9 Mayıs 2024 Perşembe

22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"   19:05   TARSUS BELEDİYESİ EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK VE İLAN REKLAM VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME 31 MAYIS   18:35   TOROSLAR ZABITASI “TARTI KONTROL NOKTASI” TAM NOT ALDI   18:28   BAŞKAN BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI   18:09   AYŞE ATEŞ`İN SAVCILIK İFADESİNDE "MHP" VE "ÜLKÜ OCAKLARI" ONLARCA KEZ GEÇERKEN, İDDİANAMEDE HİÇ YER ALMADI   17:05   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASINDA KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAYA BAŞLADI. AİLELER ADALET İSTEDİ: “BİR NEBZE ADALET PEŞİNDEYİZ AMA 10 YILDAN BERİ BULAMADIK   16:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ    14:33   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Başkan Tarhan’dan Üniversite Öğrencilerine Müjde


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, üniversite kazanan öğrencilere müjde verdi. Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında öğrencilere eğitim yardımı yapılması ile ilgili görüşmeler sırasında 1000 TL’yi az bulan Başkan Tarhan miktarın 1200 TL olmasını sağladı.

 

Tarih : 3 Eylül 2019 Salı 14:39   Okunma : 732

Mezitli Belediyesi tarafından Türkiye genelinde devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmış bütün öğrencilere, ailelerinin Mezitli’de ikamet etmesi şartı ile eğitim yardımı yapılıyor. Hiçbir ayrım yapılmadan Mezitli’de oturduğuna dair ikamet belgesiyle başvurularak verilen yardımların bu yıl 1000 TL olması kararlaştırılmıştı.

Konunun Mezitli Belediye Meclisinde görüşülmesi sırasında söz alan Başkan Neşet Tarhan, öğrencilerin ilk yıllarında ekonomik desteğe daha fazla istek duyduğunun altını çizerek, belirlenen 1000 TL’lik ücretin artırılmasını istedi. Belediyenin bütçesinin daha fazlasını karşılayacak gücünün olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, öğrencilere yapılan yardımların küçük de olsa önemli bir destek sağladığını söyledi.

Yardımların elbette tek başına yeterli olamayacağına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz ancak gençlerimizin okulları kazandıkları ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istedik. Her yıl düzenli olarak yardımlarımızı yapıyoruz. Her yıl belirli bir oranda da artış yapıyoruz. Ancak bu yıl belirlenen 1000 TL ücreti bir miktar daha artırarak 1200 TL olması gerektiğine karar verdik.  Atatürkçü çağdaş bir eğitim için gençlerimizin eğitimlerini desteklemek adına yardımlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Mezitli Belediye Meclisimizin değerli üyeleri de bu artışa destek verdi ve tüm kararlarımızda olduğu gibi oy birliği ile artışı sağladık. Önümüzdeki yılın bütçesini hazırlarken bu öğrencilerimize daha fazla eğitim yardımı yapabilmeyi planlıyoruz” dedi.

Yaşanan tüm olumsuzlukların ancak eğitimle önlenebileceğini ifade eden Tarhan, “Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime ulaşmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Onlara verdiğimiz destek ile yarınlarımız için sağlam temellerin atılmasına vesile oluyoruz. Biz eğitimin her alanına destek vermek istiyoruz. Belediyemizin çalışmaları sadece yapılan yardımlarla sınırlı değil. Okul öncesi eğitimin önemine verdiğimiz değerden ötürü, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma ile tamamen belediyemizin çalıştırdığı Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’ni hizmete açtık. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara belediyemiz tarafından bastırdığımız dünya klasiklerini armağan ediyoruz. Yine üniversite okuyan kız öğrencilerin barınması amacıyla öğrenci evi açtık. Şimdilik küçük bir gruba pilot olarak başlattığımız öğrenci evimiz başarı sağladığı takdirde ileride bunu öğrenci yurdu yaparak geliştirmek istiyoruz. Diğer taraftan yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talep ya da ilçemizden bulunan okulların talebi doğrultusunda her türlü bakım onarım desteğini sağlıyor, okullar açılmadan boya ve tamirat işlemlerini biz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim yardımları başvuruların tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA