2 Haziran 2024 Pazar

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

GENÇLERDEN TÜİK`İN "GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"


Ankara`da gençler, Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) 17 Mayıs Cuma günü açıkladığı ve 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 54`ünün mutlu olduğunun belirtildiği "İstatistiklerle Gençlik 2023" raporuna tepki gösterdi. 18 yaşındaki bir genç, "Hiç mutlu değilim. Son 4 senedir geçinemiyorum. Hem kendim kazanıyorum hem de ailemden alıyorum ama yine de yetmiyor. Geçinilmez bu ülkede. Yurt dışı şart" dedi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2024 Pazar 16:23   Okunma : 285

HABER: ZEYNEP BOZUKLU / KAMERA: UĞUR DEMİRCİ

(ANKARA) - Ankara`da gençler, Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) 17 Mayıs Cuma günü açıkladığı ve 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 54`ünün mutlu olduğunun belirtildiği "İstatistiklerle Gençlik 2023" raporuna tepki gösterdi. 18 yaşındaki bir genç, "Hiç mutlu değilim. Son 4 senedir geçinemiyorum. Hem kendim kazanıyorum hem de ailemden alıyorum ama yine de yetmiyor. Geçinilmez bu ülkede. Yurt dışı şart" dedi.

TÜİK, 17 Mayıs`ta “İstatistiklerle Gençlik 2023” verilerini açıkladı. Verilerin “Yaşam Memnuniyeti Anketi” sonuçlarına göre, 2023`te 18-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 54`ünün mutlu olduğu belirtildi. Ankara`da yaşayan gençler, konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

19 yaşındaki yaşındaki Arda Kadiroğlu, şöyle konuştu:

"Ben Türk genci olarak TÜİK verilerine güvenmiyorum. TÜİK verileri bence kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Yüzde 54 kesinlikle abartılı. Gençlerin yarısından fazlası kesinlikle mutlu olamaz. Çünkü enflasyon çok etkili bugünlerde. Halkımızın yüzde 54`ünden fazlası kesinlikle refah içinde değil. Sıkıntı sadece enflasyondan değil, gelecek kaygısından da kaynaklanıyor. Avrupalı gençlere kıyasla mutlu olmak için daha çok çabalıyoruz. Açıkçası onlara kıyasla daha az mutluyuz."

"GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE"

18 yaşındaki bir genç, "Hiç mutlu değilim. Son 4 senedir geçinemiyorum. Hem kendim kazanıyorum hem de ailemden alıyorum ama yine de yetmiyor. Geçinilmez bu ülkede. Yurt dışı şart" ifadelerini kullandı.

24 yaşındaki Tuğberk Yılmaz, "Pek mutlu değilim. Bir ev almak için ömrümün sonuna kadar çalışmam lazım. İnsanlar da bu devirde daha kötüler. 20 yıl önce bir yere gidip tatil yapmak istediğinizde yapabiliyordunuz. Şu anda herhangi bir gencin böyle yapması mümkün değil" dedi.

Hayriye Yılmaz ise şunları söyledi:

"Benim bildiğim kadarıyla, kendi çocuklarım da başta olmak üzere kendi gençliğimle kıyasladığımda kesinlikle mutlu değiliz. `Hayır` demek anne, baba için ne kadar zor biliyor musunuz? Bazı şeylere kota koymak zorunda kalıyoruz. Bugün aldığımızı yarın 2-3 katına alacağımızı düşünerek hareket ettiğimiz için elimizde ne var ne yok hemen sarf edip bitiriyoruz. Bu çocuklara ne olacak, gelecekleri nasıl olacak diye de kaygılanmadan edemiyoruz.

Ben gençken, babamın tek maaşıyla geçinmemize rağmen istediğim her şeyi alabiliyordum. Bir yere oturup çok fazla düşünmeden yemeğimi yiyebiliyordum. Hafta sonu arkadaşlarımla dışarı çıkarken ne kadar harcayacağımı düşünmüyordum. Çünkü verilen her zaman yetiyordu."

19 yaşındaki öğrenci Muhammet Kaan Yıldırım, "Bu oranın doğru olduğunu düşünmüyorum. Aldığımız kredi bursları oluyor ama onlar da çok düşük rakamlar. Böyle şeylerin düzenlenmesi gerek" diye konuştu.

"GENÇLERİ `MUTLU` ETMEK İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ"

19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençleri mutlu etmek ve sosyal etkinliklere dahil etmek için Kavaklıderem Derneği, Kuğulu Park`ta konser ve dans etkinliği düzenledi. Gençlerin şarkı söyleyip dans ettiği etkinlik, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA