26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Bilinçli Teknoloji Kullanımı Projesi 2.Ebeveyn Eğitim Semineri


Teknolojinin gelişimi günlük hayatta işimizi kolaylaştırırken karşımıza çeşitli riskleride beraberinde getirmektedir. Bu risklerin başında bilinçsiz ve yoğun teknoleji kullanımına bağlı okarak sanal dolandırıcılık siber zorbalık,teknoleji bulunmaktadır. Ebeveynlerin çocuklar için yol gösterici ve iyi birer rol model olmaları gerekmektedir.

 

Tarih : 18 Şubat 2020 Salı 10:20   Okunma : 1680

 

Teknolojinin hızlı gelişimi bizlerin hayatında büyük değişimlere neden olmuştur. Teknolojinin bu hızlı gelişimi günlük hayatımızda birçok işimizi kolaylaştırırken beraberinde karşımıza çeşitli risklerde çıkarmaktadır. Bu risklerden en çok etkilenen çocuklar ve ergenler olmaktadır.

Bu risklerin başında bilinçsiz ve yoğun teknoloji kullanımına bağlı Sanal dolandırıcılık, Siber zorbalık, Teknoloji bağımlılığı bulunmaktadır. Ebeveynlerin çocuklar için yol gösterici ve iyi birer rol model olmaları gerekmektedir.

Önceliğimiz dijital dünyada var olmamızı sağlayan teknolojik cihazların güvenliğini sağlamaktır. Kullanılmakta olan cihazların güvenliğinde önceliğin kullanılmakta olan programların orijinal lisanslı programlar olması ve kesinlikle antivirüs yazılımlarının kullanılmasıdır. Bununla beraber cihazlarda bulunan program ve cihaz güncellemelerin otomatik olarak yapılması gerekmektedir. Bunun parelerinde şifre güvenliği, e-mail güvenliği ve kişisel bilgi güvenliği göz ardı edilmemesi gereken konuların başlıcalarıdır.

Yoğun teknoloji kullanımına bağlı çocuklarımızı ve ergenleri bekleyen bir diğer risk ise üst başlık olarak Teknoloji Bağımlılığı gelmektedir. Teknoloji Bağımlılığının alt kırımları incelendiğinde İnternet Bağımlılığı, Cep Telefonu Bağımlılığı, Sosyal Medya Bağımlılığı ve Dijital Oyun Bağımlılığı, Dijital Kumar Bağımlılığı v.b. bağımlılık türleri karşımızda bir sorun olarak gözükmektedir.

Tüm bağımlılıklarda olduğu gibi teknoloji bağımlılığında da bağımlılık bir anda gelişmemektedir. Teknoloji Bağımlılığında 4 aşama halinde hastalık haline gelmektedir. Bu aşamalar incelendiğinde;

  • Merak
  • Sosyal Kullanım
  • İhtiyaca Yönelik Kullanım
  • Bağımlı Kullanım şeklinde karşımızda bulunmaktadır.

Ebeveynlerin teknoloji bağımlılığına giden yolda bu aşamalarda karşılaşabilecekleri belirtileri iyi analiz etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Peki ebeveynler için çocuklarımızı ve ergenleri teknoloji bağımlılığında koruyabilmek için neler yapmalıdır.?

  • Kendi aile yapılarına uygun yazılı teknoloji kullanım sözleşmeleri hazırlamaları gerekmektedir.
  • Çocuklarının teknoloji kullanımlarında yol gösterici ve iyi birer rol model olmalıdır.
  • Çocukların teknolojik cihaz kullanımlarını tam zıt saatlere kaydırmaları gerekmektedir.
  • Çocuklarını sosyal ve kültürel etkinliklere yönlendirmeleri gerekmektedir.
  • Teknoloji kullanım süreleri ile ilgili hedefler koymaları gerekmektedir.
  • Teknolojik cihazların ortak kullanımını sağlamak,
  • Çocukların teknolojik cihazları ortak alanlarda kullanılmasını sağlamak,
  • Belirli günlerde teknolojiden uzak aile ile beraber vakit geçirebilecekleri programlar planlamalı,
  • Özellikle kaliteli ders çalışma süresini sağlayabilmek için ders çalışılan ortamda telefon olmaması sağlanmalıdır.
  • Gece kaliteli bir uyku süreci için yatmadan önce minimum 90 dakika öncesinde çocukların teknoloji kullanımlarını bırakmalarını sağlamak
Paylaş :
Etiketler :  BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI PROJESİ, 2.EBEVEYN EĞİTİM SEMİNERİ, SANAL DOLANDIRICILIK, SİBER ZORBALIK, TEKNOLEJİ BAĞIMLILIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA