30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP`LİLER HATAY İÇİN YSK ÖNÜNDE... "3 BİN 389 ÖLÜ SEÇMEN BULUNMAKTADIR, SEÇİMİN İPTALİNİ İSTİYORUZ"


CHP`liler Genel Başkan Özgür Özel`in çağrısı üzerine itiraz süreci bitmeden Hatay`da mazbatanın AKP`li Mehmet Öntürk`e verilmesini protesto ettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Hatay`da seçimin iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi. Çiftci, “3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz ve seçimin iptalini istiyoruz. Yine bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta, sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Bunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Hatay`da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır” dedi.

 

Tarih : 7 Nisan 2024 Pazar 16:58   Okunma : 469

CHP`liler Genel Başkan Özgür Özel`in çağrısı üzerine itarz süreci bitmeden Hatay`da mazbatanın AKP`li Mehmet Öntürk`e verilmesini protesto ettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Hatay`da seçimin iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi. Çiftci, “3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz ve seçimin iptalini istiyoruz. Yine bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta, sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Bunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Hatay`da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır” dedi.

Hatay`da CHP`nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu mazbatayı AK Partili Mehmet Öntürk`e verdi. CHP`nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu`na başvurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mazbatanın Öntürk`e verilmesinin ardından CHP`lilere YSK önünde toplanma çağrısı yaptı.

Özel ve beraberindeki parti yöneticileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüştü. YSK`nın yanındaki Zafer Parkı`nda toplanan vatandaşlar, “Hak hukuk adalet”, “Hatay burada dimdik ayakta”,  “Hatay`ın umudu Özgür Özel” sloganları attı.

Görüşmenin ardından Özel`in ses telleriyle ilgili geçirdiği operasyon nedeniyle açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı.

Çiftci, Hatay için içerisinde bazı bilgiler olmak suretiyle 80 sayfalık olağanüstü dilekçeyi YSK`ya verdiklerini belirterek, “İlçeler için dilekçelerimizi de dün akşam verdik, yarın Yüksek Seçim Kurulu`nun gündemine alınmasını bekliyoruz” dedi.  

“Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal kararı mühürsüz oy torbalarına ilişkindir. Aynı şekilde Ardahan`ın Çıldır ilçesinde aynı gerekçe olup Kütahya sayılırken Hatay`ın Samandağ ilçesi sayılmamaktadır” diyen Çiftci, Hatay`da taleplerinin bütün oyların yeniden sayılması olduğunu söyledi.  Çicftci, ``3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz ve seçimin iptalini istiyoruz. Yine bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta, sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Bunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Hatay`da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır`` diye konuştu.

Gül Çiftci, YSK üyeleri ve hakimleri adalete uygun ve kanuna uygun bir şekilde davranmaya davet etti.

 "MAZBATA TÖRENLERİNDE ÇİFTE STANDART GÖRDÜK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de  Hatay`da süreci ilk günden itibaren takip ettiklerini belirterek, “Yüksek Seçim Kurulu`ndan beklentimiz şudur, YSK hakimlerden oluşmaktadır ve görevi objektif olmaktır. Dilekçenin hangi partiye ait olduğuna bakmadan hukuka uygun karar vermesidir. Fakat bütün bu süreçte Gaziosmanpaşa`da oylar sayıldı. Gaziosmanpaşa`da geçersiz oylar ve iki aday arasındaki oy farkı gözetilerek bir sayım kararı verilmişti. Fiilen de bu sayım gerçekleştirildi. Samandağ`da bu sayım geciktirildi” diye konuştu.

Mazbata törenlerinde de çifte standart gördüklerini söyleyen Gökçen, “Buca`da mazbata törenleri geciktirilirken YSK henüz dün sabah Hatay İl Seçim Kurulu`na olağan itiraz süreçleri sonuçlanmadan ‘bir mazbata işlemi yapmayın` diye karar almasına rağmen mazbata töreninin yapılmış olduğunu gördük`` dedi.

Selin Sayek Böke ise yaptığı konuşmada, YSK`ya “Hataylı sandıkta iradesini ortaya koydu. Şimdi de sandıkta iradesinin sayılmasını bekliyor. Bizde hakimlerin YSK`nın hukuka uygun davranmayacağına inanarak” çağrısında bulundu.

BÖKE: ``LÜTFÜ SAVAŞ`IN ARKASINDAYIZ``

Böke, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP`nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş`ın yerine yeni adaylar aranmasıyla bitlikte Savaş`ın yıprandığını düşünüyor musunuz sorusuna Böke, “Biz aday sürecinde halkın sesini dinleyen her tür yöntemi kullandık. Anketler, saha çalışmaları bölgedeki kanat önderlerinin sözleri… Verdiğimiz bütün kararlar ve işlettiğimiz bütün süreçler halkın sesini dinamik bir şekilde dinleyen bir süreçti zaten ilk günde adayımızın arkasındaydık sandığa giderken de arkasındaydık bugün de adayımızın arkasındayız. Süreç içerisinde yurttaşlarımızın bize ilettiği farklı talepleri göz önüne almış olmamız gerçek demokrasiyi yaşatıyor olmamızdır. Bugün bizim adayımız olarak bu seçime Lütfü Savaş`ın belediye başkanlığının tescillenmesi yapılacak. Her şeyi yapma konusunda aynı kararlılığı gösteriyoruz”  yanıtını verdi. 

Geçersiz oylara ilişkin bir soru üzerine de Böke, ``38 bin 900 geçersiz oy var. Bunların ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Zaten tam da bu nedenle yeniden sayım talebimiz var. Bu oyların şu andaki yüksek farktan daha yüksek olması önemli`` dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA