5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Demircioğlu: "Plansız Göç, Sığınmacıların Adalete Erişimini Engelliyor"


Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, kitlesel ve plansız göçün getirdiği birçok sorun arasında, sığınmacıların adalete erişimi de sayılması gerektiğini belirterek, "Adalete erişim hakkı, sağlıklı ve üretken bir yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.

 

Tarih : 29 Haziran 2019 Cumartesi 16:12   Okunma : 828

Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi, Kırmızı Şemsiye, Pozitif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye işbirliğinde, Avrupa Birliği Sivil Destek ve İnsani Yardım Operasyonlarının (ECHO) finansal desteğiyle düzenlenen, Kilit Mülteci Grupların Adalete Erişimlerinin Güçlendirilmesi Projesi'nin eğitim çalışması 28-29 Haziran 2019'da Mersin'de yapıldı. Eğitim çalışmasına, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ile Baro İnsan Hakları ve Kadın Hakları Merkezlerinin başkanları, avukatlar ve ilgili sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Eğitim çalışmasında, kilit mülteci grupların sağlık ve koruma alanlarındaki ihtiyaçları, ihtiyaç duydukları hukuki destek mekanizmaları, adalete erişimde karşılaştıkları engeller ve başvurulabilecek yasal mekanizmalar konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Toplantıda ayrıca, 'Kilit mülteci gruplara yönelik temel kavramlar ve genel çerçeve', 'HIV/AIDS, adli yardım sistemi ile ilişkisi', 'UK & GK itiraz usulleri', 'toplumsal cinsiyete dayalı şiddet', 'cinsiyet geçiş süreci' konularında sunum yapıldı.

"Ülkemizde 4 milyon, Mersin'de 200 binden fazla Suriyeli sığınmacı var"

Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Demircioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 2011'de başlayan Suriye'deki iç savaş kaynaklı insani kriz nedeniyle Türkiye'nin şu anda yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacıyı konuk ettiğini söyledi. Türkiye'nin en çok göç alan illerinden birisi olan Mersin'de 200 binden fazla Suriyeli sığınmacı olduğunu belirten Demircioğlu, "Kitlesel ve plansız göçün getirdiği birçok sorun arasında, sığınmacıların adalete erişimi de sayılmalıdır. Barolar, bir yandan yoğun bir şekilde Sığınma Hukuku alanında üyelerinin farkındalığını artırmak için gayret gösterirken, diğer yandan da mütevazı kaynaklarıyla Suriyeli sığınmacılardan gelen talepler doğrultusunda adli yardım hizmeti vermeye çalışmaktadır" diye konuştu.

"Adalete erişim hakkı, sağlıklı ve üretken bir yaşamın olmazsa olmazıdır"

1971 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Nüfus Fonunun özellikle kadınların, çocukların ve gençlerin sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmesi için yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ifade eden Demircioğlu, "Bütüncül bir yaklaşım içerisinde, adalete erişim hakkının sağlıklı ve üretken bir yaşam için olmazsa olmaz bir koşul olduğu bilinciyle gerçekleşen Kilit Mültecileri Grupların Adalete Erişimlerinin Güçlendirilmesi Eğitimi'nde, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile işbirliği içinde olmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz. İnanıyoruz ki, yapılacak eğitim; kadınlar, LGBTİ, HIV pozitif bireyler ve seks işçileri gibi mülteciler arasında en çok ayrımcılığa uğrayan grupların haklarının korunması noktasında, avukatlarımıza profesyonel yaşamlarında ve sosyal sorumluluk açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA