21 Ekim 2025 Salı

21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:42   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:52   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM  
 
     
   

Toroslar’dan Bir İstihdam Projesi Daha


Toroslar Belediyesi; kadın, çocuk ve gençler ile dezavantajlı grupları mesleki eğitim, kariyer ve istihdama kazandırmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

 

Tarih : 7 Kasım 2019 Perşembe 08:19   Okunma : 1744

Toroslar Belediyesi; kadın, çocuk ve gençler ile dezavantajlı grupları mesleki eğitim, kariyer ve istihdama kazandırmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; ilçenin kalkınması, gelişmesi ve özellikle kadınların istihdama kazandırılmasıyla ilgili 200 kadına istihdam sağlayacak yeni bir proje için kolları sıvadı.

Toroslar Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Sosyal Destek Programı (SODES) Güdümlü Proje Desteği kapsamında hazırladıkları “Kadın, Çocuk ve Gençler ile Dezavantajlı Grupları Mesleki Eğitim, Kariyer ve İstihdama Kazandırma Projesi” ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, projeyle ilgili Çukurova Kalkınma Ajansı’na başvuru yaptıklarını aktardı.  Toroslar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile hazırlanan proje kapsamında 200 kadının meslek edinerek iş sahibi olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Toroslarımızda yaşayan her insanımızı önemsiyoruz. Özellikle de dezavantajlı grupların istihdama kazandırılmasını çok değerli buluyoruz. Temel hedefimiz kadınların çalışma yaşamına katılmaları, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmeleri ve istihdamlarına yönelik engellerin ortadan kaldırılmasıdır.” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Belediye meclisinde ayrıca Başkan Atsız Afşın Yılmaz’ın sporun ve sporcunun teşvik edilmesi ile ilgili önerisi de ilgi gördü. Başkan Yılmaz, spora verdikleri her desteğin başarı olarak dönmesinden gurur duyduklarını vurguladı. İtalya’da düzenlenen Dünya Ümitler Bocce Şampiyonası’nda Toroslar Belediyesi Bocce Takımı oyuncusu Milli Sporcu Mehmet Can Yakın’ın dünya 3.’sü olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Toroslar sporda da öne çıksın, Toroslar’da spor yapmayan kimse kalmasın istiyoruz. Amatör ve profesyonel spor branşlarına destek vermeye devam edeceğiz. Tabi burada önemli olan bir şey daha var. Başarının da ödüllendirilmesi. Biz ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslar arası platformlarda başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendirmek, teşvik etmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, hafta sonu belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı şampiyon olarak göğsümüzü kabarttılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor. Gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Başarılı sporcuların ödüllendirilmesiyle ilgili hazırladıkları teklifi meclise sunan Başkan Yılmaz’ın önerisi, meclis üyelerince de oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, şampiyon olan Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı sporcuları, halen devam etmekte olan Bocce Şampiyonası sonunda derece elde edecek milli sporcular ve Türkiye’ye 3.’lük getiren Milli Sporcu Mehmet Can Yakın, derecelerine göre Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilecekler.

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR BELEDİYESİ, BOCCE, SODES, ADSIZ AFŞİN YILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA