20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Büyükşehirden Bir İlk “Peyzaj Master Planı”


Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in kentsel yeşil alanlarını yeniden düzenleyerek, Akdeniz’in mavisi ile Toroslar’ın yeşilini bir araya getirmeyi planlıyor.

 

Tarih : 9 Kasım 2019 Cumartesi 00:29   Okunma : 945

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in kentsel yeşil alanlarını yeniden düzenleyerek, Akdeniz’in mavisi ile Toroslar’ın yeşilini bir araya getirmeyi planlıyor.

Mersin kent tarihinde ilk defa hazırlanacak olan Peyzaj Master Planı ile kentin yeşil alanları koruma altına alınarak, yeşil alanların kullanım kararlılığı belirlenecek.Planın uygulanmaya başlamasının ardından Mersin’e peyzaj karakteristiği kazandırılarak, iklim değişikliği etkilerinin azaltılması planlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi,kent tarihinde bir ilk olan Mersin Peyzaj Master Planı çalışmalarına başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inöncülüğünde başlayan çalışmalar, kentsel dinamiklerin görüşleri dikkate alınarak hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, göreve geldiği andan itibaren peyzaj alanında söz sahibi olan peyzaj mimarları, ziraat mühendisleri, mimarlar, şehir plancıları ve Mersin Üniversitesi’nden yetkililer ile görüş alışverişinde bulunarak, Mersin’in iklim değişikliğine uygun, ekolojik sistemleri gözeten bir Peyzaj Master Planı’na kavuşturulması için çalışmaların başlamasını istemişti. Bu doğrultuda başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Hazırlanan Mersin Peyzaj Master Planı ile modern, yerleşim alanları ve yeşil alanları planlanmış bir kent hedefleniyor.

Mersin’in 20 yıllık peyzaj geleceği planlanıyor

Mersin’in yeşil alanlar açısından 20 yıllık geleceğinin öngörüldüğü plan doğrultusunda peyzaja büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Başlıklar içerisinde en üste koyduğum konuların bir tanesi şehrin peyzajı. Şehrin estetiği direkt vatandaşa dokunan bir olay. Her uygar insan düzenli bir şehirde, yeşilin daha hakim olduğu, görselliğin daha güzel olduğu, estetiğin daha güzel olduğu bir şehirde yaşamak ister. Mersin de çağdaş bir kent, modern bir kent. En azından bizim böyle bir iddiamız var. Arzu ettiğimiz noktada değil ama daha iyi bir kent yaratacağız. Görüntüsüyle, düzeniyle, çağdaşlığı ile muazzam bir kent yaratma peşindeyiz. Dolayısıyla peyzajı önemsiyoruz”diye konuştu.

Müftü Vadisi hayat bulacak

İlk olarak Mersin’in bitki envanteri çıkarılarak, yeşil alan haritaları oluşturulacak olan plan kapsamındayapılacak ağaçlandırma çalışmalarında iklim değişiklikleri de göz önünde bulundurulacak. Bu çerçevede, sıcaklık artışlarına ve kuraklığa dayanıklı bitki türleri ile tacı geniş, gölge ağaç türlerinin kullanılması planlanıyor.

Plan kapsamından ayrı özel olarak planlanan Müftü Vadisi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalarda,vadi boyunca yeşil alanların kazanımı ve düzenlenmesi ile kentte kuzey-güney yönünde yeşil koridorlar oluşturularak,ekolojiyi ve iklim eylem planını destekleyici bir plan yapılması hedefleniyor. 26 kilometre uzunluğunda yer alan bisiklet yollarının yer alacağı vadi projesi kapsamında Mersin Tren Garı’ndan başlayarak alana bağlanan nostaljik tramvay kentin tarihi kimliği ortaya çıkarılacak.

Mersin kent yapısına bağlı kalarak kentin yeşil alan kimliğinin oluşturulacağı proje kapsamında başlatılan çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, PEYZAJ MASTER PLANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA