9 Aralık 2025 Salı

16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:15   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!   10:48   TOROSLAR’DAN DÜNYA ARENASıNA: ÇIFTE MADALYA GURURU   10:31   “MERSIN’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE OYNUYOR”   18:30   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:20   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:30   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:10   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”  
 
     
   

Narenciye Festivaline, ‘Marka Erdemli’ damga vurdu


Erdemli Belediyesi, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapsamında ilçe tanıtımını gerçekleştirdi

 

Tarih : 3 Kasım 2019 Pazar 10:50   Okunma : 1334

Bölgede yetiştirilen narenciye ürünlerinin tanıtımını yapmak ve bu ürünleri markalaştırmak adına bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapsamında Erdemli Belediyesi, “Marka Erdemli” projesi kapsamında patentini almak için başvuruda bulunduğu ilçe limon, domates ve muzunun tanıtımı için stant kurdu. 25 ülkeden 700 gösteri sanatçısının yer aldığı ve kortej yürüyüşü ile başlayan festival kapsamında Senegal, Kolombiya, Şili, Hindistan, Meksika, Gine, Kore, Polonya, Nepal, Kazakistan, Gürcistan, Rusya ve Dağıstan, Azerbaycan İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Belarus, Tunus, Cezayir, Bangladeş, Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan'dan gelen dansçılar bölgelerine özgü danslarını sergiledi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir ile milletvekillerinin yanı sıraçok sayıda protokol üyesi ve STK temsilcilerinin katıldığı festivaldebasın açıklamasında bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi narenciye ürünlerinde tescilli hale getirmek adına çalışmaya başladıklarını bildirdi. Festivalde ayrıca gastroshowlar, su jeti ve flyboard şampiyonası gibi etkinliklerin de düzenleneceği belirtildi.

Meyvelerle süslenen figürlerle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mersin Narenciye Festivali, çeşitli stantların yanı sıra Galatasaray Meydanı’na kurulan ana sahnede düzenlenen etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen onlarca şefin ‘Narenciyeli lezzetler’ adı altında yemek hazırlayacağıfestivaldeErdemli Belediyesi de, limonata dağıtımı gerçekleştirdi.

ERDEMLİ’YE PATENTLİ LİMON, MUZ VE DOMATES

 Başkan Mükerrem Tollu burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Mersin’de narenciye deyince Erdemli’yi geçmek olmaz. Çünkü hepinizin bildiği gibi Türkiye’de limonun %65’i Erdemlimizde yetiştirilmekte. Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan narenciyede, Erdemli önemli bir ilçe. Dünya pazarına açıldığımızda başka ülkelerin, özellikle Akdeniz’e komşu ülkelerin narenciyeye daha fazla değer verdiğini görürken, biz maalesef Dünya pazarında istediğimiz seviyede değiliz. Biz de Erdemli Belediyesi olarak, ilçemizde ürettiğimiz ürünleri, özellikle limonumuzu, muzumuzu ve domatesimizi Dünya pazarında tanıtmak ve bir marka haline getirmek adına çok güzel bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonra ilçemizde üretilen bu ürünlerimiz Erdemli markasıyla Dünya pazarı ile buluşacak. İnşallah Erdemli Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma, çaba neticesinde hem çiftçilerimiz kazanacak hem üreticilerimiz kazanacak hem de ülkemizin ihracat dilimindeki yeri önemli bir noktaya ulaşacak. Bildiğiniz gibi bir marka oluşturmazsanız, Dünya ile buluşma imkanınız yok. Ayrıca Belediyemizin çalışmaları bununla sınırlı değil. Erdemlimizde bir narenciye fabrikası kuracağız. Tarım ürünlerini sanayiye dönüştürmezseniz, ekonomiye katkı sunmanız mümkün olmaz. Bu çalışmalar ile Erdemlimizde istihdama da katkı sunacağız. 50 kilometrelik sahil şeridimizde hem turizm anlamında, verimli topraklarımızla birlikte, hem tarım anlamında, hem de şu anda çalışmasını yürüttüğümüz organize sanayi bölgesi ile sanayi anlamında önemli bir yere geleceğiz. Sacın üç ayağını da kurarak, Erdemlimizi geleceğe en mükemmel şekilde taşıyacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  MÜKERREM TOLLU, NARENCİYE FESTİVALİ, MARKA ERDEMLİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA