29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Silifke’de İmamuşaklılar Kırtıl Dağında Yörük Şenliği Düzenledi


Silifke İmamuşaklılar Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğinin geleneksel hale getirdiği Yayla Yörük Şenliği’nin 14’üncüsü Kırtıl Dağında gerçekleştirildi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2019 Cuma 12:48   Okunma : 1130

Katılımın yoğun olduğu şenliğe Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan İmamuşaklılar Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Helim Yapalak, şenliklerin yöre insanlarının kaynaşmasında önemli katkısının olduğunu belirterek, “Şenliklerimiz, yöre insanlarımızın böylesi güzel etkinliklerde, eğlencelerde buluşma yeri olarak bilinir. Yayla şenliklerimizin amacı, bu gelenek ve göreneklerimizin yöre insanlarımız tarafından unutulmaması ve vatandaşlarımızın birlik beraberliğini sağlamaktır. Bu sayede köylerimiz de unutulmamaktadır. Bizim hayatımızda gurbetçilik, göç, biz neredeysek kaderimiz olmuş. Bugün köylümüz, hemşehrilerimiz Türkiye'nin birçok değişik yerlerinde gurbette. Bu insanlarla ilişkileri koparmamak için her yıl şenlik yaparak bir arada olmaya özen gösteriyoruz, bu noktada bize destek olan Silifke Belediyesi'ne de teşekkür ederiz” dedi.

Silifke Belediye Başkan Vekili Altunok ise “Silifkeli olarak birlik ve beraberliğe en güzel örnekleri sergilemeye ve yaşatmaya hep beraber devam ediyoruz. İmamuşaklılar Derneği tarafından 14'üncüsü düzenlenen geleneksel Yayla Şenliklerinde sizlerle bir arada bulunmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Festivaller, şenlikler, eğlenceler ve geçmişten gelen ne varsa imkanlarımız ölçüsünde yaşatmaya, bu geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmaya birlikte devam ediyoruz. Kırtıl şenliklerimiz yıllardır geleneksel hale getirilmekte, derneğimiz sayesinde bugünlere getirilmiştir. Derneğimizde bugüne kadar gelen kurumsal etkinlikler düzenleyen dernek başkanlarımıza, dernek üyelerimize, temsilcilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Silifke Belediyesi olarak imkanlarımız yetiğince derneğimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kuran'ı Kerim ve mevlit okunmasıyla başlanan şenlikte Silifke Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü okçuluk takımı atış yarışması gerçekleştirdi. Silifke Folklor ekibi ve mahalli sanatçıların sahne aldığı şenliğin son bölümünde Karakucak Güreşleri ve Atıcılık yarışmalarında dereceye girenler ile festivale katkı sağlayanlara ödülleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA