19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Erdemli’den Deprem Bölgesine 2 Tır Yardım Malzemesi


Erdemli ’de belediye tarafından toplanan iki tır dolusu yardım malzemesi Elazığ ve Malatya’ya gönderildi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yardım toplamada vatandaşların gösterdiği hassasiyetin, depreme karşı yapılan çalışmalar konusunda da tüm kesimler tarafından gösterilmesine dikkat çekti.

 

Tarih : 28 Ocak 2020 Salı 00:59   Okunma : 1382

Erdemli Blediyesi tarafından toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Depremin hemen ardından Erdemli Belediyesi tarafından başlatılan ve belediye hoparlörleri aracılığı ile ilan yapılarak vatandaşlara duyurulan yardım toplama kampanyası büyük ilgi gördü ve bir gün içerisinde iki tır dolusu gıda maddesi başta olmak üzere, battaniye, su, ve elektrikli ısıtıcılardan oluşan yardım malzemeleri toplandı.

Erdemli belediyesi Limon Çiçeği Sosyal Marketi aracılığı ile gerçekleştirilen yardım toplama çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, millet olarak acıyı paylaşmada büyük bir hassasiyet gösterildiğini, her yerde olduğu gibi Erdemlide ’de bu duygu ve hassasiyetin en açık bir şekilde ortaya konulduğunu söyledi. 

İlk tırın malzemeler yüklendikten hemen sonra önceki gün gönderildiğini ve ikinci tırında dün yola çıktığını açıklayan Başkan Tollu, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ülke ve millet olarak acı ama göz ardı edilemeyecek bir gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, şunları dile getirdi. ” Deprem ilahi bir mukadderattır. Ancak yaşanan sonuçlar ve kayıplar büyük bir derstir. Hem devlet olarak, hem toplum olarak ortak akıl ve bilinçle hareket etmeliyiz. Alacağımız tedbirlerle bu sonuçları en hafife indirmeliyiz. İnşaat ruhsatı aşamalarında deprem yönetmeliğine uygun adımlar atılmasını istiyoruz. Bu bazen değişik kesimler tarafından işi yokuşa sürme şeklinde değerlendiriliyor. Oysa kanun ve diğer mevzuatlar hep insan yararınadır. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Konut ya da işyeri yaparken bu hassasiyetle yapmalı, satın alırken de inşaatların sadece ekonomik yönüne değil de, bu yönlerinin de araştırılarak karar verilmesi gerekir. Biz belediye olarak bu konuda hassas davranıyoruz. İnşallah bu acı tablolar bundaki süreç için herkes açısından bir dönüm noktası olur.”

Erdemli belediyesinden yapılan açıklamanın sonunda, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için toplanan ve yola çıkartılan iki tır dolusu malzemelerin deprem bölgesindeki kriz masaları aracılığı ile vatandaşlara dağıtılacağı ve yardım toplama işleminin halen devam ettiği bildirildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  MÜKERREM TOLLU, ERDEMLİ BELEDİYESİ, ADEM ASLAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA