9 Temmuz 2025 Çarşamba

03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR   10:39   MESKİ, AYDıNCıK İLÇESININ İÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILIYOR   10:34   EKREM İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: “HAYALINIZDEKI TÜRKIYE’YI HEP BIRLIKTE INŞA EDECEĞIZ”   09:33    AKDENIZ’IN GURURU HATIP EMLEK, KICK BOKS’TA DÜNYA ŞAMPIYONASı’NA GIDIYOR  
 
     
   

Büyükşehir, Mersin’i Güzelleştirmeye Devam Ediyor


Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Mersin’in simgelerinden turunç ağaçlarında bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Seyrelen noktalara yeniden ağaçlar dikilirken, kök ve gövdeleri zarar gören ağaçların yerine yenileri dikiliyor. Ekipler, refüj temizliği de gerçekleştirerek, cadde ve bulvarları tertemiz bir görünüme kavuşturuyor.

 

Tarih : 21 Şubat 2020 Cuma 07:28   Okunma : 1710

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin simgelerinden turunç ağaçlarında bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Ağaçlara yönelik yapılan tetkiklerin ardından seyrelen noktalara yeniden ağaçlar dikilirken, kök ve gövdeleri zarar gören ağaçların yerine yenileri dikiliyor.

Ekipler ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra refüj temizliği de gerçekleştirerek, cadde ve bulvarları tertemiz bir görünüme kavuşturuyor.

Turunç fidanı ve zakkum dikiliyor

Çalışmalar kapsamında GMK, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Okan Merzeci Bulvarları ile kent merkezinde vatandaşların yoğun sirkülasyonunun bulunduğu caddelerin refüj ve kaldırımlarındaki ağaç dizelerinde çeşitli nedenlerle oluşan seyreklik, dikilen turunç fidanı ve zakkum bitki takviyeleriyle artırılıyor.

Son olarak 2 yıl önce Yenişehir İlçesi’nde 18. Cadde’nin refüjüne dikilen Japon Kavağı (Brachychiton populneum) ağaçlarında zayıflama ve gelişim geriliği gözlemlendi. Zirai teknik ekipler ağaçlar üzerinde yaptıkları tetkik ve incelemeler neticesinde ağaçların kök ve gövde yapılarında Cytospora, Chrysos Perma ( Bakteri ve Mantar Virüsü ) tespit etti.

Ağaçların kurtarılması için uygulanan ilaçlama ve budama tedavilerinin sonuç vermemesi üzerine ekipler, virüsün diğer ağaçlara geçmesinin önlenmesi için harekete geçti. Teknik ekiplerin gözetiminde, hastalanan 21 Japon Kavağı imha edilmek üzere yerinden alınırken, dikim ekipleri ise sökülen ağaçların yerine 21 adet turunç fidanı dikti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği önümüzdeki günlerde tüm ilçelerde devam edecek.

Refüjler temiz bir görünüme kavuşturuldu

Kent merkezi ve ilçelerde hizmetlerini aralıksız olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmasının ardından çevre temizliği gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, vatandaşların talebi üzerine yol kenarlarında görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizledi. Ağaçların yere sarkan, kuruyan ve tehlike arz eden dallarını da budayan ekipler, son olarak kent merkezindeki bulvar ve caddeler üzerindeki kaldırım ve refüj bordürlerini boyadı. Sarı ve beyaz renkte boyanan bordürler temiz bir görüntü oluşturarak şehre canlılık getirdi. Vatandaşlar yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA