6 Aralık 2025 Cumartesi

17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”  
 
     
   

Esnaftan SGK’ya çağrı


Dinçer, “ Geçmiş dönem prim borçlarında cezalar kaldırılsın, aylık primde 10 puan indirime gidilsin”

 

Tarih : 5 Şubat 2020 Çarşamba 10:04   Okunma : 1886

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, asgari ücretle birlikte esnaf ve sanatkarların ödediği sigorta primlerinin de yükseldiğini belirterek, “Yılık bazda hesaplanınca neredeyse sermayesi kadar sigorta primi ödeyen esnafımıza nefes aldırmak adına 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan prim borçlarının cezasız, sadece ana para olarak tahsil edilmesi ve 1 Ocak 2020’den sonraki primlerin tahsilinde de aylık  10  puan indirim uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Başkan Dinçer yaptığı yazılı açıklama ile 2020 yılında artan asgari ücrete bağlı olarak esnaf ve sanatkarların ödediği 4/b (Devredilen Bağ-Kur) primlerinde de artış yaşandığını belirterek, “2020 yılında asgari ücretteki artışa paralel olarak Sosyal Güvenlik Kurumunca sigortalıların ödemekle yükümlü olduğu prim ücretleri de değişti. Buna göre 2020 öncesi en düşük 882 TL olan 4/b prim ücreti, asgari ücretteki artışla birlikte 1015,34 TL olarak belirlendi. Tespit edilen bu prim ücreti üzerinde düzenli ödemeyi teşvik amacıyla düzenli ödeme yapılması halinde 5 puanlık indirim uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında kendi sosyal güvenlik primini kendi cebinden yatıran, yine yanında çalıştırdığı elemanında sosyal güvenlik primini ödeyen esnaf ve sanatkarların yıllık bazda hesaplanınca neredeyse sermayesi kadar sosyal güvenlik primi ödemeye mahkum edildiğini kaydeden Başkan Dinçer, “ AVM ler ve zincir marketler altında ayakta kalma mücadelesi veren esnafımızın büyük bölümünün SGK’ya geçmiş dönem prim borçları mevcut.  Bunun  üzerine yeni prim ödemeleri binince sosyal güvenlik umut olmaktan çıkıp, çileye dönüşüyor. Bunun için bizler geçmiş dönem prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızın 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan prim borçlarının cezasız, sadece ana para olarak altı ay içerisinde tahsil edilmesini, yine düzenli prim ödemeyi teşvik etme adına 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ödenecek primlerde 10 puan indirime gidilmesini talep etmekteyiz. Böylece hem esnafımız rahat bir nefes alacak, hemde SGK geçmişe dönük alacaklarını tahsil etme imkanına kavuşacak” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  TALAT DİNÇER, ESOB, AVM, SGK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA