5 Ocak 2026 Pazartesi

13:23   “BAŞARıR’DAN BURSA’YA DESTEK ZIYARETI   13:03   “ADANA’NıN KURTULUŞUNUN 104. YıLı: BAŞKAN ALTıOK’TAN BIRLIK VE İLHAM MESAJı”   10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR  
 
     
   

Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı’nda Hedef Olimpiyatlarda Madalya Kazanmak


Dünya Kupası ve 2020 olimpiyatlarına hazırlık için Mersin’de kampa giren Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı, çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarih : 23 Ağustos 2019 Cuma 15:47   Okunma : 1933

Kasım ayında Dubai'de yapılacak olan ve olimpiyatlara gidecek sporcuların belirleneceği Dünya Kupası'na hazırlanan sporcular, burada başarı elde ederek olimpiyatlara gitmek istiyor.

15 Ağustos'ta kampa giren Milli Takım, Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde günde çift idman yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Önce Fransa'da yapılacak turnuva, ardından 7-15 Kasım tarihleri arasında Dubai'de yapılacak olan Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren sporcular, burada ilk 6'ya girerek olimpiyat kotası alıp, 2020 olimpiyatlarına gitmek istiyor. Her kategoride olimpiyatlara gitmek isteyen sporcular, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan madalyalarla dönme hedefinde.

TANRIKULU: "OLİMPİYATLARA GİDİP MADALYA KAZANMAK İSTİYORUM"

Çalışmalarıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan milli sporcu Dilba Tanrıkulu, 8 yıldır atletizmde sporu yaptığını söyledi. İlkokulda okul içinde yapılan yarışmalarda koşarken hocalarının kendisini beğendiğini söyleyen Tanrıkulu, "Ondan sonra atletizm yarışmalarına katıldım. O şekilde 8 yıldır da devam ediyor. Bugüne kadar çok iyi dereceler koştum. Derecelerim gittikçe iyi oluyor. En son 12.97 koştum. Şu an dünyada 7. sıradayım. Bunu ilk 5'lere indirmek istiyorum. Hedefim 2020 olimpiyatlarına gitmek. Olimpiyatlara da gidip madalya kazanmak istiyorum. Yapacağıma inanıyorum Önümüzde bir yarışma ve kasım ayında dünya kupası var. Oralarda hedefim derecemi 12.80'lere indirmek" diye konuştu.

ENES ŞAHİN: "ALLAH NASİP EDERSE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLURUM"

Sporcu Enes Şahin ise 5 yıldır bu sporu yaptığını kaydetti. Mahallede bir arkadaşıyla antrenmana giderek bu spora başladığını belirten Şahin, "Antrenmanda kendimin iyi olduğunu gördüm. Ondan sonra bu spora başladım ve 5 yıldır devam ediyorum. 100 metre ve uzun atlama yapıyorum. Her sene düzenlenen Türkiye şampiyonalarında derece yapıyorum. Geçen ay İtalya'da yapılan yarışmada 3. oldum. Hem Dünya Şampiyonası hemde olimpiyat barajını geçtim. Şimdi önümüzde Fransa'da yapılacak yarışma ve kasım ayında dünya şampiyonası var. Onlara hazırlanıyoruz. Hedefim öncelikle önümüzdeki Dünya Şampiyonası'nda madalya almak ve olimpiyatlara gitmek. Olimpiyatlarda da madalya kazanmak istiyorum. Allah nasip ederse olimpiyat şampiyonu olurum" şeklinde konuştu.

AHMET SEKMEN: "OLİMPİYATLARDA 3-4 SPORCUDAN MADALYA BEKLİYORUZ"

Antrenör Ahmet Sekmen de Milli Takım'ın 15 Ağustos'da kampa girdiğini söyledi. 26 Ağustos'a kadar Mersin'de kapta kalacaklarını dile getiren Sekmen, "Kamptan sonrada Fransa'da yapılacak yarışmaya gideceğiz. Hedefimiz orada elde edeceğimiz derecelerle Dünya Şampiyonası kotasını daha yükseltmek. Şu anda dünya kotasını geçen sporcu sayımız 18. Bunların 6'sı kadın, diğerleri erkek sporcumuz. Eskiden engelli sporcularının çoğunu aileler saklıyordu. İnsanlar çocuklarını toplum içerisine çıkarmaktan çekiniyorlardı ama engelli sporculardan başarılar gelince bu durum tersine döndü. Sporcu sayısı 3-4 iken şimdi dünya şampiyonası kotasını geçen 18 kişi var. Artık bedensel engelliler yarışması yaptığımız zaman 100 ile 150 sporcu ile yarış yapıyoruz. Biz olimpiyata kota almak için uğraşırken şu anda olimpiyatta artık nasıl madalya alabiliriz onun hesabını yapıyoruz. 7-15 Kasım arasında yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na katılıp, orada kota alıp olimpiyatlara fazla sporcuyla gitmek istiyoruz. Şu anda 3 tane sporcumuz zaten kota almış durumda. Olimpiyatlarda 3-4 sporcudan madalya bekliyoruz" dedi.

ÖMER CANTAY: "DÜNYA ŞAMPİYONASI İKİNCİLİĞİNİ ALTIN MADALYA İLE SÜSLEMEK İSTİYORUM"

Tekerlekli Sandalye Milli Takım Antrenörü Ömer Cantay da kendisinin de uzun süre yarışmalara katıldığını ifade etti. Şimdi ise artık antrenörlük yaparak yeni sporcular yetiştirdiğini vurgulayan Cantay, "Şu anda kendi branşımda 3 sporcu var. Önümüzde Fransa'da yapılacak yarışma var. Orada en iyi dereceyi alıp dünya şampiyonası ve olimpiyat barajını alacağız. Aslında şu anda barajları geçtik ama bizim rakiplerimiz hep iyi koştuğu için bizde tempodan düşmemiz lazım. Bizde bu kamplarda elimizden geleni yapıyoruz. Fransa'da iyi bir derece almayı düşünüyoruz. Daha önce dünya şampiyonalarında 2'incilik ve 4'üncülüklerimiz var. İnşallah şimdi o ikinciliği altın madalya ile süslemek istiyoruz. Buda olimpiyat öncesi iyi bir moral verecek. Şu anda elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Hedefimiz 2020'de bu emeğimizin karşılığını madalya ile süslemektir" ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA ALMAK İSTİYORUM"

Tekerlikli Sandalye Milli Takım sporcusu Hamide Doğangün ise 2008 yılından beri atletizm branşıyla ilgilendiğini ifade etti. Daha önce dünya 2'inciliği ve 3'üncülüğü bulunduğunun altını çizen Doğangün, "Ayrıca Avrupa şampiyonuyum. Ben 9 yaşında trafik kazası geçirdim. 2 yıl kadar evde oturdum. Daha sonra önce basketbola başladım ardından atletizm branşına yöneldim. Hedefim Tokyo Olimpiyatları'nda kürsüye çıkmak. Altın madalya almak istiyorum" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA