23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mansur Yavaş 10 Ekim anıtı için adım attı


Ankara Büyükşehir Belediyesi, 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Katliamı anısına Tren Garı önünde dikilecek anıt için Kent Konseyi’ni görevlendirdi.

 

Tarih : 31 Temmuz 2019 Çarşamba 01:24   Okunma : 842

Ankara Tren Garı önünde 2015 yılındaki IŞİD saldırısında hayatını kaybeden 103 kişinin anısına anıt dikilmesi talebiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görevlendirme yaptığı öğrenildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 9 Temmuz tarihinde görüşme yaparak taleplerini ilettiklerini belirtti.

Coşgun, Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşme sonrası uzun süredir kendilerine randevu vermeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın, ailelerin Tren Garı önünde yapılmasını istedikleri anıt sürecinin belediyenin Kent Konseyi tarafından yürütülmesi yönünde görevlendirdiği bilgisini verdi.

Coşgun, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın kendisi aradığını ve anıtın yapılması yönündeki süreçle ilgili müzakere yürütmek istediğini söyledi.

Coşgun, emek, barış, demokrasi bileşenlerinin de içinde olacağı bir komite kurarak, Kent Konseyi’yle anıt sürecine ilişkin görüşme gerçekleştireceklerini aktardı. Coşgun, şunları söyledi: “10 Ekim’in anıtsallaştırılması kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan 31 Mart’tan bu yana randevu almaya çalışıyorduk. Araya hatırı sayılı kişileri koyduk, yazılı ve sözlü olarak müracaat ettik, taleplerimizi iletmiştik ama gelinen noktada randevu sürecini bir türlü işletememiştik. Bunun artık niyetle ilgili olduğunu anladığımızda Kılıçdaroğlu ve Temelli ile görüştük. Özellikle bu sürecin belediyenin inisiyatifinde olan ve önceki zihniyet eliyle zaten yapılması beklenmeyen anıtsallıştırma sürecinin hızlanmasını istedik.”

‘KILIÇDAROĞLU YAKINDAN İLGİLENMİŞ’

Kılıçdaroğlu’yla yaptıkları görüşmede, anıtın yapılma sürecinin ertelenmesinin kimseye bir faydasının olmadığını dile getirdiklerini belirten Coşgun, “Anıtsallaştırma sürecini kim yaparsa onun da tarihe kayıt düşeceğini, yapmayan bunu önemseyen, bununla ilgili süreçlerde yollarımızı kapatan herkesin de yine kayda düşeceğini söyledik. Kılıçdaroğlu sanıyorum bu süreçle yakından ilgilenmiş. Ve Sayın Mansur Yavaş ile bir toplantı almış. Mansur Yavaş bundan önce bize randevu vermiyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı geri adım attı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  ANKARA TREN GARI, 10 EKİM KATLİAMI, IŞİD, MANSUR YAVAŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA