2 Ocak 2026 Cuma

18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Aydınlık Bir Türkiye İçin Mücadele Edeceğiz”


Mersin Barosunda stajını tamamlayan 15 stajyer avukat yemin ederek, savunmaya güç vermek üzere ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 21 Ocak 2020 Salı 23:36   Okunma : 4804

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 15 stajyer avukat yemin ederek, savunmaya güç vermek üzere ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, “Savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizin hukuk adına çok zor günler yaşadığı ve yeniden yapılanma süreci içerisinde olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin değerleri bir bir yok ediliyor, kaleleri bir bir yıkılıyor. En önemlisi de insanları bir arada tutan, birbirimize güvenip inanmamızı sağlayan en önemli unsur olan hukuk kurumu, çok zor günler geçiriyor. Ancak inançlı, idealist ve geleceğe umutla bakan, savunma ordumuza güç katacak olan genç meslektaşlarımızla birlikte, bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sizler bize güç vereceksiniz, bizler de size el vereceğiz. Türkiye’nin aydınlık günlere doğru ilerlemesi için hep birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Avukatlık mesleğinin, diğer meslek örgütlerinden farklı bir yapısı olduğunu Yeşilboğaz, “Avukatlık bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Bu nedenle gece-gündüz bu ateşten gömleği üzerinizden çıkarmayacaksınız. Bu mücadeleyi her yerde onurla sürdüreceğinize inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Alp Ertuğrul Bulut, Betül Çavuş, Aslıhan Şahin, Bektaş Olçum, Yusuf Göçer, Ummuhan Şişman, Yasin Aygün, Yasin Arslan, Sezai Köse, Salih Aktaş, Rahmi Çerdik, Hale Nur Kıratlı, Mehmet Uğur Can, Mustafa Ekici, Damla Özgün Özer’e cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık mesleğine resmi adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA