22 Aralık 2025 Pazartesi

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Türkiye’de Bir İlke İmza Attı


Türkiye’de ilk kez yapılan eğitim programına katılan Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Genel Müdürü Sayın Betül SelcenÖzer, “Yenişehir Belediyesi ile bir ilk adımı attık. Bunun bir model olarak, özellikle İstanbul’daki belediyelerde, Türkiye’deki belediyelerde yaygınlaşmasını ve bebek dostu belediyelerin artmasını umut ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2019 Pazar 10:35   Okunma : 2386

Yenişehir Belediyesi, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Mersin Aile Hekimleri Derneği ve Kadın Aile Hekimleri Derneği’nin de desteğiyle Türkiye’de bir ilke imza attı. Yenişehir Belediyesi Akademi bünyesinde aylardır sürdürülen çalışmalar sonucunda, aile hekimlerine ve hemşirelerine yönelik 0-3 yaş gelişimsel tarama ve otizm farkındalık eğitimleri verilmeye başlandı.

Eğitimler, otizm konusunda dünyadaki sayılı bilim insanlarından biri olan Prof. Dr. Özgür Önen’in sunumuyla başladı.

Eğitim seminerinin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcı Murat Sakuçoğlu, “Gelişimsel taramayla başlayan, takip süreçleriyle devam eden bir programın Yenişehir Belediyesi olarak arkasında yer alacağız.Yenişehir Belediyesi olarak bu akademide 0-3 yaş gelişimsel taramaları da yapacağız. Aile hekimleri de kendi alanlarında taramaları yaparlarsa otizmin erken teşhisi konusunda toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız” dedi.

Yenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak da,  “0-3 yaş döneminde gelişimsel riskler olan bireylere ne kadar erken müdahale edilirse kurtulması ya da gelişimsel bozukluğun etkisinin azaltılması şansı o derece artar. Yenişehir Belediyesi olarak bu alanda ilk çalışma yapan yerel yönetim olduk” diye konuştu.

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Genel Müdürü Betül SelcenÖzer de, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir sivil toplum örgütü olarak yerel yönetimlerle böyle bir işbirliği yapmanın hayalini kuruyorduk. Çok hızlı ilerledik çünkü hem Başkan Abdullah Özyiğit’te, hem Raif Bey de o heyecanı gördük. Biz bugün burada, bu alanda dünyada sayılı isimler arasında yer alan Özgür Önen hocayı sizinle buluşturmada köprü görevi gördük. Yenişehir Belediyesi ile bir ilk adımı attık. Bunun bir model olarak, özellikle İstanbul’daki belediyelerde, Türkiye’deki belediyelerde yaygınlaşmasını ve bebek dostu belediyelerin artmasını umut ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi Akademi bünyesinde aylardır sürdürülen çalışmalar sonucunda, aile hekimlerine ve hemşirelerine yönelik 0-3 yaş gelişimsel tarama ve otizm farkındalık eğitimleri, otizm konusunda dünyadaki sayılı bilim insanlarından biri olan Prof. Dr. Özgür Önen’in sunumuyla başladı. Eğitime 38 doktor, 14 aile hekimi, 22 hemşire, 1 Acil tıp teknisyeni ve 14 psikolog, 46 özel eğitim öğretmeni ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenişehir Belediyesi Akademi Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimin ardından Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu,otizm konusunda dünyadaki sayılı bilim insanlarındanProf. Dr. Özgür Önen’e ve Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer’e katkılarından dolayı birer plaket takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, TOHUM TÜRKİYE OTİZM ERKEN TANI VE EĞİTİM VAKFI , GENEL MÜDÜR BETÜL SELCEN ÖZER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA