29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP`LİLER YSK ÖNÜNDE… SAVAŞ: "HATAY VALİSİ`NİN SEÇİM SÜRECİNDE YAPMIŞ OLDUĞU HARCAMALAR ARAŞTIRILSIN"


CHP`nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, “Son yıllarda jeostratejik, jeopolitik önemi daha da artan Hatayımızla ilgili büyük oyunlar oynanmaya başlandı. Bu oyunlardan bir tanesi de Hatay`daki sığınmacı sorunu. Şu anda Hatay`da 550 bin sığınmacı bulunmakta ve sayısı gittikçe artmaktadır” dedi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı`nın AKP`nin adayını desteklediğini ileri süren Savaş  “Sayın valimiz geldikten sonra AFAD`a gelen paraların nerelere aktarıldığını, nasıl kullanıldığını müfettişlerimizden ve sayıştay üyelerimizden gelip denetlemelerini arz ediyorum” dedi.

 

Tarih : 8 Nisan 2024 Pazartesi 14:32   Okunma : 327

CHP`nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, “Son yıllarda jeostratejik, jeopolitik önemi daha da artan Hatayımızla ilgili büyük oyunlar oynanmaya başlandı. Bu oyunlardan bir tanesi de Hatay`daki sığınmacı sorunu. Şu anda Hatay`da 550 bin sığınmacı bulunmakta ve sayısı gittikçe artmaktadır” dedi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı`nın AKP`nin adayını desteklediğini ileri süren Savaş  “Sayın valimiz geldikten sonra AFAD`a gelen paraların nerelere aktarıldığını, nasıl kullanıldığını müfettişlerimizden ve Sayıştay üyelerimizden gelip denetlemelerini arz ediyorum” dedi.

CHP`nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) önünde Hatay`da seçimin iptal edilmesi talebine yönelik açıklamalarda bulunduktan sonra bir açıklamada, YSK`nın yanında Zafer Parkında toplanan partililere yaptı.  

Vatandaşlar burada, “Hak hukuk adalet” sloganları attı. Savaş, partililerle tokalaştı. CHP MYK üyeleri, milletvekilleri de Savaş`a eşlik etti.

``SURİYE`LİLER 3-4 HANIMLA EVLENİYOR HER EVDE 15-20 ÇOCUK VAR`` 

``Hatay`da sığınmacıların nüfusunun arttığına yerli halkın ise azaldığını, seçimde bu durumun etkili olduğunu`` savunan Savaş, şunları söyledi:

“Son yıllarda jeostratejik, jeopolitik önemi daha da artan Hatayımızla ilgili büyük oyunlar oynanmaya başlandı. Bu oyunlardan bir tanesi de Hatay`daki sığınmacı sorunu. Şu anda Hatay`da 550 bin sığınmacı bulunmakta ve sayısı gittikçe artmaktadır. Depremle birlikte Hatay`ın nüfusu gittikçe azalmakta özellikle ova kısmında bizim nüfusumuzla Suriyeli nüfusu birbirine yakın olmaktadır. Suriyeli nüfusundan her kadın 5.3 çocuk doğurmakta, bizim kadınlarımız 1.3 çocuk doğurmaktadır. Bu ne demektir? Bizim nüfus sayımız gittikçe azalmakta demektir. Bunun dışında bir Suriyeli üç dört hanımla evlenebilip her evde 15-20 çocuk olmaktadır. Hatay son 12 yılda müthiş bir sığınmacı sorunu ile karşı karşıyadır. Mevcut iktidar bu sığınmacı sorununu görmezden gelmektedir. Depremle birlikte sadece can kaybı olmadı. Hatay`da birçok insanımız farklı illerde yaşama mecburiyetinde bırakıldı. Şu anda Hatay ekonomisi çok zor durumda, gençlerimizin iş bulma imkanı azaltmakta ve dış göçe zorlamaktadır.”

İÇİŞLERİ BAKANI`NA ÇAĞRI

Hatay Valisinin sadece CHP ve Lütfü Savaş ile uğraştığını, iktidar partisinin belediye başkanı adayını desteklediğini söyledi. Savaş, şöyle devam etti:

“Sayın valimiz geldikten sonra AFAD`a gelen paraların nerelere aktarıldığını, nasıl kullanıldığını müfettişlerimizden ve sayıştay üyelerimizden gelip denetlemelerini arz ediyorum. Sayın İçişleri bakanımız geldi geleli birçok olayı ortaya çıkardığını görüyoruz. Hatay valisinin seçim süreci ve bugüne kadar yapmış olduğu harcamaları, bu harcamalarının kaynağını İçişleri bakanımızdan arz ediyorum, araştırsın.

“ELİMİZDE ÇOK DELİL VAR”

Özellikle deprem bölgelerinde depremdeki sıkıntıların bir an önce giderilmesi için gelen kaynakları, deprem sıkıntılarını gidermek için kullanılması gerektiğini biliyoruz. Bizim elimizde birçok delil var YSK`ya bunları sunduk. Mesele şu, biz Ramazan ayındayız islam dinine inan insanlarımız bilir ki  bir saatlik adalet 70 yıllık nafile ibadetten eftadır.”

Lütfü Savaş, müjdeli sonuçları alıp Hatay`a  döneceklerini sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA