30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN GÜLÜMSE ALZHEİMER YAŞAM MERKEZİ`NE KAYITLAR BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`ne kayıtlar başladı. Birinci evre Alzheimer hastalarına ücretsiz hizmet verecek merkeze ulaşım da Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak.

 

Tarih : 8 Nisan 2024 Pazartesi 11:27   Okunma : 356

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`ne kayıtlar başladı. Birinci evre Alzheimer hastalarına ücretsiz hizmet verecek merkeze ulaşım da Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yalnızca Alzheimer hastalarının ve yakınlarının faydalanabileceği bir merkezi hayata geçirdi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi ismiyle hizmet verecek merkeze kayıtlar başladı. Merkezde, Alzheimer hastalarının sosyalleşmesinin yanı sıra yapılacak zihinsel, fiziksel ve psikomotor etkinliklerle de hastalığın seyrinin yavaşlatılması amaçlanıyor. 

ALZHEİMER HASTALARININ YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Yenişehir ilçesi Piri Reis Mahallesi`nde, eski Tevfik Sırrı Gür Stadı`nın karşısında bulunan merkez, 220 metrekare kapalı alana sahip. Merkezin iç alanında bir adet etkinlik odası, bir adet spor odası, bir adet de hasta dinlenme odası yer alıyor. Dışarıda da bahçe kullanım alanı bulunan merkez sayesinde hastalar, günlük aktivitelerden mahrum kalmadan, yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirebilecek. Hasta yakınlarının da yükünü hafifletecek merkez hem hastaya hem de yakınına iyi gelecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı`nda Gerontolog olarak görev yapan Cihan Tanrıverdi, Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`nin hizmet detaylarını paylaşarak, şunları söyledi:

"ÖN GÖRÜŞME YAPMASI GEREK"

``Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`nden birinci evre başlangıç evresindeki Alzheimer hastaları faydalanabilirler. Kayıt için hastanın birinci evre Alzheimer hastası olduğuna dair uzman hekim raporu istiyoruz. Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`nde mental, fiziksel ve zihinsel etkinlikler yaparak tedavisi olmayan bir hastalığın seyrini yavaşlatmayı ve bir nebze de olsa hasta yakınlarına destek olmayı amaçlıyoruz. Merkezden hizmet alacak hastalarımızın ulaşımı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacaktır. Hastalarımız belirtilen saatlerinde ikamet adreslerinden alınıp hizmet sonlandığında tekrar ikamet adreslerine tarafımızca ulaştırılacaktır.Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`mizin bir diğer özelliği Mersin ili sınırları içerisinde ücretsiz gündüz hizmet veren tek Alzheimer merkez olmasıdır. Merkezimizin kayıtları başladı. Kayıtlar için vatandaşlarımızın Piri Reis Mahallesi 1102 Sokak, No 5`teki merkezimize gelip ön görüşme yapması gerekmektedir. Daha sonrasında talep edeceğimiz evraklar hazırlanır. Hasta kaydını başlatabiliriz.``

Uğur Kerti isimli vatandaş ise babasına 3 yıl önce Alzheimer teşhisi konduğunu ve Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi`ni duyduklarında çok mutlu olduklarını söyledi. Kerti, şunları dile getirdi:

``Belediyenin bu hizmetinden bir arkadaş vasıtasıyla haberdar olduk. Önce merkezi gezdik. Tüm personel çok ilgili davrandı. Evrakları talep ettiler. Bugün kayıt işlemimizi gerçekleştirdik. Babam için gerçekten kritik derecede öneme sahip bir konuydu bu. Çünkü sosyalleşmeyi, aktif olabilmeyi çok seviyor. Malum pandemi döneminde evlere kapanmak zorunda kaldılar. O dönem ciddi anlamda etkiledi ve ilerlemesine sebep oldu. Bu sebeple bu merkezin açılması gülümsememizi artırdı. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi`ne, Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyoruz. Çeşitli oyunlar var. Sosyalleşmek için farklı etkinlikler düzenlenecek. Bunların hepsinin çok iyi olacağına inanıyorum. Bu sebeple sosyal belediyeciliği gerçekten bize yaşattığı için bir kere daha teşekkür ediyoruz.``


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA