "Dürüstlüğünden, insanlığından Adıyaman`ı dile getiren o vardı başka yok. Kentsel dönüşümde evim gitti. Dört milletvekili vardı söyledik. Dedi ki, `yapılacak başka bir şey yok.` Adamı aradık geldi hakkımızı aradı, Meclis`te söyledi. Deprem olalı 14 ay olmuş, gece çarşıya giremiyoruz her taraf karanlık, her taraf çukur. Memlekete hiç bakmadılar, pislikten başka bir şey yok. Yediler içtiler oturdular" diyerek sitem ediyor.

"BİZ CHP`YE DEĞİL, TUTDERE`YE VERDİK"

Tutdere`nmin Adıyaman`da sevilen bir isim olduğunu söyleyen Murat Tohumcu ise, "Depremden sonra enkazlarımız kaldı. 20`ye yakın yakınımızı kaybettik. Ümidimiz Adıyaman`ın eski haline gelmesi" derken 60 yaşındaki Nedim Mermer ise kızı ve eşini depremde kaybettiğini kaydederek, "Biz kişiye verdik. CHP`ye vermedik. Abdurrahman Tutdere yanımızda kıymetli bir insan. Adıyaman`da herkez tanır, çevresi çok geniş, çok sevilen bir kişi. AK Parti niye kaybetti? Kişiyi beğenmediler. Tutdere her şeyi yapar. Çevrenin insanı, çevrenin avukatı kendi kişiliğini kaybetmez o adam. Ben önceki seçimlerde AK Parti`ye verdim" diye konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA