23 Aralık 2025 Salı

10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”  
 
     
   

Emeklilere çay ücretsiz


Mezitli Belediyesi Emekli Evi, konumu ve imkânlarıyla sadece kentte yaşayanların yanında komşu ilçelerden gelen vatandaşların en büyük tercih mekanlarından birisi olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 21 Ocak 2020 Salı 16:47   Okunma : 1349

Mezitli Deresi kenarında yeşillikler içerisinde bulunan Mezitli Belediyesi Emekli Evi, emeklilerin uğrak mekânı olmaya devam ediyor.  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve geldiğinde ilk hayata geçirdiği proje olan Emekli Evinde ücretsiz çay servisi yapılıyor.  Farklı ilçelerden gelen vatandaşlar Emekli Evinde kitap okuyor, sosyal etkinliklere katılıyor, dostluklar ediniyor, aktif bir yaşam sürüyor.

Mezitli Belediyesi Emekli Evi, konumu ve imkânlarıyla sadece kentte yaşayanların yanında komşu ilçelerden gelen vatandaşların en büyük tercih mekanlarından birisi olmaya devam ediyor. Mezitli Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren emekli evinde çay servisi ücretsiz olarak yapılıyor. Emeklilerin dinlenme, kitap okuma, vakit geçirme ve sosyal ilişkiler kurmak amacıyla tercih ettikleri Emekli Evinde akşam saatlerinde müzik dinletileri veriliyor. Tavla dışında şans oyunlarının yasak olduğu Emekli Evinde zaman zaman farklı etkinlikler de düzenlenirken, emekliler güzel anların keyfini çıkarıyor.

“BAŞKA İLÇELERDEN ARKADAŞLARIMIZ GELİYOR”

Emekli Evinin müdavimi haline gelen Mezitlililer çay servisinin ücretsiz olmasından da son derece memnun. Özellikle tavla dışında oyunun yasak olmasının büyük avantaj olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın bize hediye ettiği Emekli Evimiz bizim için çok önemli bir mekân oldu. Kahvehanenin sigara kokusu, gürültüsü ve insanın yozlaştıran kültürüne karşı Emekli Evimiz bizim uğrak alanımız. Çayı da ücretsiz içebiliyoruz. Başka ilçelerden de hatta Erdemli’den bile gelen arkadaşlarımız var. Dışardan gelen arkadaşlarımızın anlattıklarını duyunca ne kadar önemli bir şeye sahip olduğumuzu daha iyi anlıyoruz” dediler.

“EMEKLİLERİMİZ AKTİF BİR YAŞAM SÜRÜYOR”

Mezitli’de yaşayanların genel olarak emekli ağırlıklı kesim olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hizmetlerini vatandaşın ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerini ifade etti. İlk göreve gelirken yoğun emekli yaşamını baz alarak ilk Emekli Evini faaliyete geçirdiklerinin altını çizen Başkan Tarhan, yapılan anketlerde emeklilerin Mezitli'de yaşamaktan mutlu oldukları sonucunun çıktığını görmekten mutlu olduğunu söyledi.

6 yıl önce göreve geldiğinde ilk verdiği sözün 30 Haziran'da ilçeye bir Emekli Evi yapmak olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, ilk olarak bu sözünü yerine getirdiğini vurguladı. Emekli Evinin gerek konum gerekse kullanım imkanlarıyla birlikte çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Mezitli Deresinin kullanılmayan çevresinden faydalanarak bu bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Emekli Evimizin yanında Kadın Üretici Pazarımız, Balık Pazarımız, Mezitli Kent Konseyi ve STK binamız, Su Parkımız bölgenin daha kullanılan bir yer olmasını sağladı. Burada emeklilerimiz boş zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirmenin yanında farklı faaliyetlere katılıyorlar, yeni dostluklar kuruyorlar, güzel vakit geçiriyorlar" diye konuştu.

HALKIMIZ MUTLU BİZ DE MUTLUYUZ

Mezitli'de gerek emekliler gerekse ileri yaştaki vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çok önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Tarhan, "Emeklilerin ne istediğini biliyoruz ve onların istediği bir yaşamı sunmak için çalışmalarımızı programlıyoruz. Çünkü biz 'Mutlu Mezitli' sloganı ile yola çıktık ve Mezitli'de halkımızın mutlu olması için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Emeklilerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Mezitli'de, Alzheimer Derneği'nin de görüşünü alarak Aktif Yaşlanma Evi ve Aktif Yaş Alma Merkezi yaptık. Yine sadece emeklilerimizin değil, tüm vatandaşlarımızın zamanlarını daha değerli işlerde harcaması adına Gönüllü Evleri açtık. Birçok mahallede hayata geçen Gönüllü Evlerinin sayısı 12 oldu. Burada çoğu emekli ve özellikle kadın olan vatandaşımız el emeği ile çocuk okutuyorlar" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, EMEKLİ EVİ, NEŞET TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA