21 Kasım 2025 Cuma

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Aydınlık Bir Türkiye İçin Mücadele Edeceğiz”


Mersin Barosunda stajını tamamlayan 15 stajyer avukat yemin ederek, savunmaya güç vermek üzere ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 21 Ocak 2020 Salı 23:36   Okunma : 4772

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 15 stajyer avukat yemin ederek, savunmaya güç vermek üzere ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizin hukuk adına çok zor günler yaşadığı ve yeniden yapılanma süreci içerisinde olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin değerleri bir bir yok ediliyor, kaleleri bir bir yıkılıyor. En önemlisi de insanları bir arada tutan, birbirimize güvenip inanmamızı sağlayan en önemli unsur olan hukuk kurumu, çok zor günler geçiriyor. Ancak inançlı, idealist ve geleceğe umutla bakan, savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte, bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sizler bize güç vereceksiniz, bizler de size el vereceğiz. Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Avukatlık mesleğinin, diğer meslek örgütlerinden farklı bir yapısı olduğunu Yeşilboğaz, “Avukatlık bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Bu nedenle gece-gündüz bu ateşten gömleği üzerinizden çıkarmayacaksınız. Bu mücadeleyi her yerde onurla sürdüreceğinize inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Alp Ertuğrul Bulut, Betül Çavuş, Aslıhan Şahin, Bektaş Olçum, Yusuf Göçer, Ummuhan Şişman, Yasin Aygün, Yasin Arslan, Sezai Köse, Salih Aktaş, Rahmi Çerdik, Hale Nur Kıratlı, Mehmet Uğur Can, Mustafa Ekici, Damla Özgün Özer’e cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık mesleğine resmi adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA