24 Kasım 2025 Pazartesi

16:58   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:50   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:39   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:53   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:41   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:45   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:45   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:25   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:50   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”  
 
     
   

Toroslar’dan Bir İstihdam Projesi Daha


Toroslar Belediyesi; kadın, çocuk ve gençler ile dezavantajlı grupları mesleki eğitim, kariyer ve istihdama kazandırmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

 

Tarih : 7 Kasım 2019 Perşembe 08:19   Okunma : 1793

Toroslar Belediyesi; kadın, çocuk ve gençler ile dezavantajlı grupları mesleki eğitim, kariyer ve istihdama kazandırmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; ilçenin kalkınması, gelişmesi ve özellikle kadınların istihdama kazandırılmasıyla ilgili 200 kadına istihdam sağlayacak yeni bir proje için kolları sıvadı.

Toroslar Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Sosyal Destek Programı (SODES) Güdümlü Proje Desteği kapsamında hazırladıkları “Kadın, Çocuk ve Gençler ile Dezavantajlı Grupları Mesleki Eğitim, Kariyer ve İstihdama Kazandırma Projesi” ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, projeyle ilgili Çukurova Kalkınma Ajansı’na başvuru yaptıklarını aktardı.  Toroslar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile hazırlanan proje kapsamında 200 kadının meslek edinerek iş sahibi olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Toroslarımızda yaşayan her insanımızı önemsiyoruz. Özellikle de dezavantajlı grupların istihdama kazandırılmasını çok değerli buluyoruz. Temel hedefimiz kadınların çalışma yaşamına katılmaları, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmeleri ve istihdamlarına yönelik engellerin ortadan kaldırılmasıdır.” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Belediye meclisinde ayrıca Başkan Atsız Afşın Yılmaz’ın sporun ve sporcunun teşvik edilmesi ile ilgili önerisi de ilgi gördü. Başkan Yılmaz, spora verdikleri her desteğin başarı olarak dönmesinden gurur duyduklarını vurguladı. İtalya’da düzenlenen Dünya Ümitler Bocce Şampiyonası’nda Toroslar Belediyesi Bocce Takımı oyuncusu Milli Sporcu Mehmet Can Yakın’ın dünya 3.’sü olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Toroslar sporda da öne çıksın, Toroslar’da spor yapmayan kimse kalmasın istiyoruz. Amatör ve profesyonel spor branşlarına destek vermeye devam edeceğiz. Tabi burada önemli olan bir şey daha var. Başarının da ödüllendirilmesi. Biz ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslar arası platformlarda başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendirmek, teşvik etmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, hafta sonu belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı şampiyon olarak göğsümüzü kabarttılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor. Gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Başarılı sporcuların ödüllendirilmesiyle ilgili hazırladıkları teklifi meclise sunan Başkan Yılmaz’ın önerisi, meclis üyelerince de oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, şampiyon olan Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı sporcuları, halen devam etmekte olan Bocce Şampiyonası sonunda derece elde edecek milli sporcular ve Türkiye’ye 3.’lük getiren Milli Sporcu Mehmet Can Yakın, derecelerine göre Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilecekler.

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR BELEDİYESİ, BOCCE, SODES, ADSIZ AFŞİN YILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA