19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yılı Kutlandı


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlamalarında yaptığı konuşmada, “Biz Mersinliler; yüzyıllardır farklı inanç, dil ve kültürleri bir arada yaşatan, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Birliğimizin, beraberliğimizin ve gücümüzün farkındayız. Bu bilinçle, dün olduğu gibi bugün de birbirimizi sevgiyle ve kardeşçe kucaklayarak, geleceğe yürüyüşümüzü umut ve kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

 

Tarih : 4 Ocak 2020 Cumartesi 21:20   Okunma : 797

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı coşkulu törenlerle kutlandı. Kurtuluş günü törenleri, Temsili Heyet’in Mersin Garı’nda Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından karşılanması ile başladı. Başkan Seçer,  Mersinliler’in hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçıları olduğunu belirterek, “Birliğimizin, beraberliğimizin ve gücümüzün farkındayız. Bu bilinçle, dün olduğu gibi bugün de birbirimizi sevgiyle ve kardeşçe kucaklayarak, geleceğe yürüyüşümüzü umut ve kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Mersin Garı’nın ardından Cumhuriyet Alanı’nda tören yapıldı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız ve dernek üyesi gazilerin, Temsili Heyet adına Türk bayrağını Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya Mersin Garı’nda sunmasının ardından Cumhuriyet Alanı’ndaki törene geçildi.

Burada Vali Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe Atatürk anıtına çelenk sundu.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlama etkinlikleri hava muhalefeti nedeniyle Kültür Merkezi’nde yapıldı. Buradaki törende Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Yusuf Can Su “Vatan” adlı şiiri okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı da Deniz Binbaşı Mustafa İpek yaptı.

Seçer: “Bugün destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen zaferin yıl dönümü”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, törende yaptığı konuşmada, “Bugün, Mersin’in esaretten kurtarıldığı, tarihimizin altın sayfalarında yerini alan destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen zaferin yıl dönümü. Bu büyük zafer hepimize kutlu olsun” dedi.

Birinci Dünya Savaşı’ndan mağlup çıkan Osmanlı devletinin “ölüm fermanı” niteliğindeki Mondros Mütarekesi’ni 30 Ekim 1918’de imzaladığını, o fermandan güç alanların Mersin’i işgal ettiklerini hatırlatan Başkan Seçer, “Ancak vatansever Mersin halkı; bunu kabul etmeyerek işgale karşı büyük bir mücadele örneği sergiledi. İşgal süresince Mut’tan, Gülnar’a;  Silifke’den, Arslanköy ve Tarsus’ta kurulmuş olan Müdafaa-i Hukuk teşkilatları, Fransızlara karşı canlarıyla ödedikleri örnek bir mücadele yürüttüler” ifadelerini kullandı.

“Mersin’in kurtuluşu; tüm Çukurova’nın, Anadolu’nun kurtuluşudur”

20 Ekim 1921’de Ankara anlaşmasının imzalamasıyla Kuvvayimilliye güçlerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin 27 Aralık’ta Tarsus’ta, 3 Ocak’ta Mersin’de, 5 Ocak’ta Adana’da yandığını kaydeden Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu anlamıyla, Mersin’in kurtuluşu sadece bir şehrin kurtuluşu değildir. Mersin’in kurtuluşu; tüm Çukurova’nın, Anadolu’nun kurtuluşudur. Özgürlüğü, bağımsızlığı kendine ilke edinmiş, bu değerlerinden asla ödün vermeyen Mersinliler’in, birlik ve dayanışma içinde umutsuzluğu umuda dönüştürdükleri kurtuluş günümüz hepimize kutlu olsun. Biz Mersinliler; yüzyıllardır farklı inanç,  dil ve kültürleri bir arada yaşatan, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Birliğimizin, beraberliğimizin ve gücümüzün farkındayız. Bu bilinçle, dün olduğu gibi bugün de birbirimizi sevgiyle ve kardeşçe kucaklayarak, geleceğe yürüyüşümüzü umut ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünden hareketle birliğimizi daima koruyup, şehitlerimizin emaneti vatanımıza sahip çıkacak ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin çok üzerine taşıyacağız. Katma değerli üretimle, inovasyonla, Mersin’in sonsuz potansiyelini ortaya çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katacak ve güzel kentimizi geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

“Gönül birliği içinde çalışıp, kentimizin ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız”

Mersin’in iklimiyle, coğrafyasıyla, bereketli topraklarıyla bir dünya kenti olmaya en güçlü aday olduğuna işaret eden Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Mersinimiz’in hem ulusal, hem de uluslararası arenada ayakları daha sağlam yere basan,  sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kent olması için bizler büyük bir gayret sarf ediyoruz. Ulaşımdan tarıma, sanayiden turizme kadar her alanda güçlü potansiyeli olan kentimizin; üreten, sürekli gelişen bir kent olması için projeler üretiyor, projelerimizi hayata geçirmek için canla başla çalışıyoruz. Üzerinden 98 yıl geçmesine rağmen zaferimizi hala ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutluyorsak, gelecek kuşakların da aynı duyguları hissetmesini sağlamak bizim en öncelikli görevimiz olmalıdır. Bu sebeple;  özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin, kadınlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın gücüne güç katmaya,  üretimlerine destek olmaya bugün çok daha fazla ihtiyaç var.  Biz onlara güç verirsek, onların emeğini güçlendirirsek, kentimizin geleceğini güçlendireceğimizi çok iyi biliyoruz. İnanıyorum ki, gönül birliği içinde çalışıp, kentimizin ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin ve zaferimizin 100’üncü yılında; güzel şehrimiz Mersin’i bir dünya kenti olarak, üreten, paylaşan, bir refah kenti haline getirmiş olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; kurtuluş ve çağdaş bir kuruluşun lideri Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman gazilerimizi minnetle, vatanı uğruna hayatlarını feda eden ve bu güzel ülkeyi bizlere armağan eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlamaları Jandarma Genel Komutanlığı Mehtaran Bölüğü’nün konseri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle sona erdi.

Başkan Seçer, kutlamalar kapsamında ayrıca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’ni de ziyaret ederek, gazilerle bir araya geldi. Başkan Seçer, ziyarette yer alan Azerbeycan Karadağ Ellileri İçtimai Birliği Başkanı Neveista Gazi’ye 15 Temmuz darbe girişimini önlemek için mücadele ederken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in portresini hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN’İN, DÜŞMAN, İŞGALİNDEN, KURTULUŞUNUN, 98., YILI, COŞKULU, TÖRENLERLE, KUTLANDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA