17 Kasım 2025 Pazartesi

16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Yargı Sopa Olarak Kullanılmamalı”


Yeşilboğaz, “Ülkemiz, darbelerden çok yara almıştır. Demokrasinin, silah zoruyla değiştirilmesinin kabul edilmesi mümkün değildir. Millet iradesinin üstünde başka bir güç yoktur. Darbe değil, demokrasi istiyoruz. Biz hukukçular, demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tarih : 14 Temmuz 2019 Pazar 19:19   Okunma : 1406

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 3. yılında yaptığı yazılı açıklamasında; darbe girişiminin ülkemizin hukuk sistemine, anayasal düzenine, demokrasimize, halkın egemenliğine, birlik ve beraberliğimize yapılmış hain bir saldırı olduğunu söyledi. OHAL KHK’larının hukuk sistemimizi çökerttiğini söyleyen Yeşilboğaz, “Yargı sopa olarak kullanılmamalıdır” dedi.

Bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğine vurgu yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemiz, darbelerden çok yara almıştır. Demokrasinin, silah zoruyla değiştirilmesinin kabul edilmesi mümkün değildir. Millet iradesinin üstünde başka bir güç yoktur. Darbe değil, demokrasi istiyoruz. Biz hukukçular, demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“OHAL KHK’LARI HUKUK SİSTEMİMİZİ ÇÖKERTTİ”

15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizi büyük bir felaketin eşiğine getirdiğini belirten Yeşilboğaz, “OHAL KHK’ları ile temel hak ve özgürlükleri sınırlandırmaya yönelik alınan tedbirlerle birlikte, hak ve özgürlük ihlâlleri katlanarak artmıştır. Çok sayıda kanunda yapılan kalıcı değişiklikler, hukuk sistemimizi çökertmiştir. OHAL KHK’larıyla hukuk sistemimizde yapılan düzenlemelerin çok önemli bir kısmı savunma alanını düzenlemektedir. KHK ile özellikle mesleğimize ve savunma hakkına yönelik yapılan düzenlemeler, hukuk devletinde rastlanmayacak bir biçimde yapılmıştır. Adalet dağıtması gereken yargı sopa olarak kullanılarak, adalet hedef olarak gösterilerek, ülkemizde adeta bir korku toplumu oluşturulmuştur. Toplumun adalete ve hukuk sistemimize olan inancı da kalmamıştır” şeklinde konuştu.

“ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMALARA KARŞI HER KOŞULDA SİPER OLACAĞIZ”

Yargı bağımsızlığını engelleyen tüm uygulamaların ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,  “Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti inşa etmenin temel koşulu; bağımsız, tarafsız, toplumun her ferdine güven veren ve savunma makamının vazgeçilmezliğini içine sindirmiş bir yargı sistemini kurmak, güçler ayrılığı ilkesini özümsemek, güçlü bir parlamenter yönetim şekliyle, hukukun üstünlüğünden taviz vermemektir. Günümüzde her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz hukuku, adaleti, birlik ve beraberliğimizi sağlıklı bir temel üstüne oturtmak için, devlet yöneticileri başta olmak üzere, biz hukukçulara ve toplumun tüm kesimlerine büyük sorumluluk düşmektedir. Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürüyen biz avukatlar,  her koşulda anti-demokratik uygulamalara karşı siper olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle; Halkın iradesine yapılan her türlü darbeyi lanetliyoruz. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canını feda eden şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilerle karşı  mücadele ederken şehit olan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.
 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, OHAL, KHK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA