10 Ocak 2026 Cumartesi

17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI  
 
     
   

Baro Bşakanı Yeşilboğaz: “Karar Veren Hâkimleri Adalete Davet Ediyoruz!”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama ile Mardin Barosu üyesi Av. İbrahim Dündar ve Av. Özlem Dündar’ın, takip ettikleri bir dava dosyası nedeniyle, davanın karşı tarafı olan kişiler tarafından, 17.09.2019 tarihinde evlerinin önünde saldırıya uğramasını kınadı. Yakalanan şüphelilerden ikisinin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını, “Avukatlık Kanunu’nun 57. Maddesi çiğnenmiş, kadına şiddet de meşru kılınmıştır” şeklinde değerlendiren Yeşilboğaz, “Karar veren hâkimleri adalete davet ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2019 Cuma 21:06   Okunma : 1363

“AVUKATLIK KANUNU ÇİĞNENMİŞ, KADINA ŞİDDET MEŞRU KILINMIŞTIR”

Mardin Barosu üyesi Av. İbrahim Dündar ve Av. Özlem Dündar’ın, takip ettikleri bir dava dosyası nedeniyle, davanın karşı tarafı olan kişiler tarafından akşam vakti, evlerine girmek için arabadan indikleri sırada, evlerinin önünde pusuda bekleyen kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiğinin bilgisini veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,“Saldırıda meslektaşımız Av. İbrahim Dündar bıçak darbesi ile yaralanmış,  Av. Özlem Dündar ise 8 aylık hamile olmasına rağmen ağır şekilde darp edilmiştir. Yine meslektaşımız Av. Özlem Dündar’ın annesi de aynı saldırıda darp edilmiştir. Saldırı uzun süre devam etmiş, çevreden yetişenlerin ve orada bulunan sivil bir polis memurunun yardımı ile daha vahim sonuçları olmadan saldırganlar kaçmak zorunda kalmıştır. Mersin Barosu olarak, öncelikle saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil, savunma mesleğine, hak, hukuk mücadelesi veren bütün barolar ve avukatlar hedef alınarak yapılmıştır. Hamile bir kadının darp edilmesi ise, olayın apayrı bir vahim boyutudur.

Saldırganlardan üç kişi yakalanmış, 3 kişi ise halen aranmaktadır. Yakalanan şüphelilerden ikisi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, birisi ise tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş olmasına ve üzerine atılı suçu ikrar etmiş olmasına rağmen, imza şartı ile serbest bırakılmıştır. Karar veren hâkimlerin bu kararıyla; savunma hakkının kutsallığı hiçe sayılmış, Avukatlık Kanunu’nun 57. Maddesi çiğnenmiş, kadına ve karnındaki bebeğe yönelik şiddet meşru kılınmıştır.

“LİYAKAT UNSURUNUN GÖZARDI EDİLMESİNİN SONUCUDUR”

Bu durum ne yazık ki, liyakat unsurunun göz ardı edilerek; insan haklarını, hukukun üstünlüğü ilkesini benimsemeyen hâkim-savcıların atanması sonucu, hukukta keyfi uygulama yapıldığının apaçık göstergesidir. Bu hukuksuz kararı da kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Karar veren hâkimleri adalete davet ediyoruz. Avukatlık Kanunu'nun 57. maddesi açıktır; 'Görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hâkimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır' denmektedir. Bu bağlamda meslektaşlarımıza yapılan haince saldırıyı kınıyor, saldırganın öncelikle 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 57. maddesi dikkate alınarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

“HÂKİMİN DE, SAVCININ DA, DEVLETİN EN TEPESİNDE YER ALAN ERKLERİN DE AVUKATA İHTİYACI OLACAKTIR”

Yeşilboğaz açıklamasında, “Herkes tarafından bilinmesini istiyoruz ki; avukat bir davanın ya da çekişmenin tarafı değildir. Avukat, kendi işini ya da davasını değil, müvekkilinin işini ya da davasını takip eder. Unutulmamalıdır ki, avukata saldıranın da, bu ülkenin hâkiminin de, savcısının da, devletin en tepesinde yer alan erklerin de savunmaya, yani avukata ihtiyacı olacaktır. 

Mersin Barosu olarak, Mardin Barosunun yanında olduğumuzu belirtir, yargılama süreci boyunca da sürecin sıkı takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza, Mardin Barosuna ve saldırıya uğrayan meslektaşımızın annesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA