19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

Mersin, Anıtına Kavuştu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönemde, Anıt Katlı Kavşak çalışmaları sırasında zorunlu olarak yerinden kaldırılan ve talihsiz bir şekilde tahrip olan Kuvayımilliye Anıtı’nı restore ettirdi ve anıtı Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde eski yerine yerleştirdi.

 

Tarih : 4 Ocak 2020 Cumartesi 23:31   Okunma : 768

Mersin’in simgelerinden biri olan Kuvayımilliye Anıtı, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında yenilenerek, eski yerine konuldu.

Anıtın açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Bundan sonra da  bundan önce olduğu gibi bu anıtın önünden geçen herkes bir anlamda Kuvayımilliye mücadelesini hatırlayacak. Bu toprakların kolay bir şekilde vatan olmadığını, özgürlüğün ne değerli bir unsur, ne değerli bir yaşam biçimi olduğunu hatırlayacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönemde, Anıt Katlı Kavşak çalışmaları sırasında zorunlu olarak yerinden kaldırılan ve talihsiz bir şekilde tahrip olan Kuvayımilliye Anıtı’nı restore ettirdi ve anıtı Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde eski yerine yerleştirdi.

Mersin’in simgelerinden biri haline gelen Kuvayımilliye Anıtı’nın Mersinliler’le yeniden buluşturulması dolayısıyla yapılan törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı.

“Onlar olmasaydı bugün bu Cumhuriyet çatısı altında olmazdık”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuşmasına, “3 Ocak Mersin’in doğum günü. 3 Ocak 1922, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun, bağımsız ve özgür yaşamayı kendine şiar edinmiş bir ulusun haykırışının, çırpınışının yıl dönümü” diyerek başladı.

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Mersin’de, Tarsus’ta, Adana’da her şeyini feda eden şehitlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini söyleyen Seçer, “Onlar olmasaydı bugün bizler burada, Atatürk’ün bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşamıyor olacaktık. Ama çok şükür ki böyle ecdatların torunlarıyız. Bunun onuruyla yaşıyoruz” dedi.

“Toplum böyle sahneleri istiyor”

Kuvayımilliye Anıtı’nın açılışının farklı siyasi görüşlerden belediye başkanlarını bir araya getirdiğine işaret eden Başkan Seçer, “Mevzubahis olan vatan olunca, Türkiye olunca, Mersin olunca gerisi teferruat oluyor. Toplum böyle sahneleri, böyle resimleri istiyor. İnşallah bundan sonra birliğimizi, beraberliğimizi her ortamda göstereceğiz. Bizi yarınlara taşıyacak olan çağdaş dünyayla rekabet ettirecek olan, o bir arada olma gücü. Bunu sağlayabilirsek dünyanın saygın ülkeleri arasına girebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

“Bu bilinçle, bu şiarla burada kardeşçe yaşayacağız”

Başkan Seçer, Kuvayımilliye Anıtı’nın bağımsızlık mücadelesi tarihimizde önemli bir yeri olduğuna değinenerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplumlar, halklar tarihini bilmeli. Ecdadını bilmeli. Bugün hangi koşullarda yaşadığının farkında olmalı. Bu meşakkati, çileyi kimlerin çektiğini bilmeli ve hatırlamalı ki geleceğine aydınlık yol oluştursun. Geleceğine ışık tutsun. 3 Ocakları hep hatırlayalım, yaşayalım, yaşatalım. Savaş istemiyoruz, barış, huzur, kardeşlik istiyoruz ama 3 Ocak memleketimize, birliğimize, beraberliğimize, canımıza, malımıza kast edenlerle nasıl mücadele edeceğimizi de göstermemiz gerektiğinin bir ispatıdır. Bunun için hatırlayalım. Bunun için çocuklarımıza hatırlatalım. Geleceğimize ışık tutsun. Burada bir inşaat çalışması oldu. Anıt zorunlu olarak yerinden kaldırıldı. Kimsenin istemediği bir durumdu.  Bazı tahribatlar oldu. Biz bunu orijinali gibi tekrar tedavi ettik, rehabilite ettik. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi bu anıtın önünden geçen herkes bir anlamda Kuvayımilliye mücadelesini hatırlayacak. Bu toprakların kolay bir şekilde vatan olmadığını, özgürlüğün ne değerli bir unsur, ne değerli bir yaşam biçimi olduğunu hatırlayacak. Çukurova, bereketli bir bölge. İnşallah hep bolluk içerisinde oluruz. Fakir, zengin ayrımı olmaz. Bölgesel farklılıklarımız olmaz. Biz tek kimlik taşıyoruz. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Bu bilinçle, bu şiarla burada kardeşçe yaşayacağız. İnşallah Mersin’i çok daha iyi noktalara getireceğiz.”

Yılmaz’dan Başkan Seçer’e teşekkür

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz da 3 Ocak zaferini kazanan Kuvayımilliyecilerin, zafer yıl dönümlerinde Çavuşlu’dan Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdüklerini, bu yürüyüş sırasında bugün anıtın dikildiği meydandan geçtiklerini belirterek, “Bu meydan bu nedenle önemli” dedi. Yılmaz, Kuvayımilliye Anıtı’nı tasarlayan ve yeniden restore eden Prof. Dr. Mustafa Yüksel ile anıtı eski yerine kavuşturan Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Kuvayımilliye Anıtı’nı tasarlayan, tahribattan sonra anıtı restore eden Prof. Dr. Mustafa Yüksel, törende yaptığı konuşmada, anıtın yeniden hayata döndürülmesine ve Kuvayımilliye mücadelesinin kent belleğinde yaşatılmasına katkılarından dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Kuvayımiliye Anıtı’nın açılış töreninde, Sarıkeçili Yörükleri Derneği Başkanı Bayram Gök, platforma gelerek, Başkan Vahap Seçer’e Yörüklere özgü poşu hediye etti ve omuzlarına örttü. Konuşmaların ardından Kuvayımilliye Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Mersin Şehitliği ziyaret edildi

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Olcay Tok, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği ile Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği temsilcilerinden oluşan heyet ile birlikte Mersin Şehitliği’ni ziyaret etti. Heyet, şehitler için dua ederek, mezarlarına karanfiller bıraktı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, ANITINA KAVUŞTU, KUVAYI MİLLİYE ANITI ONARILDI, VE ESKİ YERİNE YERLEŞTİRİLDİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA