8 Mayıs 2024 Çarşamba

14:33   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI   10:29   MANİSA`DA DOLU YAĞIŞINDAN ETKİLENEN ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP`Lİ BAŞEVİRGEN`E DERT YANDI: “ÇİFTÇİNİN İŞİ ALLAH`A KALDI”  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz: “Ysk, Halkın İradesine Darbe Yapmıştır”


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklaması ile Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi kararını sert bir dille kınadı.

 

Tarih : 8 Mayıs 2019 Çarşamba 01:50   Okunma : 841

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklaması ile Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi kararını sert bir dille kınadı. YSK’nın hukuk cinayetine ortak olduğunu belirten Yeşilboğaz, “YSK, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yapmıştır. Bu karar; hukukun katledildiği, demokrasinin, adaletin, halkın iradesinin ayaklar altına alındığı kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Tarih, bu kararı verenleri unutmayacak, unutturmayacak” dedi.

“KARAR HUKUKA VE KAMU VİCDANINA SIĞMADI”

Mersin Adliyesi önünde avukatların katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasına vatandaşlar da destek verdi. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart’ta yapılan seçimin İstanbul’da iptali ve yenileme kararının, hukuka ve kamu vicdanına sığmadığını ifade ederek, “Bu karar sadece belli bir siyasi grubun değil, AKP’ye oy veren vatandaşların dahi vicdanını rahatsız etmiştir. 298 sayılı Seçim Kanunu, sandık kurulu başkanı ve üyelerinin nasıl belirleneceğini açıkça ortaya koymuştur. Aynı zarftan çıkan meclis üyesi, muhtar ve ilçe belediye başkanları kabul edilip, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi, kararın siyasi olduğunun apaçık göstergesidir. Kısacası, aynı zarftan çıkan dört pusuladan üçünün kabul edilip, bir tanesinin kabul edilmemesi hukuk tanımazlıktır, toplumun aklıyla dalga geçmektir. Sandık kurulları,  kamu otoritesi tarafından belirlenmiş, sandık kurullarının görevi kesinleşmiştir. Sandık kurullarına kanunda belirtilen sürede itiraz edilmemiştir. Sandık kurullarının kanuna aykırı kurulduğu düşünülse dahi, seçim sonucuna nasıl etki ettiği somut olarak açıklanamamıştır” diye konuştu.

“TARİH, BU KARARI VERENLERİ UNUTMAYACAK”

YSK’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hiçbir hukuki dayanak olmadan iptal ederek, halkın iradesine, demokrasiye, hukuka darbe yaptığını vurgulayan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Halkın özgür iradesi, devlet tarafından hiçe sayılmıştır. Siyasi iktidar seçime doğrudan müdahale etmiştir. Bu karar, bölünme tohumları atmaya yönelik bir karardır. Tarafsız ve bağımsız olması gereken YSK, bağımsızlığını tamamen yitirerek siyasi tavır takınmış ve taraf olmuş, skandal bir karar imza atmıştır. YSK’nın vermiş olduğu bu karar hukuki değil, tamamen siyasidir. Demokrasiye can veren değerler ayaklar altına alınmamalıdır, kanunlar çiğnenmemelidir. Görüyoruz ki, YSK bu kararla hukuk cinayetine ortak olmuştur. Bu karar; hukukun katledildiği, demokrasinin, adaletin, halkın iradesinin ayaklar altına alındığı kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Tarih, bu kararı verenleri unutmayacak, unutturmayacak. Hukuku çiğneyerek bu kararı verenler istifa etmelidir. Kanunsuzluğu, adaletsizliği ilke edinenlere de, kanun ve adalet bir gün lazım olacaktır” şeklinde konuştu.

“KENDİNİZİ FAŞİZME TESLİM ETMEYİN”

Hak, hukuk ve adaleti ayakta tutmak için var olan avukatların, dikta rejiminin kurulmasına, hukukun çiğnenmesine, buna geçit verilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu hukuksuzluğa ne avukatlar, ne de toplum izin verecektir. Ülkemizin acilen mevcut otoriter ve baskıcı rejimden, özgürlükçü demokratik rejime geçmesine ihtiyacı vardır. Halkın iradesine yapılan bu ihanet, ülkemizin demokrasisi ve toplumsal barışı açısından telafisi mümkün olmayacak tehlikeli sonuçlara neden olacaktır. YSK’yı üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya, 23 Haziran 2019’da yeniden yapılacak olan seçime İstanbulluları sandığa sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hep birlikte bu ülkenin kurtarıcı iradesi olmak zorundayız, bu girdaptan kurtulmak zorundayız ve diyoruz ki; adalet için, hukuk için, özgür iradeniz için, kendinizi faşizme teslim etmeyin” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, “hak, hukuk, adalet’ sloganı attı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA