3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

Esnaftan SGK’ya çağrı


Dinçer, “ Geçmiş dönem prim borçlarında cezalar kaldırılsın, aylık primde 10 puan indirime gidilsin”

 

Tarih : 5 Şubat 2020 Çarşamba 10:04   Okunma : 1883

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, asgari ücretle birlikte esnaf ve sanatkarların ödediği sigorta primlerinin de yükseldiğini belirterek, “Yılık bazda hesaplanınca neredeyse sermayesi kadar sigorta primi ödeyen esnafımıza nefes aldırmak adına 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan prim borçlarının cezasız, sadece ana para olarak tahsil edilmesi ve 1 Ocak 2020’den sonraki primlerin tahsilinde de aylık  10  puan indirim uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklama ile 2020 yılında artan asgari ücrete bağlı olarak esnaf ve sanatkarların ödediği 4/b (Devredilen Bağ-Kur) primlerinde de artış yaşandığını belirterek, “2020 yılında asgari ücretteki artışa paralel olarak Sosyal Güvenlik Kurumunca sigortalıların ödemekle yükümlü olduğu prim ücretleri de değişti. Buna göre 2020 öncesi en düşük 882 TL olan 4/b prim ücreti, asgari ücretteki artışla birlikte 1015,34 TL olarak belirlendi. Tespit edilen bu prim ücreti üzerinde düzenli ödemeyi teşvik amacıyla düzenli ödeme yapılması halinde 5 puanlık indirim uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında kendi sosyal güvenlik primini kendi cebinden yatıran, yine yanında çalıştırdığı elemanında sosyal güvenlik primini ödeyen esnaf ve sanatkarların yıllık bazda hesaplanınca neredeyse sermayesi kadar sosyal güvenlik primi ödemeye mahkum edildiğini kaydeden Başkan Dinçer, “ AVM ler ve zincir marketler altında ayakta kalma mücadelesi veren esnafımızın büyük bölümünün SGK’ya geçmiş dönem prim borçları mevcut.  Bunun  üzerine yeni prim ödemeleri binince sosyal güvenlik umut olmaktan çıkıp, çileye dönüşüyor. Bunun için bizler geçmiş dönem prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızın 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan prim borçlarının cezasız, sadece ana para olarak altı ay içerisinde tahsil edilmesini, yine düzenli prim ödemeyi teşvik etme adına 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ödenecek primlerde 10 puan indirime gidilmesini talep etmekteyiz. Böylece hem esnafımız rahat bir nefes alacak, hemde SGK geçmişe dönük alacaklarını tahsil etme imkanına kavuşacak” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  TALAT DİNÇER, ESOB, AVM, SGK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA