30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

DEM PARTİ`DEN DİYARBAKIR`DA BAŞKAN SEÇİLEN SERRA BUCAK`IN MAZBATASINI ALACAĞI YARIN İÇİN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI KOYAN BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SU`YA TEPKİ: “ALACAĞINIZ HİÇBİR KARARI TANIMIYORUZ”


DEM Parti, partilerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük`ün mazbatasını yarın alacak olmasına rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su`nun aynı gün ve saatte Belediye Meclisi toplantısı koymasına tepki gösterdi. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, “Alacağınız karar hukuki değil. Alacağınız hiçbir kararı tanımıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 7 Nisan 2024 Pazar 23:53   Okunma : 379

DEM Parti, partilerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük`ün mazbatasını yarın alacak olmasına rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su`nun aynı gün ve saatte Belediye Meclisi toplantısı koymasına tepki gösterdi. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, “Alacağınız karar hukuki değil. Alacağınız hiçbir kararı tanımıyoruz” açıklamasını yaptı.

Diyarbakır`da 31 Mart yerel seçimlerini yüzde 64,09 oyla kazanan DEM Parti Eş başkan adayları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun`un mazbatalarını yarın almaları bekleniyor. DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatalarının yarın verileceği saate Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin kayyum olarak atanan başkanı Ali İhsan Su`nun Belediye Meclisi toplantısı koymasına tepki gösterdi. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, X hesaplarından Diyarbakır Belediye Meclisi gündemini de ekleyerek yaptıkları paylaşımla tepkilerini dile getirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan`ın X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“GİDER AYAK ALACAĞIN HİÇBİR KARARI TANIMIYORUZ”

“Gaspçı ve talancı Diyarbakır Kayyımına Sesleniyoruz: Halkın Evinden ve Kaynaklarından Elini Derhal Çek! Yarın saat 11.00`de Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız mazbatalarını alıyor. Aynı saatlerde halkın kaynaklarını peşkeş çekmek ve talan için belediye meclisini toplama kararı alan gaspçı kayyıma sesleniyoruz: Meşru değilsin, yönetme ehliyetin yok, halkın evinden elini derhal çek. Alacağın kararlar hukuki değil, yok hükmündedir ve gider ayak alacağın hiçbir kararı tanımıyoruz. Yapacağın her türlü hukuk dışı kararın hesabını yargı önünde soracağız. Bütün büyükşehir belediye bürokratlarına da sesleniyoruz: Bu suça ortak olmayın, hükümsüz ve hukuksuz kararların altına imza atmayın.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları`nın X hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

“KAYYIMIN ALACAĞI KARARLAR AYNEN KENDİSİNİN VARLIĞI GİBİ MEŞRU DEĞİLDİR”

“Diyarbakır`daki Kayyımı Uyarıyoruz. 31 Mart`ta Amed halkı büyük bir oyla kayyım politikasının iflas ettiğini ilan etmiştir. Amed halkının iradesini yok sayan, kaynakları talan eden halk düşmanı kayyım, yarın 11.00`da belediye eş başkanlarımızın mazbata alacağı saate meclis toplantısı almış. Kayyımın alacağı kararlar aynen kendisinin varlığı gibi meşru değildir. Amed halkının tek bir kaynağını, mülkünü başka yere peşkeş çekemezsiniz. Kayyıma ve AKP`ye 31 Mart`ta hezimete uğradınız. Halk düşmanlığından vazgeçin. Alacağınız hiçbir kararı tanımadık, tanımıyoruz.”

Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısına ait 26 maddelik gündemin arasında yer alan bazı maddeler ise şöyle:

“İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 02.02.2024 tarihli ve E-51680910-105.01.06-163537 sayılı Diyarbakır ili, Kayapınar İlçesi, Çölgüzeli Mahallesinde bulunan mülkiyeti Ortaklar Enerji Otomotiv Turizm İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi`ne ait olan, ticaret alanı olarak planlı taşınmazın yapılaşma koşullarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan, plan işlem numarası (PIN): 211033823 olarak alınan ve Kayapınar Belediye Meclisi`nin 02.01.2024 tarih ve 3 sayılı meclis kararı ile reddedilen 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin başkanlık yazısı.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 09.02.2024 tarihli ve E-51680910-115.01.02-164674 sayılı mülkiyeti Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü`ne ait, Diyarbakır İli, Ergani İlçesi, Şirinevler Mahallesi, 371 ada 12,14 ve 15 numaralı parseller 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planında ‘Resmi Kurum Alanı ve Yol` iken ‘Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Rekreasyon Alanı ve Yol` olarak, 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planında ‘Rekreasyon Alanı` iken ‘Toptan Ticaret Alanı, Rekreasyon Alanı ve Yol` olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan plan işlem numarası NİP(PIN) :211045557 olarak ve  UİP(PIN): 211045575 olarak alınan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Plan dosyasına ilişkin başkanlık yazısı.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 19.03.2024 tarihli ve E-51680910-115.01.02-170192 sayılı mülkiyeti Ferman Karaalp adına kayıtlı, Diyarbakır ili, Silvan ilçesi, Kulfa mahallesi, 181 ada 32 numaralı parselin plan değişikliği sınırı içerisinde kalan alanının yürürlükteki nazım imar planında ‘Resmi Kurum Alanı` iken ‘Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı` olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan ve plan işlem numarası (PIN) : 211050789 olarak alınan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğine ilişkin başkanlık yazısı.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 19.03.2024 tarihli ve E-38094347-010.06-170194 sayılı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı otobüs havuz hesabı incelenmiş olup İnceleme Raporunun sonuç bölümüne göre ilgililer hakkında Hukuk Müşavirliğimizce alacak davaları ihtiyati hacizli olarak açılmış bulunmaktadır. Hakkında dava açılmış bulunan Fesih Kaya vekili aracılığıyla Hukuk Müşavirliğimize dilekçe vererek devam eden davadan feragat edilmesi halinde, Kamu Zararı olan 1.135.240,93 TL tutarı ödediği mahkeme giderleri ve vekalet ücretinin alınmaması talep edilmiştir. 5393 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin (h) bendi " Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı beş bin TL` den fazla dava konusu olan Belediye uyuşmazlıklarını sulh ve tasfiyeye, kabul ve feragate karar vermek." hükmü mevcuttur. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hukuk Müşavirliğimizden hukuki mütalaa alınmış olup 5393 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin (h) bendi gereğince söz konusu feragat talebinin değerlendirilmesine ilişkin başkanlık yazısı.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA