7 Haziran 2024 Cuma

17:02   TÜRK ECZACıLARı BIRLIĞI VE 56 BÖLGE ECZACı ODASı BIR ARAYA GELDI...   15:53   LGBTİ+ AILELERINDEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A AÇıK MEKTUP   14:53   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN İKTIDARA ÇAĞRı   14:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE HEM ÇOCUKLARA HEM DE YAŞ ALMıŞLARA ÖZEL ETKINLIK DÜZENLEDI   14:12   DEM PARTI`LILER, TBMM`DEN İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NA YÜRÜDÜ   12:12   DEM PARTI`DEN ERKEN SEÇIM ÇAĞRıSı...    11:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN DERE TEMIZLIĞI   11:12   ÖSYM`DEN YKS ADAYLARıNA UYARıLAR...   10:19   MERSIN`DE “ÇOCUK FUTBOL ŞENLIĞI” BAŞLADı   10:01   TCDD TAŞıMACıLıK A.Ş, AFGANISTAN`A INSANI YARDıM MALZEMELERININ NAKLIYESINI YAPACAK   09:24   MALATYA`DA 6 ŞUBAT DEPREMLERINDE YıKıLAN KıRÇUVAL OTELI DAVASı YARıN BAŞLıYOR... MILLI SPORCUNUN ANNESI ZELIHA AĞıRBAŞ: "AILELER OLARAK BIR AN ÖNCE ADALETIN SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   09:24   YERLIKAYA`DAN FETÖ OPERASYONU AÇıKLAMASı: "17 ILDE DÜZENLENEN `KıSKAÇ-19` OPERASYONLARıNDA 72 ŞÜPHELI YAKALANDı"   01:49   DıŞIŞLERI TEŞKILATıNı GÜÇLENDIRME VAKFı KURULUŞUNU ÖNGÖREN KANUN RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:10   BASıN KARTı YÖNETMELIĞINDE DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR YÖNETMELIK RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:05   TBMM GENEL KURULU... HULUSI AKAR: EMEKLI ASTSUBAY, KıDEMLI BAŞÇAVUŞLAR, BINBAŞıLARıN ÖZLÜK HAKLARıNıN IYILEŞTIRILMESI MÜMKÜN OLAMADı   23:09   HÜSEYIN BAŞ`TAN AKP`YE KAYYUM TEPKISI: "DÜNYA KAMUOYUNDA TÜRKIYE`YE HUKUKSUZ BIR DEVLET GÖZÜYLE BAKıLıYOR"   22:12   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YARGıNıN HAKKARI KARARı KIMSEYI RAHATSıZ ETMESIN   21:30   TÜRKAN ELÇI: TAHIR ELÇI CINAYETI BU ÜLKEDEKI FAILI MEÇHUL CINAYETLERIN VESIKASıDıR   19:53   CHP`NIN ENFLASYONUN NEDEN OLDUĞU SORUNLARıN ARAŞTıRıLMASı ÖNERISI TBMM`DE AKP VE MHP OYLARıYLA REDDEDILDI   19:48   ÖZGÜR ÖZEL, AYM BAŞKANı ÖZKAYA`Yı ZIYARET ETTI: “PARTI OLARAK AYM`NIN ÜZERINE TITIZLENIYORUZ. AYM`YI HIÇE SAYAN KIM OLURSA KARŞıSıNDA BIZLERI BULACAKTıR”  
 
     
   

MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ


11 Mayıs`ta motorlu kurye olarak görev yaptığı sırada, kasten yaralama ve tehdit suçlarından sabıkaları bulunan E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülen Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencisi, 20 yaşındaki Ata Emre Akman`ın ölümü meslektaşları arasında büyük üzüntü yarattı. İstanbul`da Bağcılar Meydanı`nda basın açıklaması düzenleyen motokuryeler cinayete tepki gösterdi. Motokuryeler Derneği Maltepe Başkanı Yakup Çelik, yaptığı açıklamada, adalet istediklerini söyledi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 16:21   Okunma : 356

Haber: GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - 

Motokuryeler Balıkesir`de, bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki üniversiteli kurye Ata Emre Akman için Bağcılar`da bir araya geldi. Motorlu Kurye Derneği Başkanı Yasin Kölge açıklamasında, "Bizim çalışmış olduğumuz iş dalı hala daha yüksek tehlikeli işler statüsüne alınmış değil. Biz çalışırken hayatımızı kaybediyoruz. Bu cinayetlerin bir an önce bitmesini istiyoruz" dedi. 

Yakup Çelik şöyle konuştu:

"BU YAPILANA TEPKİ GÖSTERECEĞİZ"

"Burada Ata Emre Akman kardeşimizin yası için bulunuyoruz. Hepimiz bu kara günde bu katilin işlediği cinayetten dolayı bir araya geldik. Bu yapılana kesinlikle karşı tepkimizi vereceğiz. Biz kendisi için adalet istiyoruz. Buradan ailesine sesleniyoruz, maddi ve manevi sonuna kadar yanındayız. Bizler birer kuryeyiz. Biz günlerce, aylarca yaz kış demedik, sizin paketlerinizi taşıdık. Sizlere hizmet verdik ama kendi yükümüzü unuttuk, kendimizi taşıyamadık. Biz bugün bu kardeşimiz için buradayız. Sonuna kadar onun hakkını savunacağız gerekirse bütün Türkiye`yi dolaşacağız. Ama biz kendisi için adalet istiyoruz. Burada bir sürü mağdur olan kardeşimiz var. Bizler artık geceleri sokağa çıkmaya korkar olduk. Üstümüzdeki yeleklerden korkar olduk. Çünkü kuryeye artık düşman gözüyle bakılıyor.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE"

Bizim can güvenliğimizin artık sorumluluğu sizin üzerinizde de var. Çünkü biz size hizmet ederken yolda can veriyoruz. Bugün o kardeşimizin başına gelen yarın bizim başımıza da gelebilir. Biz ölmek istemiyoruz. Hepimizin ailesi var. Annesi, babası, kardeşleri var. Biz evlatlarımızı sahipsiz bırakmak istemiyoruz. Biz buradan Ata Emir Akman kardeşimizin annesine, babasına başsağlığı diliyoruz. Evet Ata kardeşimizi kaybettik ama bugün artık binlerce Ata`ya sahipler."

Motorlu Kurye Derneği Başkanı Yasin Kölge ise çalışırken hayatlarını kaybettiklerine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"ÇALIŞIRKEN ÖLÜYORUZ"

"Bugün Ata Emre Akman kardeşimiz için burada toplandık. Atay Emre Akman ne ilkti ne de son olacak. Bunu biliyoruz. Bunun bir örneği de Samet Özgül`dü. O da Ankara`da bıçaklanarak öldürülmüştü. Biz 2022 yılında 58, 2023 yılında 68 meslektaşımızı kaybettik. Ve bizim çalışmış olduğumuz iş dalı hala daha yüksek tehlikeli işler statüsüne alınmış değil. Biz çalışırken hayatımızı kaybediyoruz. Bu cinayetlerin bir an önce bitmesini istiyoruz. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na sesleniyoruz. Bize ses verin. Biz çalışırken ölüyoruz.

"BURAYA GELEBİLMEK İÇİN PLAKALARIMIZI KAPATTIK"

İşlerinden olmamak için eyleme gelirken plakalarını kapattıklarını söyleyen Kölge şöyle devam etti:

"Plakalarımızı buraya geldiğimiz için kapatmak zorunda kaldık. Çünkü çalıştığımız firmalar o kadar korkuyorlar ki adları kirlenecek diye. İşte herhangi bir şeyle karşı karşıya kalacaklar diye o kadar korkuyorlar ki. Birimizin plakası gözükse ertesi gün işimizden olacağız. Ve biz esnaf kurye modeliyle çalışıyoruz. Esnaf kurye modelinde bizi işten çıkarmaları bir SMS`e bakıyor. Bu korkuyla plakalarımızı kapatarak geldik buraya. Ata Emre Akman`ın ailesine de sesleniyoruz. Biz her zaman yanlarındayız. Yakup`un da dediği gibi, onlar biri evlatlarını kaybettiler ama artık binlerce evlatları var."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA