15 Aralık 2025 Pazartesi

11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:08   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM   22:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE DESTEK: 100 SÜT TANKı, 21 GÜNEŞ PANELI   21:05   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÇOCUKLARA GELECEĞI ŞEKILLENDIREN EĞITIM MERKEZI”   13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı  
 
     
   

Mersinli Dalgıçlar, Kızıldeniz’in Büyülü Dünyasına Daldı


Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçları, Mısır’ın Sina yarımadasında, Kızıldeniz kıyısında yer alan ve dünyaca ünlü dalış merkezi olan tatil kenti Şarm El Şeyh’te dalış gerçekleştirerek, su altının büyülü yaşamını keşfettiler.

 

Tarih : 31 Temmuz 2019 Çarşamba 14:58   Okunma : 1682

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü sporcuları, yurt dışı dalış turu kapsamında Mısır'a giderek Kızıldeniz'de bu yıl dalış gerçekleştiren ilk Türk kafile oldu. Mersin Dalış Merkezi Kurucusu Mehmet Ersan başkanlığındaki kafilenin geleneksel yurt dışı dalış turu 6-14 Temmuz tarihleri arasında, farklı meslek gruplarından oluşan sporcuların katılımı ile gerçekleştirildi. Sporcular, aktarmalı seferlerle yaklaşık 7 saatlik uçuş ve 3 saati bulan kara yolculuğunun ardından Mısır'a ulaştı.

Mısır'da 6 gece 7 gün süren macera dolu bir organizasyona dahil olan sporcuların ilk durağı, Sina yarımadasının güney ucunda, Sina Dağı ile Kızıldeniz arasındaki kıyı şeridinde yer alan Şarm El Şeyh oldu.

"Kızıldeniz'in incisi" diye bilinen, çok çeşitli deniz yaşamı ve yüzlerce Kızıldeniz mercan resifi bölgesi dolayısıyla dalış meraklıları için bir çekim merkezi olan Şarm El Şeyh'te, Kızıldeniz'in su altı zenginliğini keşfetmek için dalış gerçekleştiren Mersinli sporcular, adeta bir renk cümbüşü ile buluştular. Farklı bir kültürde daha önce görmedikleri güzellikteki sulara 11 dalış gerçekleştiren sporcular, adeta bir akvaryuma dalış yapma macerası yaşadı. Akıntılara karşı mücadelelerden sadece filmlerde görülebilecek deniz canlılarına birkaç santim mesafede yüzmeye kadar birçok heyecanlı an yaşayan sporcular, sosyal medya aracılığı ile takipçileriyle paylaştıkları fotoğraflarla büyük ilgi gördüler.

MERSİNLİ DALGIÇLAR TÜPSÜZ DALIŞ YAPTI

Mersin Dalış Merkezi sporcularının dalış için ikinci durağı ise Dahap çölleri oldu. Renkli kanyonda yapılan yürüyüş sonrasında develerin sırtında dünyaca ünlü Blue Hole'de tüpsüz dalış yapmaya giden sporcular, burada da unutulmaz anlar yaşadılar. Mercan resifleri arasında tüpsüz dalış yapmanın keyfini çıkaran Mersinli sporculardan birçoğu ilk kez yurt dışında dalış yapma tecrübesi de kazandı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA