3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Başkan Seçer, Ürdün’de Mersin’i Temsil Etti


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk yurtdışı ziyaretini Ürdün’e yaptı. Başkan Seçer, yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına cevap vermek ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak sağlamak amacıyla çalışan UCLG-MEWA’nın kongresinde Mersin’i temsil etti. Kongrede Mersin Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA’nın 2019-2022 dönemi için Yönetim Kurulu üyesi ve Sosyal İçerme Komitesi Başkanı seçildi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2019 Cumartesi 12:54   Okunma : 837

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk yurtdışı ziyaretini Ürdün’e yaptı. Başkan Seçer, yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına cevap vermek ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak sağlamak amacıyla çalışan ve kendisinin de eş başkanı olduğu UCLG-MEWA’nın kongresinde Mersin’i temsil etti. Kongrede Mersin Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA’nın 2019-2022 dönemi için Yönetim Kurulu üyesi ve Sosyal İçerme Komitesi Başkanı seçildi. Ayrıca Mersin UCLG dünya teşkilatında MEWA’yı temsil edecek delegasyonlar arasına da seçildi.

BAŞKAN SEÇER, GENEL KURULU YÖNETTİ

Eş Başkan olarak kongreye katılan Seçer, UCLG-MEWA Genel Kurulu’nu yönetti. Yönettiği oturumda açılış konuşması yapan Başkan Seçer, Mersin’i tanıtırken, Mersin ve Amman’ın özellikle son yıllarda yaşanan göç akınından etkilenen şehirler olmaları noktasında benzerlikler taşıdığını vurguladı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOSYAL İÇERME KOMİTE BAŞKANI SEÇİLDİ

Seçer’in yönettiği oturumda teşkilatın Yönetim Organları yapılandırılırken, aynı zamanda UCLG Dünya Teşkilatı’nda UCLG-MEWA’yı temsil etmesi düşünülen üyeler de belirlendi. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2019-2022 dönemi için teşkilatın Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilirken, Sosyal İçerme Komitesi Başkanlığı’na da layık görüldü.

SOSYAL İÇERME KOMİTESİ NEDİR?

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi, insan hakları ve katılımcı demokrasi alanında ortak bir zemin oluşturmak ve yerel yönetimlerin bu konulardaki bilgi ve tecrübelerini paylaşabilmeleri amacıyla 2014 yılında kuruldu. Sosyal içerme, katılımcı demokrasi ve insan haklarına yönelik yenilikçi yerel politikalar tasarlayıp, bu politikalara ilişkin esasları oluşturmak ve ortaklaşa bilgi üretim paylaşımlarını teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren Sosyal İçerme Komitesi’ne, Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanlık yapacak.

Öte yandan, oturumda Mersin Büyükşehir Belediyesi UCLG Dünya Teşkilatı’nın UCLG-MEWA’yı temsil edecek Yönetim Kurulu ve Dünya Konseyi’ne önerilecek yerel yönetimler arasında da yerini aldı. Oturumda, UCLG-MEWA’nın üç yıllık faaliyet raporu ve komitelerin politika belgeleri de değerlendirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA