16 Kasım 2025 Pazar

21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...  
 
     
   

Akdeniz’de Metruk Binaların Yıkımı Sürüyor


Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, görsel kirlilik oluşturan terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkımına devam ediyor.

 

Tarih : 11 Eylül 2019 Çarşamba 13:26   Okunma : 4018

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, görsel kirlilik oluşturan terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkımına devam ediyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş binanın yıkımı yapıldı, 5 yapının yıkımı için de yasal sürecin tamamlanması bekleniyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, özellikle de bu yapıları oyun alanı haline getiren çocuklar için büyük risk ve tehlikeler oluşturan metruk binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Yerel seçimlerin üzerinden geçen yaklaşık 5 ayda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerek muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikayet ve talepleri, gerekse bina maliklerinin talebi üzerine, ilçe sınırlarında toplam 15 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Yıkılan bu binaların arasında Mersin Üniversitesi, Mersin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait kimi eski yapılar da yer alıyor. İş makineleri yardımıyla yıkım yapan fen işleri ekipleri, ortaya çıkan tonlarca moloz ve atığı da kamyonlara yükleyerek bölgeden çıkarıyor.

"Önceliğimiz vatandaşımızın can güvenliği"

Yapılan çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sahipleri tarafından terk edildiği için zaman içinde harabeye dönüşen bu tür yapıların çökme riski taşıdığı için insanların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Gültak, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve kent estetiğinin sağlanması ve sürdürülmesi önceliklerimiz arasındadır. Özellikle bu tür yapıları oyun alanına çeviren çocuklarımız ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilmektedir" dedi.

Metruk yapıların, yer yer madde bağımlılarının mekanına da dönüştüğünü ve mahalle için sorun haline geldiğini vurgulayan Gültak, "Bu nedenle, ekiplerimizce şikayete konu olan metruk yapıların yıkım çalışmasına öncelik veriliyor, talepler en kısa sürede değerlendiriliyor. Belediye Encümeninde dosyaları görüşülen 5 adet metruk yapının fen işleri ekiplerince yıkım işleminin yapılması için de yasal sürecin tamamlanması bekleniyor. Bu yapıların da yıkımıyla, 5 aylık süreçte Akdeniz'de yıkımı yapılan metruk bina sayısı 20'ye ulaşacak" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA