29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

ERHAN ADEM, YOL HARİTASINI HAZIRLADIKLARINI AÇIKLADI: “CHP`Lİ BELEDİYELERİ, TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞRİTİRİLMESİ İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, “CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP`li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız” dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2024 Salı 10:06   Okunma : 233

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, “CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP`li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız” dedi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP`li belediyelerin tarım ve hayvancılık sektörlerini desteklemek için seferberlik başlatacaklarını açıkladı. Adem yaptığı açıklamada, CHP`li belediyelerin  tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerin yanında olacağını belirten Adem, "Tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üretilecektir. Hayvancılık sektöründeyse yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması önceliklerimiz arasında yer alacaktır" dedi.

Adem açıklamasında şunları söyledi:

“Ülkemiz, tarım ve hayvancılık alanında ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Yıllardır izlenen yanlış politikalar neticesinde, bu stratejik sektörler ihmal edilmiş, üretim düşmüş ve ithalata bağımlılığımız artmıştır. Oysa tarım ve hayvancılık, ülkemizin can damarlarındandır. Ekonomimizin sağlıklı şekilde işleyebilmesi, gıda güvenliğimizin sağlanması ve istihdamın artırılması için bu alanların güçlendirilmesi şarttır. CHP`li belediyeler bugüne kadar üreticilere ve çiftçilere çeşitli destekler vermiş vermeye de devam edecektir. CHP olarak iktidara geldiğimizde tarım ve hayvancılığı öncelikli alanlarımızdan biri haline getireceğiz. Ancak beklemeye tahammülümüz yoktur. İktidardaki beceriksizlik ve kayıtsızlık, ülkemizi daha fazla sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle CHP`li belediyeleri tarım ve hayvancılığın desteklenmesi noktasında seferber edeceğiz. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimizle hazırız.

"KAPSAMLI BİR YOL HARİTASI HAZIRLADIK”

Belediyelerimiz, tarımsal üretimin her aşamasında çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olacaktır. Tohum temini, gübre desteği, sulama altyapısı gibi konularda çözümler üretilecektir. Hayvancılık sektöründeyse yem fiyatlarındaki dalgalanmaların önüne geçilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve modern hayvancılık tesislerinin kurulması önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Tarım ürünlerinin pazarlanması ve ihracatı için kooperatifler kurulması ve desteklenmesi ve tarım arazilerinin korunması ve verimliliğinin artırılması için çalışmalarımız var. CHP`li belediyeler, kendi öz kaynaklarını bu alanlara aktaracak, ayrıca uluslararası kuruluşların kaynaklarından da faydalanacaktır. Üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle iş birliği içinde olacağız. Halkımızın değerli bilgi birikiminden de istifade edeceğiz. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası hazırladık. Bölgesel farklılıkları dikkate alacak, iklim değişikliğine uyumlu ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyeceğiz. Genç çiftçileri ve kadın üreticileri özellikle destekleyeceğiz.

"ÜLKEMİZİN TARIMI VE HAYVANCILIĞI, BU YÖNETİMİN ELİNE BIRAKILAMAYACAK KADAR DEĞERLİDİR”

Biliyoruz ki tarım ve hayvancılık, sadece ekonomik değil; aynı zamanda sosyal bir meseledir. Kırsaldan kente göçün önüne geçmek, istihdam yaratmak ve insanlarımızın doğal yaşam alanlarına bağlılığını sürdürmek için bu sektörlerin kalkınması şarttır. CHP olarak üreticimizin ve çiftçimizin derdine derman olmaya kararlıyız. CHP`li belediyelerimiz, emaneti hakkıyla yerine getirecek ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Ülkemizin zenginliklerini, halkımızın refahı için harekete geçireceğiz. Gücümüzü halkımızdan alıyor, bu destekle tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracağımıza yürekten inanıyoruz. CHP`li belediyelerimiz, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için tüm imkânlarını seferber edecektir. Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin tarımı ve hayvancılığı, bu yönetimin eline bırakılamayacak kadar değerlidir.

"TARIM POLİTİKALARIMIZDA ÜRETİCİ ODAKLI BİR ANLAYIŞ BENİMSEYECEĞİZ”

Tarım sektörünün sorunlarının temelinde, uzun yıllardır yanlış tarım politikalarının uygulanması yatmaktadır. Üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu gübre, tohum, yem ve diğer girdi maliyetleri kontrolsüz şekilde artarken ürün fiyatları bunu karşılayacak düzeyde artmamıştır. Ayrıca tarımsal desteğin yetersizliği, pazarlama ve lojistik sorunları da üreticilerimizi zor duruma düşürmüştür. Biz CHP olarak, tarım sektörünün sorunlarını yakından biliyor ve çözüm önerilerimizi hazırlıyoruz. Tarım politikalarımızda üretici odaklı bir anlayış benimseyeceğiz. Üreticilerimizin gelir seviyesini artırmak ve onları desteklemek öncelikli hedefimiz olacaktır. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerini düşürecek ve ürün fiyatlarını artıracak pazarlama modelleri geliştireceğiz. Gübre, tohum, yem gibi ürünlerde KDV oranlarını indirerek üreticilerimize nefes aldıracağız. Sulama altyapısını geliştirerek üretim potansiyelini artıracağız. Kooperatifçiliği yaygınlaştırarak üreticilerimizin pazardaki gücünü artıracağız.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TARIMDA YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAĞIZ”

Tarımsal üretimde AR-GE çalışmalarına ağırlık verecek, yerli tohum ıslahına yatırım yapacağız. Tarımsal sanayinin gelişmesini destekleyecek, katma değerli ürün üretimini teşvik edeceğiz. Kırsal kalkınma programlarıyla üreticilerimizin refah seviyesini yükselteceğiz. Bunun yanı sıra, CHP`li belediyelerimiz de tarımsal üretim ve üreticilerimize desteğe devam edecektir. Belediyelerimiz, üreticilerimize makine parkuru, fide-fidan, gübre-tohum desteği sunmaya devam edecektir. Ayrıca pazarlama ve lojistik altyapı hizmetleriyle üreticilerimizin yanında olacaktır. Tarım sektörünün sorunlarına çözüm üretmek, üreticilerimizi desteklemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Üreticilerimizin refah düzeyini artıracak, tarımın katma değerini yükseltecek projelerimiz hazırdır. İktidara geldiğimizde tarımda yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Üreticilerimizin yanındayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA