3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

Mersin Barosu Kampanya Başlattı; ‘Gelin Hep Birlikte Ağaçlandıralım’


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eski Mezitli Mahallesi’nde ormanlık alandaki ağaç katliamının ardından sosyal medya hesabından başlatmış olduğu ‘Gelin Hep Birlikte Ağaçlandıralım’ kampanyasına Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile tüm kurum, kuruluş, oda, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları destek vermeye davet etti.

 

Tarih : 27 Aralık 2019 Cuma 12:30   Okunma : 750

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Sevim Küçük ve Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necmi Birim’in de eşlik ettiği ziyarette Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönümlük eski kızılçam ormanının bulunduğu bölgede yaklaşık 1500’den fazla ağacın izinsiz kesilmesiyle ilgili süreç hakkında Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’dan bilgi aldı. 

Yeşilboğaz, sosyal medyada yaptığı açıklamada; “Mezitli’deki ağaç katliamının hukuki süreci bir yana, bu işin birde yeniden ağaçlandırılması meselesi vardır. Burası ranta gitmeden tüm STK’lar ve vatandaşlarımızla gelin birlikte o bölgeyi yeniden ağaçlandıralım ve koruyalım. İşin uzmanları ile bir kampanya başlatalım. Bundan sonra bu tür katliamlarda, doğanın sahipsiz olmayacağını, kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını gösterelim” çağrısının çok olumlu karşılık bulduğunu, gerek yerelde, gerekse de yurdun her yerinden yardımcı olma talepleri aldıklarını belirtti.

“TOPLUMSAL DESTEK OLMADIKÇA, BU TÜR OLAYLAR DEVAM EDECEKTİR”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “Birçok baromuz, sivil toplum örgütü, oda ve vatandaşlarımız bizlere, o bölgenin ağaçlandırılmasına destek vermek istediklerini iletti. Bu ve bunun gibi ağaç katliamı yapılan alanların, Mersin Barosu öncülüğünde, tüm stk, oda, kurum, kuruluş ve vatandaşların ortak girişimi ile yeniden ağaçlandırılmasını talep ediyoruz. Doğa katliamına karşı bu birliktelik, çevre duyarlılığının tüm kente ve ülkeye yayılması için çok önem arz etmektedir. Bu çağrımızın, doğamızı ve çevremizi hep birlikte korumak adına, bu tür olayların bundan sonra yaşanmaması için toplumsal tepkinin en yüksek mertebeden ve hep birlikte verilmesi anlamında örnek teşkil etmesini sağlamayı hedefledik. Bu sürecin sadece kamu eliyle yürütülmesi yeterli olmayacaktır. Toplumsal destek olmadıkça bu tür olaylar devam edecektir” ifadesini kullandı.

AKDUMAN: “YASAL İŞLEMLER DEVAM EDİYOR”

Konuyla ilgili yasal işlemlerinin devam ettiğinin bilgisini veren Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, “En hızlı şekilde bu alana yeniden ağaç dikimi yapılması için çalışmalarımıza başladık ancak, özellikle şimdi yoğun yağış nedeni ile ağaç dikimi mümkün değil. Yağışlar durur durmaz ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. Mersin Barosu ile her daim iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, MERSİN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, MEZİTLİDE ORMAN KATLİAMI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA