15 Aralık 2025 Pazartesi

10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:08   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM   22:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE DESTEK: 100 SÜT TANKı, 21 GÜNEŞ PANELI   21:05   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÇOCUKLARA GELECEĞI ŞEKILLENDIREN EĞITIM MERKEZI”   13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI  
 
     
   

Dinçer, “Seyyarla daha etkin ve verimli mücadele edilmeli”


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafın kazancına haksız ortak olan ve kentin düzenini görüntü ve gürültü kirliliği ile tehdit eden seyyar satıcılara karşı tedbirlerin arttırılmasını istedi.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 13:51   Okunma : 1261

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafın kazancına haksız ortak olan ve kentin düzenini görüntü ve gürültü kirliliği ile tehdit eden seyyar satıcılara karşı tedbirlerin arttırılmasını isteyerek“ Devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren esnaf sayısı hızla erirken, devletin kaldırımlarını işgal eden seyyar satıcılar, esnafın sonunu hazırlıyor” dedi.

Mersin’de kurulu meslek odaları başkanları ile bir araya gelerek trafik ve seyyar konusunu masaya yatıran Başkan Dinçer, “ İlimizde ekonomik ve ticari hayatın bel kemiğini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımız, devletin kaldırımlarını işgal ederek, üretim yeri belli olmayan ve sağlıksız ortamda imal edilen her türlü ürünü tüketiciyle  buluşturan seyyar satıcılara karşı daha etkin ve verimli mücadele edilmesini istiyor” diye konuştu.

1990’lı yıllarda başlayan AVM furyası ve akabinde kenti saran zincir marketler karşısında ayakta kalma mücadelesi veren esnaf ve sanatkarlara bir büyük darbenin de seyyar satıcılar tarafından vurulduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “ Mersin’de her yıl ortalama beş bin esnaf kapısına kilit vuruyor. Devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren esnaf sanatkarlarımız, maalesef ilgili kurumlardan aynı desteği görmeyerek kaderiyle baş başa bırakılıyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bizler yerel ve genel idarenin kolluk güçlerini esnafımız yanında ve seyyarla mücadelede sahada görmek istiyoruz” dedi.

Devletin kaldırımlarının seyyar satıcılar tarafından işgal edildiğini kaydeden Başkan Dinçer, “ Her sokak, her köşe başında, her sektörden seyyar satıcı sayısı son dönemlerde maalesef kontrolsüz şekilde artıyor.  Bu kişiler devletine vergisini veren, yerel idarelere reklam, tabela, ÇTV ödeyen, elektrik, su, kira bedeli ödeyen, yanında işçi çalıştırarak istihdama katkı sunan esnafımızla haksız rekabet yaratmasının yanı sıra, görüntü ve gürültü kirliliğine de neden olmaktadır. Kentteki esnaf sayısı hızla erirken,  esnafımızın yok olmasına neden olan seyyar satıcılar ise çığ gibi büyümektedir. Üretim yeri belli olmayan, sağlıksız koşullarda üretilerek tüketime sunan seyyarlara karşı genel ve yerel idare temsilcilerimizden daha etkin ve verimli mücadele bekliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA