11 Aralık 2025 Perşembe

09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı  
 
     
   

Akdeniz’de Metruk Binaların Yıkımı Sürüyor


Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, görsel kirlilik oluşturan terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkımına devam ediyor.

 

Tarih : 11 Eylül 2019 Çarşamba 13:26   Okunma : 4040

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, görsel kirlilik oluşturan terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkımına devam ediyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş binanın yıkımı yapıldı, 5 yapının yıkımı için de yasal sürecin tamamlanması bekleniyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, özellikle de bu yapıları oyun alanı haline getiren çocuklar için büyük risk ve tehlikeler oluşturan metruk binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Yerel seçimlerin üzerinden geçen yaklaşık 5 ayda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerek muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikayet ve talepleri, gerekse bina maliklerinin talebi üzerine, ilçe sınırlarında toplam 15 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Yıkılan bu binaların arasında Mersin Üniversitesi, Mersin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait kimi eski yapılar da yer alıyor. İş makineleri yardımıyla yıkım yapan fen işleri ekipleri, ortaya çıkan tonlarca moloz ve atığı da kamyonlara yükleyerek bölgeden çıkarıyor.

"Önceliğimiz vatandaşımızın can güvenliği"

Yapılan çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sahipleri tarafından terk edildiği için zaman içinde harabeye dönüşen bu tür yapıların çökme riski taşıdığı için insanların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Gültak, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve kent estetiğinin sağlanması ve sürdürülmesi önceliklerimiz arasındadır. Özellikle bu tür yapıları oyun alanına çeviren çocuklarımız ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilmektedir" dedi.

Metruk yapıların, yer yer madde bağımlılarının mekanına da dönüştüğünü ve mahalle için sorun haline geldiğini vurgulayan Gültak, "Bu nedenle, ekiplerimizce şikayete konu olan metruk yapıların yıkım çalışmasına öncelik veriliyor, talepler en kısa sürede değerlendiriliyor. Belediye Encümeninde dosyaları görüşülen 5 adet metruk yapının fen işleri ekiplerince yıkım işleminin yapılması için de yasal sürecin tamamlanması bekleniyor. Bu yapıların da yıkımıyla, 5 aylık süreçte Akdeniz'de yıkımı yapılan metruk bina sayısı 20'ye ulaşacak" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA