29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Narenciye Kesiminde Yaşanan Sorunlara Çözüm Yolları Arandı


Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği öncülüğünde, Yaş meyve sebze sektörünün en önemli ihracat kalemi olan narenciyenin kesiminde yaşanan sorunları değerlendirmek ve bu sorunlara ortak akıl yoluyla çözüm önerileri sunmak için ihracatçısından üreticisine, Üretici Birliklerinden Ziraat Odalarına ve İşçi Temsilcilerine kadar narenciye sektörünün önde gelen tüm paydaşlarının katılımları ile AKİB Mersin Hizmet Binası’nda geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 19 Eylül 2019 Perşembe 17:37   Okunma : 1000

Gerçekleştirilen bu toplantı ile ayrıca 2019-2020 Narenciye Sezonuna girerken, narenciye sektörünü güçlendirecek ortak çalışmaların yürütülmesi ve ihracatta karşılaşılan sorunlara karşı ortak çözüm yollarının görüşülmesi amaçlandı.

Narenciye sektörünün tüm paydaşlarının bir araya getirilerek narenciye kesimi sırasında yaşanan sorunlara birlikte çözüm bulunması hedeflenen toplantıda, sorunlar belli başlıklar halinde toparlandı ve bu sorunlara ilişkin hızlı, kesin ve uygulanabilir çözümler bulmak için tüm katılımcılar değerlendirmeleriyle katkıda bulundu.    

Toplantı başkanlığını yürüten Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat SİN; “ Üreticilerimiz,  İhracatçılarımız, İşçi Dernek Başkanları ve Ziraat Odaları bugün hep birlikte buradayız. Narenciye sektörünün ülke ekonomisine olan olumlu ve yüksek katkısının artarak devam etmesi için hep birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bugün düzenlenen toplantıdaki amacımız, narenciye ihracatının önemli aşamalarından biri olan kesim işleminde; işçiler tarafından teknik açıdan yapılan hataları tespit etmek ve bu hataları en aza indirebilmenin yöntemlerini belirleyip, hep birlikte uygulanmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda bugünkü toplantıdan sonra da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Ancak bu süreçte özellikle işçi temsilcilerinden beklentimiz, mevcut durumda zaten olağanüstü zor şartlar altında faaliyet gösteren sektörümüzün yarınları için kendilerinin de samimiyetle en az ihracatçılar kadar ellerini taşın altına koymaları ve sonradan telafisi mümkün olmayacak zararlara sebebiyet verecek kesim hatalarını en aza indirmek için var güçleriyle çalışmalarıdır. Bunu sağlamaya yönelik gerekli koşullara ilişkin talepleri olması durumunda,  biz bu talepleri karşılamaya hazırız.” diye konuştu.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği öncülüğünde narenciye sektöründe çalışan İşçi Temsilcileri, Ziraat Oda Başkanları, Üretici Birlik Başkanları ve İhracatçı firmaların katılımı ile gerçekleştirilen “Narenciye Kesiminde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu toplantı neticesinde; “Narenciye kesimleri için işe başlama saatinin 07:30 ve işi bırakma saatinin 16:30 olması, saat 12:00-13:00 arasında bir saat yemek molası verilecek şekilde toplam 8 saatlik mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilmesi ve oluşturulacak narenciye kesim ekiplerinin 32 İşçi + 2 Çavuş şeklinde olması yönünde”tavsiye niteliğinde karar verilmiştir.

 Eylül ayı itibariyle Narenciye Sezonunun başladığını belirten Başkan SİN, yaş meyve sebze sektörünün en önemli istihdam kaynağı olan narenciye sektörünün üreticiye, ihracatçıya ve tüm sektör paydaşlarına hayırlı olmasını dileyerek başarılı bir sezon geçirmelerini temenni etti

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA