30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri: Alpaka Ve Koati


Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı.Koati ve Alpaka.

 

Tarih : 11 Kasım 2019 Pazartesi 22:05   Okunma : 1374

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.

Oldukça sosyal ve sıcakkanlı hayvanlar olan Alpakalar ve Koatiler, kendilerine özel yapılan alanlar sayesindeTarsus Hayvan Parkı’nı kısa sürede benimsedi.Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.

Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e ulaştı

Özellikle çocukların ve gençlerin ilgi odağı olan ve belgesellerde karşımıza çıkan türleri barındıran Tarsus Hayvan Parkı ailesi, bünyesine kattığı yeni türler ile her geçen gün genişliyor.

Farklı bir ilden getirilen 2 Alpaka ve 2 Koarti ile birlikte Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e yükselirken, hayvan popülasyonu ise toplam 1706’ya çıktı.        

“Türlerimiz hayvan parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”

Alpaka ve Koatilerin kısa sürede Tarsus Hayvan Parkı’na uyum sağladığını ifade eden Veteriner Hekim Fırat Kabayel, “İki türümüzün de hayvan parkımıza getirdikten sonra tüy, tırnak bakımlarını yaptık. Rehabilitasyon süreçleri vardı. Hayvan Parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”dedi.

“İnşallah burada daha büyük bir aile olacaklar”

Akpakalar hakkında bilgi veren Kabayel,“Alpakalar çok sevecen ve sosyal hayvanlar olması dolayısıyla herkes tarafından sevilen oldukça sevimli hayvanlar. Bir çift getirdik. Yakın zamanda üremelerini bekliyoruz.Burada inşallah daha büyük bir aile olacaklar”diye konuştu.

Meraklıları Alpaka ve Koatileri yakından tanıyabilir

Koatiler hakkında da kısa bilgi verdikten sonra iki türün de uyum sağlama sürecinin tamamlandığını ifade eden Kabayel, tüm Mersinliler’i Hayvan Parkı’nın yeni misafirlerini görmeye davet etti. Kabayel, “Koatilerimiz de tırmanma kabiliyetine sahip çok güçlü hayvanlar. Bunun için de ağaçlık ortamları ve tırmanabilecekleri alanları çok seviyorlar. Alpakalar gibi çok sosyal hayvanlar. Onlar da yeni yaşam alanlarına çok kısa sürede uyum sağladılar. Bugünden itibaren vatandaşlarımız Alpaka ve Koatilerimizi görmeye gelebilirler”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  TARSUS, HAYVAN PARKI’NIN, YENİ MİSAFİRLERİ, ALPAKA VE KOATİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA