28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Baro Bşakanı Yeşilboğaz: “Karar Veren Hâkimleri Adalete Davet Ediyoruz!”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama ile Mardin Barosu üyesi Av. İbrahim Dündar ve Av. Özlem Dündar’ın, takip ettikleri bir dava dosyası nedeniyle, davanın karşı tarafı olan kişiler tarafından, 17.09.2019 tarihinde evlerinin önünde saldırıya uğramasını kınadı. Yakalanan şüphelilerden ikisinin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını, “Avukatlık Kanunu’nun 57. Maddesi çiğnenmiş, kadına şiddet de meşru kılınmıştır” şeklinde değerlendiren Yeşilboğaz, “Karar veren hâkimleri adalete davet ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2019 Cuma 21:06   Okunma : 814

“AVUKATLIK KANUNU ÇİĞNENMİŞ, KADINA ŞİDDET MEŞRU KILINMIŞTIR”

Mardin Barosu üyesi Av. İbrahim Dündar ve Av. Özlem Dündar’ın, takip ettikleri bir dava dosyası nedeniyle, davanın karşı tarafı olan kişiler tarafından akşam vakti, evlerine girmek için arabadan indikleri sırada, evlerinin önünde pusuda bekleyen kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiğinin bilgisini veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,“Saldırıda meslektaşımız Av. İbrahim Dündar bıçak darbesi ile yaralanmış,  Av. Özlem Dündar ise 8 aylık hamile olmasına rağmen ağır şekilde darp edilmiştir. Yine meslektaşımız Av. Özlem Dündar’ın annesi de aynı saldırıda darp edilmiştir. Saldırı uzun süre devam etmiş, çevreden yetişenlerin ve orada bulunan sivil bir polis memurunun yardımı ile daha vahim sonuçları olmadan saldırganlar kaçmak zorunda kalmıştır. Mersin Barosu olarak, öncelikle saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil, savunma mesleğine, hak, hukuk mücadelesi veren bütün barolar ve avukatlar hedef alınarak yapılmıştır. Hamile bir kadının darp edilmesi ise, olayın apayrı bir vahim boyutudur.

Saldırganlardan üç kişi yakalanmış, 3 kişi ise halen aranmaktadır. Yakalanan şüphelilerden ikisi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, birisi ise tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş olmasına ve üzerine atılı suçu ikrar etmiş olmasına rağmen, imza şartı ile serbest bırakılmıştır. Karar veren hâkimlerin bu kararıyla; savunma hakkının kutsallığı hiçe sayılmış, Avukatlık Kanunu’nun 57. Maddesi çiğnenmiş, kadına ve karnındaki bebeğe yönelik şiddet meşru kılınmıştır.

“LİYAKAT UNSURUNUN GÖZARDI EDİLMESİNİN SONUCUDUR”

Bu durum ne yazık ki, liyakat unsurunun göz ardı edilerek; insan haklarını, hukukun üstünlüğü ilkesini benimsemeyen hâkim-savcıların atanması sonucu, hukukta keyfi uygulama yapıldığının apaçık göstergesidir. Bu hukuksuz kararı da kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Karar veren hâkimleri adalete davet ediyoruz. Avukatlık Kanunu'nun 57. maddesi açıktır; 'Görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hâkimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır' denmektedir. Bu bağlamda meslektaşlarımıza yapılan haince saldırıyı kınıyor, saldırganın öncelikle 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 57. maddesi dikkate alınarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

“HÂKİMİN DE, SAVCININ DA, DEVLETİN EN TEPESİNDE YER ALAN ERKLERİN DE AVUKATA İHTİYACI OLACAKTIR”

Yeşilboğaz açıklamasında, “Herkes tarafından bilinmesini istiyoruz ki; avukat bir davanın ya da çekişmenin tarafı değildir. Avukat, kendi işini ya da davasını değil, müvekkilinin işini ya da davasını takip eder. Unutulmamalıdır ki, avukata saldıranın da, bu ülkenin hâkiminin de, savcısının da, devletin en tepesinde yer alan erklerin de savunmaya, yani avukata ihtiyacı olacaktır. 

Mersin Barosu olarak, Mardin Barosunun yanında olduğumuzu belirtir, yargılama süreci boyunca da sürecin sıkı takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza, Mardin Barosuna ve saldırıya uğrayan meslektaşımızın annesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA