4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Mezitli’de Hıdırellez Coşkusu..


Türk-İslam geleneklerine göre baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez, Mezitli’de coşkulu bir biçimde kutlandı. İnanışa göre zorluklarda yardımcı olan Hızır ve İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen ve Mezitli Belediyesi tarafından Soli Pompeopolis sütunları yanında gerçekleştirilen H

 

Tarih : 7 Mayıs 2017 Pazar 10:58   Okunma : 1279

Türk-İslam geleneklerine göre baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez, Mezitli’de coşkulu bir biçimde kutlandı. İnanışa göre zorluklarda yardımcı olan Hızır ve İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen ve Mezitli Belediyesi tarafından Soli Pompeopolis sütunları yanında gerçekleştirilen Hıdırıllez etkinliklerine Mezitlililer yoğun ilgi gösterdi.

Mevsimlik bayramlardan biri olan bu günde en yaygın olan geleneklerden biri olan gecede,  dileklerin kabul olması için gül ağacının dibine notlar bırakıldı, denize dilekler atıldı. Yakılan şenlik ateşinin üzerinden atlayan vatandaşlar, tüm hastalıkların son bulmasını ve isteklerinin kabul olmasını dilediler.

Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Memet Akif Aktaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın yer aldığı şenlik renkli görüntülere de sahne oldu. Şenlik öncesi konuşan Memet Akif Aktaş, “Geleneklerimizde dostluğa ve kardeşliğe hizmet eden Hıdırellez’i kutlamak için bir araya geldik. Böylesi günler, bir arada olmanın ve güçlü olmanın anlamıdır aslında. Zorlu kış günlerinin sona erip baharın gelişini de müjdeleyen Hıdırellez, tüm sıkıntıların sona ereceği, dileklerin gerçekleşeceği bir gün olarak da kabul edilir. İçerisinde yaşadığımız şu zorlu günlerde Hızır ve İlyas yardımcınız olsun. Yakılan ateşin yangısı dileklerinizi kabul etsin” dedi.

Hıdırellez nedeniyle bir mesaj yayınlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, Türk milletinin en eski gelenekleri arasında yer alan ve yüzlerce yıldır değişmeden aslına uygun olarak kutlanan Hıdrellez Bayramı’nın bizlere doğayı sevmeyi, ona saygı duymayı, onu korumamız gerektiğini hatırlattığını söyledi. Başkan Tarhan mesajında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlar arasında birlik ve beraberliği de pekiştirerek, hoşgörü ve yardımlaşma ortamının temininde önemli bir rol oynamaktadır. Geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprü görevini yerine getiren bu önemli ve özel değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek de hepimizin görevidir. Medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağını düşünüyor, dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan Hıdrellez’in sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, hıdrellez, akif aktaş.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA